Vaření

Jak správně vybrat olivy?

Také se Vám stýská po sluncem zalitých plážích a šumění moře? Proč si tedy nezpříjemnit mrazivé počasí něčím, co nás alespoň v myšlenkách vrátí zpět do doby letní dovolené? Teplo domova, sklenka dobrého vína a miska plná vynikajících a zdraví prospěšných oliv se o to zaručeně postarají!

Dříve než vyrazíte do obchodu pro tyto perly Středomoří, nechte se inspirovat našimi tipy

  • olivyVybírejte vždy olivy balené ve skleničkách či plechovkách. Plastové obaly nejsou pro jejich skladování příliš vhodné.
  • Olivy samotné by měly mít oválný či kulatý tvar, v balení by měly zůstat neporušené a vcelku.
  • Vybrat si můžete mezi černými, fialovými či zelenými olivami. Nejedná se ovšem o různé druhy, ale o olivy, které byly sklizeny v různých stádiích zralosti. Olivy jsou totiž zpočátku zelené a uzráváním se postupně mění na vínově červené, červené, fialové a nakonec černé.
  • Zelené olivy jsou zpravidla tvrdší, více hořké a mají menší kalorickou hodnotu ve srovnání s černými.
  • Černé olivy jsou měkké, mají plnější chuť a také větší kalorickou hodnotu.
  • Pokud máte rádi změnu, můžete vyzkoušet olivy plněné mandlemi, papričkami, ančovičkami, či olivy naložené v bylinkách.
  • Vybírat můžete také mezi nepřeberným množstvím odrůd. Velmi oblíbené jsou například odrůdy španělských oliv - Manzilla, Hojiblanca či velké olivy Gordal, zvané „královské“.

Více informací najdete na adrese: www.olivyzespanelska.cz.

 

   
25.03.2011 - Sezona - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [1] hubajda [*]

    Sml16Sml16Sml16Sml16

    superkarma: 0 16.11.2012, 22:46:38

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme