Vaření

Jak udělat: Zapečené papriky s vejcem

zapečené papriky

Máme pro vás parádní tip na rychlou a zdravou večeři nebo oběd. Stačí vám jen velké barevné papriky nebo rajčata a pár surovin navíc. Výhoda? Rychlá příprava a možnost mnoha zajímavých a chutných obměn.

Zapečené papriky a rajčata jsou výborný nápad. Úplně jsem se do nich zamilovala. Nachystat je trvá asi pět minut, zapéct necelou půlhodinku. Podle toho co do nich naskládáte. Než se rozpustí sýr, tak je to pár minut, když dáváte zapéct vajíčko, tak to trvá asi 25 minut.

Čím naplnit?

  • šunka + sýr + vejce
  • rýže + sýr + vejce
  • cibule + nasekaný vnitřek z rajčat - podušené na trošce oleje + sýr
  • mleté maso se zajímavým kořením, osmahnuté na cibulce + sýr
  • kuskus + šunka + kukuřice + sýr
  • čerstvý sýr + kousky uzené makrely
  • losos + špenát + sýr

A jak jsem tentokrát zapékala já? Zbyla mi rýže, takže s rýží. Tu jsem nechala jen osolenou, jak byla uvařená.

zapečená paprika

Zapečené barevné papriky s vejcem

  • 4 co největší barevné papriky
  • 8 vajec
  • asi 150 g uvařené rýže
  • 100 g ementálu nebo jiného sýra
  • sůl a pepř
  • trocha olivového oleje do pekáčku

Postup

Papriky si rozřízněte, vyřízněte z nich opatrně středové části a vyklepejte semínka.

papriky

Lehce osolte. Do každé papriky dejte trochu vařené rýže.

plněné papriky

Na rýži položte plátek sýra nebo nasypejte trochu nastrouhaného sýra.

zapečené papriky

Do každé papriky opatrně vyklepněte vejce. To na povrchu osolte a opepřete.

zapečené papriky

Pečte na plechu nebo v pekáčku velice lehce vymazaném olejem. V troubě předehřáté na 220 °C to bude trvat asi 20 - 25 minut. Podle toho jak moc budete chtít tekuté vejce.

zapečené papriky

Dobrou a zdravou chuť přeje Elly.

Čtěte také

   
06.01.2016 - Zelenina - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [17] SNÍŽEK [*]

    hezky to vypadá,navíc rychle udělané Sml67

    superkarma: 0 06.01.2016, 21:03:55
  2. avatar
    [16] elly [*]

    gerda — #15oboje miluju Sml67 taky Garam Masala

    superkarma: 0 06.01.2016, 10:16:37
  3. avatar
    [15] gerda [*]

    selinka — #4mně se osvědčila Adžika nebo Čubrica = hotové kořenící směsi. Čubrica je určena do mletých mas, Adžikou se dá kořenit i mleté i jiné maso, ale oboje chutná skvěle.

    1. na komentář reaguje elly — #16
    superkarma: 0 06.01.2016, 10:11:23
  4. [14] ZdenaZ [*]

    Sml67

    superkarma: 0 06.01.2016, 09:41:59
  5. avatar
    [13] glady [*]

    plněné papriky dělávám na různé způsoby a jsou skvělé Sml59

    superkarma: 1 06.01.2016, 09:36:13
  6. [12] bobani [*]

    tak tohle rozhodně vyzkouším Sml67

    superkarma: 0 06.01.2016, 09:34:04
  7. avatar
    [11] RenataMor [*]

    mě to k tý paprice nějak nejde

    superkarma: 2 06.01.2016, 09:30:31
  8. avatar
    [10] řeřicha [*]

    Dělám a má to úspěch.

    superkarma: 0 06.01.2016, 09:30:27
  9. [9] kozeluhova [*]

    zajímavé,že ty vajíčka se dobře udělají

    superkarma: 0 06.01.2016, 09:09:36
  10. avatar
    [8] enka1 [*]

    gerda — #2 Tohle dělám s vinnou klobásou místo papriky, jen to smažímSml16

    superkarma: 0 06.01.2016, 08:48:07
  11. [7] maxipes [*]

    Vyzkouším,velice mě zajímá výsledek.Sml59

    superkarma: 0 06.01.2016, 08:38:27
  12. [6] Boros [*]

    Vypadá to zajímavě

    superkarma: 0 06.01.2016, 07:38:26
  13. avatar
    [5] elly [*]

    selinka — #4To záleží na chuti každého, spíš nějaké směsi. Které pokaždé to maso dochutí jinak. Nějaké exotické, nebo směs bylinek, kari.

    superkarma: 0 06.01.2016, 07:34:28
  14. avatar
    [4] selinka [*]

    Ukládám a vyzkouším Sml67 jen mám dotaz - co to je zajímavé koření k mletému masu? Sml16

    1. na komentář reaguje elly — #5
    2. na komentář reaguje gerda — #15
    superkarma: 0 06.01.2016, 07:26:23
  15. avatar
    [3] ehornych [*]

    Vypadá to velice chutně a přitom jednoduše 😀

    superkarma: 0 06.01.2016, 07:21:57
  16. avatar
    [2] gerda [*]

    Ještě jsem si vzpomněla na pěkný barevný efekt a jednoduchou úpravu: papriku nepůlit, ale pokrájet příčně na kolečka vcelku. Lehce opéct po jedné straně, obrátit a do toho kolečka vlít rozklepnuté vejce, opékat dál, až vajíčko ztuhne. Když přikrejeme pokličkou, vajíčko získá zastřený vzhled.

    1. na komentář reaguje enka1 — #8
    superkarma: 1 06.01.2016, 06:21:58
  17. [1] manislava [*]

    Sml67

    superkarma: 0 06.01.2016, 05:37:22

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme