Reklama

Nebo dáváte přednost dezertu ve skle s barevným želé na povrchu? A co takhle zkusit módní sladký ovocný dip? Recepty najdete u nás! Chcete rozmazlit svá robátka mini cheesecakem, po kterém se jen zapráší?

Mini cheesecake

Chcete rozmazlit svá robátka mini cheesecakem, po kterém se jen zapráší? Snadná rada, ještě snazší recept! Potřebujete pouze před malými i velkými mlsaly schovat balení Zlatých Polomáčených Mini, připravit si smetanu, čerstvý smetanový sýr, želatinu na zpevnění a jako bonusovou dávku vitaminu C dvě limetky. Recept zvládne i kuchařka-bohémka a v očích mlsných strávníků se rázem stane kuchařkou michelinskou.

mini

Ingredience

  • 1 balení Zlaté Polomáčené Mini
  • 1 želatina
  • 125g čerstvého smetanového sýra
  • 2 smetany ke šlehání
  • 50g moučkového cukru
  • 1 vymačkaná limetka
  • 1 celá limetka na zdobení

Postup

Smetanu vyšleháme s cukrem a opatrně vmícháme čerstvý smetanový sýr. Dáme odležet do chladu. Na mírném plameni prohřejeme limetkovou šťávu a rozpustíme v ní želatinu (nesmí se vařit). Poté ji vmícháme do smetanové směsi.

Vyskládáme čtyři sušenky do tvaru čtverce a obalíme je alobalem tak, aby vznikl košíček. Naplníme smetanovou směsí a necháme několik hodin chladnout v ledničce. Před podáváním ozdobíme plátkem limetky

Jablečno-pudingový dort

Jednoduchý a elegantní recept je na exkluzivní puding. Stačí najít doma dva sáčky pudingu s oblíbenou příchutí, jablka a pozor! Zlaté Polomáčené Mini. Fantazii se meze nekladou, po vyrobení a zatuhnutí tohoto pudingového dortu můžete zdobit skořicí, ovocem či šlehačkou. Kdo by odolal?

mini

Ingredience

  • 2 balení Zlaté Polomáčené Mini
  • 2 x puding
  • 1 litr mléka
  • 1-2 lžíce cukru
  • 4 jablka
  • 1 citron

Postup

Nakrájíme si jablka na plátky a pokapeme citronem (aby nezhnědla). Na dno dortové formy vyskládáme sušenky a jablka. Připravíme si puding dle návodu a opatrně vlijeme část do formy. Pak postup zopakujeme, tak, aby nahoře zůstal puding. Nakonec dort nazdobíme mletou skořicí pomocí šablony na zdobení dortu (případně si ji můžeme sami vyrobit). Navíc si můžeme pohrát s karamelem a vytvořit originální vzory. Necháme několik hodin v lednici.

Dezert ve skle s želé

miniDezert ve skle s želé patří také k těm snazším. Můžete ho třeba formou hry připravit s dětmi – budou mít pocit užitečnosti a zároveň si ho po té „námaze“ rády vychutnají. Stačí vám Zlaté Polomáčené Mini, sezónní ovoce, zakysaná smetana (zkuste sehnat tu od farmáře, budete překvapeni!), vanilkový cukr, želatina na zpevnění a pro mlsaly ještě sirup. Po vytvoření nechte zatuhnout v chladničce. Ta chvíle trpělivosti se vám vrátí, gratulujeme, právě jste vytvořili ideální letní dezert!

Ingredience

  • 1 balení Zlaté Polomáčené Mini
  • 2 zakysané smetany (zkuste sehnat od farmáře, budete překvapeni :-))
  • 2 vanilkové cukry
  • 200g ovoce dle sezóny a chuti (zde borůvky a jahody)
  • 1 želatina
  • 1 lžíce sirupu (dle použitého ovoce) – pokud budete používat ovoce z konzervy či kompotu, použijte i nálev

Postup

Nakrájejte ovoce na malé kousky (menší než 2 cm). Zamíchejte cukry do zakysané smetany a začněte vrstvit. Nejdříve sušenky, pak ovoce, smetanu, sušenky, smetanu. Připravte želatinu dle návodu se sirupem či nálevem (nálev předem sceďte). Když už máte želatinu hotovou, nasypte poslední vrstvu ovoce a hned zalijte ochucenou želatinou. Necháme několik hodin v lednici chladnout.

Jednohubky s tvarohem a kokosem

Pokud se chcete před návštěvou nebo zhýčkanou rodinkou opravdu předvést, jsou tu jednohubky s tvarohem a kokosem. Na tento dezert potřebujete krom balení Zlatých Polomáčených Mini, tvarohu a šálku kokosu také vanilkový lusk a lžičku rumu. Pomocí ručního šlehače vykouzlíte božský krém, který nanesete na sušenky. Mňam!

mini

Ingredience

  • 1 balení Zlaté Polomáčené Mini
  • 1 měkký tvaroh
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • 1 lžička rumu (nemusí být)
  • 1 malý hrneček strouhaného kokosu
  • (moučkový cukr a vanilkový lusk je možné nahradit vanilkovým cukrem)

Postup

Opražíme kokos do světle hněda. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, stáhneme z něj semínka a smícháme s moučkovým cukrem. Pak přidáme rum a promícháme. Tvaroh našleháme ručním šlehačem a lehce vmícháme ochucenou směs. Lžící nebo cukrářským zdobícím sáčkem nanášíme na jednotlivé sušenky. Nakonec posypeme kokosem a můžeme podávat.

Párty Polomáčené s ovocným dipem

Pro uvolněnou atmosféru na párty s přáteli přinášíme ideální recept na sladký ovocný dip. Je to velice jednoduché a přitom naprosto vynikající! Pomocí lesních plodů, snítky čerstvé máty a lžičky medu vytvoříte bezkonkurenční sladkou omáčku, kterou si budete nabírat právě polomáčenkami. Snoubení chuti mléčné polevy a lesního ovoce je prověřená kombinace, která uspokojí i ten nejmlsnější jazýček!

mini

Ingredience

  • 1 balení Zlaté Polomáčené Mini
  • 300g lesních plodů
  • snítka čerstvé máty
  • 1 lžíce medu

Postup

Ovoce vložíme do hrnce, necháme pomalu rozvařit a mícháme. Jakmile směs zhoustne, přidáme mátu. Odstavíme z plotny, osladíme medem (ale ne moc, aby směs zůstala spíše kyselejší – bude tak krásně doplňovat sušenku s mléčnou polevou). Nakonec propasírujeme, aby vznikla hladká omáčka. Během chladnutí několikrát promícháme, aby hladina příliš neoschla. Můžeme nechat v lednici v uzavřené nádobě. Podáváme v misce s přiloženými sušenkami k namáčení.