Domácnost

Jak se vyrábějí kvalitní konzervovaná rajčata?

Máte rádi rajčata? Po jakých rajčatech sáhnete, když nejsou k dostání kvalitní čerstvá nebo když potřebujete uvařit pravou italskou omáčku k těstovinám? Chceme vám představit značku Valfrutta, protože na její výrobky se z hlediska kvality a chuti můžete vždy spolehnout.

Proč jsou výrobky Valfrutta tak kvalitní a chutné?

valfruttaValfrutta zpracovává rajčata, která pěstuje výhradně na vlastních polích, a tím zajišťuje absolutní kontrolu nad kvalitou pěstitelského a posléze i zpracovatelského procesu. Tento způsob produkce je svým způsobem ojedinělý a také finančně náročnější, jelikož v běžné praxi se suroviny nakupují na komoditních burzách, přičemž je složité ohlídat kvalitu vstupní suroviny – rajčat. Ta se pak dostávají do obalů často poškozená, což zásadně ovlivňuje chuť a kvalitu finálního produktu.

Kouzlo přirozené chuti čerstvých plodů konzervovaných rajčat Valfrutta spočívá i v umístění zpracovatelských továren do bezprostřední blízkosti rajčatových polí, což v praxi znamená, že rajčata se od utržení přepravují do továrny maximálně hodinu. To je další pozitivní fakt, který výrazně ovlivňuje kvalitu plodů, jež se při krátkém transferu nestihnou poškodit.  

valfruttaKe zpracování rajčat Valfrutta dochází v den jejich sklizně za nepřetržité kontroly, kdy jsou konzervována pouze pomocí tepla – pasterací při nízké teplotě kolem 75 °C. Rajčata si proto zachovávají většinový obsah vitaminů a výživných látek a stejně tak i původní plnou chuť a vůni. Celý proces konzervace netrvá déle než 3 hodiny. Každé rajče při něm podstoupí celkem čtyři fáze kvalitativní kontroly, při které se pomocí snímacího přístroje i manuální asistence odstraní všechny nevyhovující kusy.

Do konzerv se tak dostávají pouze dokonalé plody, které jsou prvořadou jistotou, že uvnitř najdete takovou kvalitu rajčat, jako byste si je sama vybírala.

valfrutta Žádný z produktů Valfrutta neobsahuje chemické konzervanty, dochucovadla nebo barviva, veškerá výroba je založena na čistě přírodní zpracovatelské bázi.

Rajčata Valfrutta můžete samozřejmě použít do typických italských pokrmů, jako jsou omáčky na těstoviny, lasagne nebo pizza. V italských domácnostech i restauracích používají konzervovaná rajčata zcela automaticky, protože jim šetří spoustu práce s loupáním a krájením, ale také proto, že poskytují jistotu dokonale plné chuti a barvy přirozeně dozrálých rajčat.

Vy se nemusíte omezovat jen na italské speciality, protože s Valfruttou velmi jednoduše připravíte základ rajské omáčky, polévky nebo guláše, pokud použijete pyré. Budete-li mít po ruce krájená nebo loupaná rajčata, připravte z nich lečo, ratattouiles nebo mexickou salsu. Dobře uděláte, když je přidáte v polovině pečení jako podklad k masu nebo rybě, např. spolu s olivami. Pochutnáte si tak na letně laděném pokrmu s nádechem středozemí.

Z jakých produktů můžete vybírat?

  • Krájená rajčata
  • Krájená rajčata ochucená
  • Loupaná rajčata
  • Rajčatové pyré
  • Cherry rajčátka

Více o produktech Valfrutta si můžete přečíst zde:

Pozor soutěž

Připravili jsme pro vás krásnou soutěž. Pokud vás baví vaření, můžete v naší soutěži vyhrát zajímavý kurz srpnového vaření dle vlastního výběru v hodnotě 3500 Kč a dárky v podobě výrobků Valfrutta - jistě je znáte, jsou to rajčata zpracovaná v den sklizně v různých podobách, aby usnadnila vaše vaření - rajčatové pyré, krájená rajčata, rajčata s bylinkami atd.

valfruttaSoutěžní úkol je jednoduchý. V době trvání soutěže si kupte jakýkoliv výrobek Valftutta, vyfoťte jej a následně tento snímek vložte do soutěžního fotoalba. Stačí jedna fotografie. Co by na ní mělo být? Jednoduše vaše pojetí Valfrutty. Například Valfrutta v nákupním vozíku, v košíčku, v tašce, na stole, v ledničce... Je to jen na vás! Nejedná se o žádné umění, výběr vítězných snímků bude náhodný, aby měli všichni stejnou šanci. Více na: http://zena-in.cz/clanek/valfrutta

   
04.08.2009 - Zahrada a květiny - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme