Vaření

Jak udělat: Bylinkové máslo s medvědím česnekem

bylinkové máslo z medvědího česneku

Bylinkové máslo je velká pochoutka ať už do něj použijete jakékoliv bylinky. Je zajímavé namixovat si pokaždé jiné složení a vychutnávat si máslo třeba jen na čerstvém pečivu nebo si nechat máslo rozpustit na grilovaném steaku. Kousek můžete přidat k pečenému kuřeti nebo na něm osmahnout vajíčka.

Poslední bylinkové máslo, které jsem vyrobila, bylo z medvědího česneku. Přidala jsem k němu trochu petrželky a mořskou sůl. Nic jiného není potřeba. Jak si takové máslo vyrobíte doma?

  • 1 kostka změklého másla
  • sůl podle chuti
  • hromádka nasekaného medvědího česneku
  • trocha nasekané zelené petrželky

bylinkové máslo

Připravíme si kostku změklého másla a nasekaný medvědí česnek.

zelená petrželka

Můžeme přidat i další bylinky. Výborná je trocha nasekané zelené petrželky. Skvěle chutná, když do části hotového másla přidáte ještě trochu nastrouhaného parmezánu.

bylinkové máslo

V míse smícháme kostičky másla, sůl a zelené bylinky. Se změklým máslem to jde snadno, za chvíli máte hotovo.

bylinkové máslo

Nyní si musíme z hmoty vyrobit nějaké hezké tvary. Ideální jsou tvořítka, o kterých jsme nedávno psali. Ty stačí vyložit potravinářskou folií nebo folií na semifreda a napěchovat do nich bylinkové máslo. Teď už jen dáme zchladit do lednice, ideálně do druhého dne.

bylinkové máslo

Kdo nemá tvořítka, může z másla uválet váleček, který ještě obalíme v nasekaném medvědím česneku. Utáhneme do potravinářské folie a také necháme do druhého dne v lednici.

bylinkové máslo

Na druhý den vyklepneme z tvořítka, odstraníme folii a můžeme podávat. Třeba jen tak na čerstvou bagetu.

bylinkové máslo a steak

Nebo nechat rozpustit na čerstvě ugrilovaný steak.

A takhle krásně vypadají má bylinková másla.

bylinkové máslo

Dobrou chuť přeje elly.

Čtěte také:

   
02.04.2014 - Recepty s návodem - autor: elly

Komentáře:

  1. [10] MikiProdej [*]

    čerstvé listy medvědího česneku,

    je možno zakoupit i cibulky medvědího česneku,pokud by byl zájem můžu vyrobit i domácí pesto z medvědího česneku.Pouze Brno. Na fotce cca 100g trs medvědího česneku.Volat mezi 9-22hodinou,osobní předání možné v Brně Černovicích zastávka Spáčilova 730699910

    superkarma: 0 13.03.2016, 19:37:41
  2. avatar
    [9] delfi.na [*]

    Bylinkové máslo děláme už dlouho, stačí zabalit do strečky a na chvíli šoupnout do mrazáku. A pak už jen mít kus flákoty dobrého masa a na něj položit máslo, mňam

    superkarma: 0 02.04.2014, 13:53:41
  3. [8] salatovka01 [*]

    Bylinkové máslo krásně dochutí a zjemní pokrmy...mám moc ráda.Medvědí česnek nám už pěkně roste v lese tak hurána procházku pro mňamkuSml59

    superkarma: 0 02.04.2014, 13:09:00
  4. avatar
    [7] gerda [*]

    DCOlga — #3 Sml2 - a co nevábného je na usekané zelené nati?Sml30

    superkarma: 0 02.04.2014, 12:41:33
  5. avatar
    [6] gerda [*]

    Teď jsem z lesa přivezla dvě plné tašky česneku. Tam je nádherněSml26

    superkarma: 0 02.04.2014, 12:40:20
  6. [5] Klára Křížová [*]

    Krása! Sml67

    superkarma: 0 02.04.2014, 12:08:33
  7. avatar
    [4] Mam [*]

    Nádhera!!!!! Krásné fotky!!

    superkarma: 0 02.04.2014, 12:04:58
  8. [3] DCOlga [*]

    vypadá to nevábně

    1. na komentář reaguje gerda — #7
    superkarma: 0 02.04.2014, 08:53:17
  9. [2] IVECO [*]

    to vypadá velice pěkně, měla bych vyzkoušet Sml58Sml59Sml58

    superkarma: 0 02.04.2014, 06:49:16
  10. avatar
    [1] gerda [*]

    opravdu výtečné, kdo má zdroj česneku, ať neváhá, sezóna je v plném proudu.

    superkarma: 0 02.04.2014, 06:03:33

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme