Vaření

Jak se chystá naše foodblogerka Elly na Velikonoční svátky?

Venku už je krásné jarní počasí a brzy nás čekají Velikonoce. Jak se na tento svátek připravuje naše foodblogerka Elly a jaké jsou její osvědčení recepty. To vše se dozvíte v rozhovoru.

foto

Jak se letos těšíš na Velikonoce?
Každý rok doma Velikonoce celkem prožíváme. Děti už mám ve věku, že dodržují typické velikonoční zvyky, takže syn ráno odejde vymrskat okolní holky a dcera naopak od rána otevírá dveře koledníkům. Díky tomu každoročně vymýšlíme zajímavé výslužky pro kluky, kteří se k nám staví. Jeden rok to jsou perníčky, jindy sušenky nebo malé velikonoční věnce z kynutého těsta. Letos to nebude jiné. Už pomalu zdobíme dům a vymýšlíme, co dobrého upečeme.

Jaké pokrmy určitě budeš připravovat?
Určitě upečeme jidáše. Ty jsme zkusili před pár lety poprvé a od té doby nesmí na Velikonoce nikdy chybět. Na oběd bude jehněčí, které letos doplním medvědím česnekem. Už si vymýšlím celé jarní velikonoční menu.

mazanec

Jaké tradiční pokrmy jsou symbolem Velikonoc?
Jsou to právě kynuté jidáše, ale také mazanec, beránek, nejrůznější pokrmy z vajíček, velikonoční nádivka s kopřivami. Kopřivy se na Velikonoce vůbec používají celkem hodně. Stejně jako třeba jehněčí maso.

Hera máslová

Máš nějaké zajímavé recepty na tradiční pokrmy?
Oblíbila jsem si velikonoční věnce, podle italského receptu. Mazanec mám taky nejlepší na světě :-))) .

A potom nesmí chybět ani zmiňované jidáše.

Na jaké novinky se můžeme těšit na Velikonoce, co máš pro naše čtenářky přichystané?
Připravila jsem si tipy na zajímavé pochoutky z medvědího česneku, hlavně pomazánky, které můžete připravit jako občerstvení pro velikonoční návštěvy. Přidám určitě i tip na velikonoční mlsání, protože jsem teď pekla skvělé dezerty pro Heru, které se točily právě kolem Velikonoc.

jidáše

Jaké ingredience se hodí pro velikonoční pečení?
Pro velikonoční pečení používám stejné suroviny jako po celý rok. Nesmí tedy chybět Hera, mouka, cukr, vanilka. Začala jsem teď více používat zdravější suroviny, takže hodně nahrazuji klasickou pšeničnou mouku celozrnnými variantami a sladím alternativními zdravějšími sladidly. Takže i to se pravděpodobně projeví na surovinách, které budu letos potřebovat na pečení. Při slaném pečení se dá letos využít medvědí česnek, kopřivy a snad v době Velikonoc i nějaké další čerstvé bylinky ze zahrádky. A co nesmí v žádném případě chybět, jsou vejce. Na vaření i pečení. Ty prostě k Velikonocům patří.

Zajímavé recepty najdete na www.pecenijeradost.cz

Inspirujte se i na našem webu:

vejce

beránke

sušenky

   
06.04.2017 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [7] 1anicka [*]

    nemáš nejlepší mazanec,ten dělala má tchýně a já se ho od ní naučila

    superkarma: 0 07.04.2017, 20:41:03
  2. avatar
    [6] AmeA [*]

    Ráda peču vařím Sml59Sml59Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 06.04.2017, 21:54:11
  3. avatar
    [5] Myškomedvídek [*]

    nepeču,jinak šikulkaSml22

    superkarma: 0 06.04.2017, 19:50:35
  4. avatar
    [4] datura [*]

    Už jsem cvičně upekla dva zajíce, ale už jsme je snědli Sml30

    superkarma: 0 06.04.2017, 17:20:01
  5. [3] MARIE MATEJKOVA [*]

    Odjíždím,ale i tak se mi to líbí. Je to holka šikulkaSml59

    superkarma: 0 06.04.2017, 12:49:23
  6. [2] bobani [*]

    budu sama , takže nic nepeču . koupím si mazanec

    superkarma: 1 06.04.2017, 09:39:48
  7. [1] babinka [*]

    Šikulka...mám to podobné, přjedou synové s rodinami, tak se těším, co vše připravím...Sml59Sml59

    superkarma: 0 06.04.2017, 08:37:18

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení

Náš tip

Doporučujeme