Vaření

Jak kvalitní je zelenina na Vašem talíři?!

bonduelle

ČERSTVÁ ZELENINA MRAŽENÁ ZELENINA

Utržena na farmě čerstvá.

Umytá a zabalená čerstvá zelenina putuje do supermarketů nebo na farmářské trhy. Tam je buď skladována, nebo prochází mnoha rukami lidí, zatímco se prodává.

Utržena na farmě čerstvá.

Čerstvá zelenina je ihned po sklizni převezena do továrny, která je v těsné blízkosti polí. Zde je umyta, oloupána, případně nakrájena a blanšírována v horké vodě nebo páře. Blanšírování zajistí, že se deaktivují enzymy, které by způsobovaly nutriční ztráty.

Doba, která uběhne mezi sklizní, koupí a samotnou konzumací čerstvé zeleniny může trvat až 2 TÝDNY.

Během této doby začíná zelenina stárnout působením vzduchu, světla a enzymů, které jsou v zelenině přirozeně obsaženy. Ztrácí nutriční hodnoty, vitamíny, chuť i texturu.

 

Po blanšírování je zelenina zamražena šokem. Tato unikátní metoda zmrazení nepotrhá buněčnou strukturu a v podstatě uzamkne veškeré vitamíny a chuť v den, kterou měla zelenina, když byla sklizena a zamražena. Celý proces zpracování od okamžiku utržení trvá maximálně 4 hodiny.

Veškeré výživové hodnoty a kvality si zelenina uchová až 18 měsíců a bez konzervačních látek.

Smutný život v regálu.

Je bez diskuse, že ta nejlepší zelenina je ta utržená v ten nejoptimálnější čas zralosti přímo na zahrádce. Faktem ale je, že má velmi krátkou trvanlivost. Skladování v supermarketech nebo lednici po několik dní způsobí, že ztrácí až 80 procent svých nutričních hodnot a vitamínů.

Ztráta výživových hodnot při přepravě mražené zeleniny od výrobce, do supermarketu a následně do Vašeho mrazáku je minimální. Nespornou výhodnou je, že ji můžete dávkovat podle chuti a potřeby. Co nespotřebujete, může vrátit zpět do mrazáku bez ztráty jediného vitamínu.

Jakmile zamražená, zelenina si uchová své nutriční hodnoty a chuť ze dne, kdy byla sklizena.

Revoluce?! Ne, jen holá fakta. Kritické jsou první hodiny po utržení zeleniny, kdy se rapidně vytrácí vitamíny. Čím dříve je zelenina zpracována, tím více cenných vitamínů a minerálů si uchová. Pokud tedy nemáte svou vlastní zahrádku před okny, volte raději zeleninu mraženou.

Vyzkoušeli jsme pro Vás 3 recepty!

HRÁŠKOVÝ KRÉM

bonduelle

ZELENINOVÉ KOBLÍŽKY S RAJČATOVOU OMÁČKOU

Bonduelle

BROKOLICOVÝ SALÁT S MOZZARELOU

brokol

   
09.03.2015 - Zelenina - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [4] KARLA KREPELKOVA [*]

    Koncem zimy uz musim kupovat zeleninu bud mrazenou,nebo v plechovkach.Ale ted zas mam svoji na zahradce.Z jedne strany je vyhoda,ze mate domek se zahradkou,ale pak nemuzete casto odchazet ani na dovolenou ,kdyz mate urodu tresni,jahod atad. a musite to zpracovat na zimu.

    superkarma: 0 26.06.2015, 15:12:25
  2. [3] Klára Křížová [*]

    Taky mám ráda Bonduelle Sml67

    superkarma: 0 09.03.2015, 22:09:32
  3. [2] Kašparka [*]

    Bonduelle mám nejradši!Sml67Sml67Sml67

    superkarma: 0 09.03.2015, 14:43:35
  4. avatar
    [1] hubajda [*]

    kdyz si vypestuji svoji tak mam nejkvalitnejsi

    superkarma: 1 09.03.2015, 11:09:17

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme