Reklama

 

Hera sobotní škola pečení vám přináší super tipy!

250 g ricotty nebo tvarohu

100 g šunky

sůl, pepř

Varianta náplně:

500 g sterilovaného bílého zelí

2 lžíce Rama Culinesse

2 stroužky česneku

1 cibule

200 g uzeného masa

sůl, pepř, drcený kmín

všechny suroviny smícháme, náplní potřeme rozválený plát těsta a svineme

 

Heru nakrájíme na malé kousky a přidáme prosátou mouku, vodu, špetku soli a pepře. Vše zpracujeme na hladké nelepivé těsto, které necháme v chladu asi 30 minut odležet. Na náplň spaříme opláchnutý čerstvý špenát horkou vodou nebo necháme povolit mražený. Vymačkáme přebytečnou vodu, pokrájíme a spojíme s ricottou. Přidáme utřený česnek a sůl. Těsto rozválíme na plát asi 30 x 40 cm,

můžeme ho pak rozkrájet také na 6–8 menších obdélníků. Poklademe šunkou, potřeme náplní a svineme. Přemístíme na plech vymazaný tukem nebo vyložený pečicím papírem. Povrch několikrát propíchneme vidličkou, aby se při pečení nedělaly bubliny. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem.

Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a pak krájíme.

Malé rolky můžeme podávat vcelku nebo zabalit na svačinu.

 

Těsto:

250 g hladké mouky

120 g Hery

5 lžic studené vody

sůl, bílý pepř

vejce na potření

sezamové semínko na

posypání

Náplň:

500 g čerstvého nebo mraženého

špenátu

2 stroužky česneku

 

Příprava: 40 minut

Pečení: 30 minut

Chlazení: 30 minut

 

Pečení je radost, HERA je pečení.

Více na www.hera-peceni.cz nebo na infolince 844 222 844.

 

CHCETE SE POCVIČIT V CUKRÁŘSKÉM UMĚNÍ A POTĚŠIT DĚTI V DĚTSKÝCH DOMOVECH?

NYNÍ SE PŘIPRAVUJÍ LEKCE ŠKOLY PEČENÍ  -  KOLÁČE (19. 5.) A DORTY (9. 6.)

 

PŘIHLASTE SE A MŮŽETE BÝT PŘI TOM. VŠE NA http://www.hera-sobotni-skola-peceni.cz/?hera