Reklama

Inspirovala jsem se od kamarádky, která dělá zapečenou tresku s šalotkou, rajčátky a olivami, říkala mi, že se jednoduchý recept dá aplikovat na jakoukoliv mořskou rybu.

Tak jsem to vyzkoušela s lososem, kterého mám moc ráda.

Recept je velmi snadný. Koupíte přiměřené množství ryby – aby vám vyšla na porce, které potřebujete. Já jsem koupila půl kila čerstvého lososa s kůží pro 3 strávníky.

losos

Na plech jsem dala lehce olivový olej, pokladla jsem nakrájeného lososa na porce na plech, osolila a opepřila. Nakrájela jsem si dvě šalotky na půlkolečka (červené cibule střední velikosti) a plátky ryby jsem zasypala nakrájenou šalotkou. Na rybu jsem dala 2 větvičky s cherry rajčátky – neotrhávala jsem je z větvičky, jen jsem jednotlivá rajčátka propíchala vidličkou, aby z nich mohla téct šťáva a nepraskaly. A nakonec jsem přidala vypeckované a pokrájené olivy. Celý plech jsem ještě zasypala čerstvým tymiánem a dala jsem péct cca na 20 minut (170 stupňů).

Jako přílohu jsem udělala kuskus, do kterého se nádherně vsákla omáčka, která se vypekla z ryby a z cibulky.

Příprava je rychlá a velmi snadná. Vyzkoušejte.

Na talíři samozřejmě nechyběl citron na dochucení lososa.

Jak pečete lososa vy? Jaký máte oblíbený recept?