Domácnost

Jak se pečou slané záviny?

 

Hera sobotní škola pečení vám přináší super tipy!

250 g ricotty nebo tvarohu

100 g šunky

sůl, pepř

Varianta náplně:

500 g sterilovaného bílého zelí

2 lžíce Rama Culinesse

2 stroužky česneku

1 cibule

200 g uzeného masa

sůl, pepř, drcený kmín

všechny suroviny smícháme, náplní potřeme rozválený plát těsta a svineme

 

Heru nakrájíme na malé kousky a přidáme prosátou mouku, vodu, špetku soli a pepře. Vše zpracujeme na hladké nelepivé těsto, které necháme v chladu asi 30 minut odležet. Na náplň spaříme opláchnutý čerstvý špenát horkou vodou nebo necháme povolit mražený. Vymačkáme přebytečnou vodu, pokrájíme a spojíme s ricottou. Přidáme utřený česnek a sůl. Těsto rozválíme na plát asi 30 x 40 cm,

můžeme ho pak rozkrájet také na 6–8 menších obdélníků. Poklademe šunkou, potřeme náplní a svineme. Přemístíme na plech vymazaný tukem nebo vyložený pečicím papírem. Povrch několikrát propíchneme vidličkou, aby se při pečení nedělaly bubliny. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem.

Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a pak krájíme.

Malé rolky můžeme podávat vcelku nebo zabalit na svačinu.

 

Těsto:

250 g hladké mouky

120 g Hery

5 lžic studené vody

sůl, bílý pepř

vejce na potření

sezamové semínko na

posypání

Náplň:

500 g čerstvého nebo mraženého

špenátu

2 stroužky česneku

 

Příprava: 40 minut

Pečení: 30 minut

Chlazení: 30 minut

 

Pečení je radost, HERA je pečení.

Více na www.hera-peceni.cz nebo na infolince 844 222 844.

 

CHCETE SE POCVIČIT V CUKRÁŘSKÉM UMĚNÍ A POTĚŠIT DĚTI V DĚTSKÝCH DOMOVECH?

NYNÍ SE PŘIPRAVUJÍ LEKCE ŠKOLY PEČENÍ  -  KOLÁČE (19. 5.) A DORTY (9. 6.)

 

PŘIHLASTE SE A MŮŽETE BÝT PŘI TOM. VŠE NA http://www.hera-sobotni-skola-peceni.cz/?hera

 

   
15.05.2007 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [18] Kasandra [*]

    No tak to vyzkouším! Díky za tip

    superkarma: 0 16.05.2007, 21:43:25
  2. avatar
    [17] sanvean [*]

    Amálie 14.: To zní hodně dobře

    superkarma: 0 15.05.2007, 18:32:34
  3. [16] Samík97 [*]

    Do náplně jsou dobré i spařené listy kopřiv-chutnější než špenát.

    superkarma: 0 15.05.2007, 14:49:32
  4. avatar
    [15] závislá na čokoládě [*]

    Amálie: děkuji za nápad, jdu do obchodu a nakoupím

    superkarma: 0 15.05.2007, 14:41:37
  5. avatar
    [14] Amálie [*]

    závislá na čokoládě: Já taky. Mohlo by vám chutnat i tohle: špenát, strouhaný sýr, hustá zakysaná smetana, česnek, sůl, pepř. Vyválím obdelníky, na jednu polovinu dám tuhle náplň, druhou cikcak prořežu, okraje potřu vajíčkem, přehnu, slepím, vršek potřu vajíčkem. Upeču, sežeru.

    superkarma: 0 15.05.2007, 14:01:10
  6. avatar
    [13] závislá na čokoládě [*]

    Amálie:děkuji, vyzkouším, špenát se synem milujeme

    superkarma: 0 15.05.2007, 13:10:32
  7. avatar
    [12] Meander [*]

    Unilever?

    superkarma: 0 15.05.2007, 11:25:02
  8. avatar
    [11] fructia [*]

    Mňam, to jsou dobrůtky Nezní to vůbec špatně špenát, šunka, kečup.......

    superkarma: 0 15.05.2007, 11:24:11
  9. avatar
    [10] tyrkys [*]

    U mě vítězí náplň z hub a/nebo špenátu

    superkarma: 0 15.05.2007, 11:04:49
  10. avatar
    [9] Amálie [*]

    závislá na čokoládě: Zkus jako nádivku rozemlít šunku nebo zbytek pečeného/vařeného masa, spařený špenát (nebo přidat dobře okapaný mražený), smíchat to se strouhaným sýrem a dle chuti dokořenit.


    Nebo dělán na pánvi z mletého masa pálivější směs. Lepší je ji dělat s předstihem, aby byla vychladlá.

    superkarma: 0 15.05.2007, 10:42:37
  11. avatar
    [8] závislá na čokoládě [*]

    Amálie:naprostý souhlas, já to dělám úplně stejně. Rozválím listové těsto, kečup,šunka,sýr,salám a nebo to, co je doma, zatočit, nakrájem a šup do trouby. Dělám to ze 3 listových těst a kolikrát ani neochutnám

    superkarma: 0 15.05.2007, 10:36:26
  12. avatar
    [7] Kelly [*]

    Tak tohle si schovám. Vypadá to hodně jedle. Kde je maso, česnek a špenát, tak to nemůže mít chybu .

    superkarma: 0 15.05.2007, 10:35:24
  13. avatar
    [6] Amálie [*]

    gerda: Tenhle úhel pohledu jde mimo mne.

    superkarma: 0 15.05.2007, 10:08:16
  14. avatar
    [5] gerda [*]

    Amálie: máš pravdu, že je to hodně rychlé a žravé. Ale listové těsto je strašně tučné a když dáš do toho ještě něco dovnitř

    superkarma: 0 15.05.2007, 09:59:46
  15. avatar
    [4] Amálie [*]

    Slané záviny? Hmmm. Mám ráda z listového těsta. Na vyválený plát nandám, co je po ruce, zatočím, zchladím, nakrájím na kolečka a upeču. Okamžitě jsou doslova sežrány.

    superkarma: 0 15.05.2007, 09:47:15
  16. avatar
    [3] cmelda [*]

    ja jsem lenoch, takze slane zaviny delam z kupovaneho listoveho

    superkarma: 0 15.05.2007, 09:17:02
  17. avatar
    [2] gerda [*]

    Na slané pečivo se mi zdá lepší kynuté těsto. Není tak tučné, tak nemá člověk výčitky, když je kalorická náplň. A kynuté je stejně nejchutnější

    superkarma: 0 15.05.2007, 08:48:08
  18. avatar
    [1] V.Nováková [*]

    slané záviny nemusíme, máme raději sladké, doma vyrobené ,se spoustou jablíček a skořice.Peču obvykle 8 "nohavic".......

    superkarma: 0 15.05.2007, 07:53:23

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme