Vaření

Jak udělat: Zapečené slané palačinky

Sladké palačinky milují dospělí i děti. Jak jste na tom s jejich slanou variantou? Náš recept je snadný a určitě vám zachutná.

slané palačinky

Základem jsou samozřejmě dobré palačinky. Na ty má většina z vás určitě svůj osvědčený recept. Já střídám různé druhy mouky, zrovna slané palačinky jsou výborné třeba z pohankové mouky. Ale základního receptu se držím

Palačinky

  • 250 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 3 vejce
  • 500 ml polotučného mléka

náplň do palačinek

  • 2 kuřecí prsa
  • balíček čerstvého špenátu nebo asi 150 g mraženého nasekaného
  • 150 g mozzarelly
  • sůl a pepř podle chuti

sýrová směs na zalití

  • 200 g nastrouhaného ementálu nebo goudy
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti

zapečené slané palačinky

Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme. Není vůbec špatné v této fázi přidat čerstvé zelené bylinky.

zapékané slané palačinky

Přidáme hladkou mouku. Je dobré mouku přisypávat postupně, a šlehat metličkou, aby nevznikly hrudky.

slané palačinky

Důkladně rozšleháme a vymícháme hladké těsto.

zapékané slané palačinky

Připravíme si kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem, kterou jen lehce vymázneme trochou oleje. Na rozpálené pánvi smažíme tenké palačinky.

zapékané palačinky

V hlubší pánvi osmahneme osolené a opepřené kuřecí kousky. Ty by měly být spíš menší, aby se dobře rolovaly do palačinky. Přidáme k nim nasekaný špenát a natrhanou mozzarellu. Necháme vše, aby se pěkně spojilo. Mozzarella se rozpustí a vznikne lahodná špenátová náplň.

zapékané slané palačinky

Náplň dáme doprostřed palačinky a zamotáme.

zapékané slané palačinky

Takto naplněné palačinky naskládáme jednu vedle druhé do zapékací misky.

zapékané slané palačinky

Smícháme nastrouhaný sýr a smetanu. Ochutíme solí a pepřem. Můžeme opět přidat nějaké čerstvé bylinky nebo špetku muškátového oříšku.

zapékané palačinky

Sýrovou směsí zalijeme palačinky.

zapékané palačinky

Zapečeme v troubě předehřáté na 180 °C, dozlatova.

Necháme asi pět minut malinko vychladnout a podáváme.

Dobrou chuť přeje elly.

   
23.07.2014 - Recepty s návodem - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [24] peetrax [*]

    Tak tohle je dobrá inspirace. Sml67 Takové věci vlastně doma neděláme, asi začneme. Sml32

    superkarma: 0 23.07.2014, 21:57:51
  2. [23] Breberka456 [*]

    sem s nimi

    superkarma: 0 23.07.2014, 19:28:55
  3. avatar
    [22] diblice [*]

    tak to asi zkusím, ale až budu sama doma, rodině bych to asi neprotlačila

    superkarma: 0 23.07.2014, 17:51:26
  4. [21] free [*]

    Výborná inspirace, se špenátem jsem ještě nedělala, ale s žampiny jsou u nás moc oblíbené.

    superkarma: 0 23.07.2014, 14:45:25
  5. [20] Vladuš [*]

    Ňam, ty bych si tedy dala a hned.

    superkarma: 0 23.07.2014, 14:38:22
  6. avatar
    [19] řeřicha [*]

    dnes budou palačinky Sml16

    superkarma: 0 23.07.2014, 11:49:58
  7. [18] V19 [*]

    milujeme palacinky či už sladké alebo slané, väčšinou robievam tak, že špenát dávam do cesta a plním rôznymi plnkami - kuracie mäsko alebo len tak kečup so syrom, kyslá smotana ap.Sml16

    superkarma: 0 23.07.2014, 09:40:09
  8. [17] jamb [*]

    Ale sladké jsou stejně lepší. Sml59

    superkarma: 0 23.07.2014, 08:46:29
  9. [16] ruzka [*]

    včera jsem pekla ten koláč,tak že by dnes byly palačinky?

    superkarma: 0 23.07.2014, 08:28:28
  10. avatar
    [15] Milala [*]

    Když dělám palačinky,tak část taky zapékám se špenátem a sýrem.Je to vynikající.K tomu zeleninový salát a je výborný oběd.

    superkarma: 0 23.07.2014, 08:27:09
  11. avatar
    [14] *modrá [*]

    hned bych ji i posnídala klidně studenou

    superkarma: 0 23.07.2014, 08:24:50
  12. avatar
    [13] pájinek [*]

    Sml30dlouho jsem neměla....mnam

    superkarma: 0 23.07.2014, 08:24:22
  13. avatar
    [12] samecka [*]

    gerda — #6 nebo šunkou, nivou, hříbky. Když jsem to viděla poprvé vařit někoho v tv, ohrnovala jsem rypák, dvakrát smažené, bude to těžké. Prd, vynikající!

    superkarma: 0 23.07.2014, 08:06:02
  14. avatar
    [11] MaartinkaH [*]

    No mňaam, vypadá to teda lákavě až velmi chutně. Zapečená jídla miluji, palačinky a špenát také, tak proč to nezkusit, že :-).

    superkarma: 0 23.07.2014, 07:57:28
  15. [10] danouch84 [*]

    zrovna včera jsem dělala se špenátem, byla to mńamka Sml59 na zapečené se teprve chystám

    superkarma: 0 23.07.2014, 07:49:29
  16. avatar
    [9] datura [*]

    Jen bych si nedala ty špenátové Sml15

    superkarma: 0 23.07.2014, 07:45:15
  17. [8] vladka60 [*]

    Palačinky můžu jak sladké tak i slané.

    superkarma: 0 23.07.2014, 07:06:03
  18. avatar
    [7] buldok [*]

    Vypadají skvěle, hned bych si dala.

    superkarma: 0 23.07.2014, 06:56:04
  19. avatar
    [6] gerda [*]

    Na tyhle dny zbytečně složitý a vydatný pokrm, ale je to určitě moc dobré. V tomto vedru bych byla ráda, kdybych se zmohla už jen na prosté palačinky. Na další už mi nezbývají sílySml30 Kdysi jsem dělala rizolety, to jsou palačinky taky naslano, plněné masovou náplní, složené do trojúhelníku, pak obalené jako řízek a vysmažené. Přišli jsme ale na to, že nám chutnají spíš jednodušší věci.

    1. na komentář reaguje samecka — #12
    superkarma: 0 23.07.2014, 06:27:47
  20. avatar
    [5] Věrulinka [*]

    Sml67 to je dobrůtek Sml67Sml30 to mohu papat Sml30

    superkarma: 0 23.07.2014, 06:05:41
  21. avatar
    [4] glady [*]

    úplně se mi sbíhají sliny, a to budu mít na snídani vločky s ovocem Sml16

    superkarma: 0 23.07.2014, 05:54:44
  22. avatar
    [3] vladka321 [*]

    To vypadá moc dobře - myslím, že dnes budou!!! 100%!!!

    superkarma: 0 23.07.2014, 02:13:42
  23. [2] Zuza70 [*]

    To může být dobré, vyzkouším.

    superkarma: 0 23.07.2014, 00:22:24
  24. avatar
    [1] kobližka [*]

    Se špenátem dělám,jsou opravdu dobré.

    superkarma: 0 23.07.2014, 00:08:23

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme