Reklama

kovbojská snídaně

Tahle porce chutných fazolí s vajíčkem a sýrem vás nabije energií na celé dopoledne. Doporučujeme připravit si ji o líném víkendu, kdy nikam nespěcháte. Budete mít čas na přípravu, zapékání, a potom si snídani v klidu vychutnáte.

Příprava je, jak už jste zvyklí, snadná. Pár surovin, trocha práce a zapékání v troubě. Hotovo!

kovbojská snídaně

Suroviny

  • plechovka fazolí v tomatě (cca 400 g)
  • 4 vejce
  • sůl a pepř
  • 150 g nastrouhané goudy nebo jiného oblíbeného sýra

Postup

Připravte si zapékací mističky. Do nich rozdělte obsah plechovky s fazolemi.

kovbojské fazole

Na fazole vyklepněte vajíčko. Do každé misky jedno. Vajíčka osolte a opepřete.

kovbojská snídaně

Každou misku zasypte nastrouhaným sýrem.

kovbojská snídaně

Zapékejte v troubě předehřáté na 190 °C. Snídaně je hotová, až se sýr rozpustí a jde vidět, že vajíčko ztuhlo. Jak moc, záleží jen na vás. Kdo má raději „tekavé žloutky“, tak misky vytáhne dříve.

kovbojská snídaně

Podávejte ozdobené petrželovou natí, s kouskem domácího pečiva a hlavně s rodinnou pohodou.

kovbojská snídaně

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

Domácí houstičky
Skvělé briošky