Vaření se týká každé z nás v redakci. Máme děti, partnery a tak je každodenní činností postarat se o to, co bude k večeři, o víkendu i k obědu. Snídaně nepočítám do vaření, příprava snídaní je rychlá a nevyžaduje velké přípravy.

Díky tomu, že jsme získaly novinky MAGGI Vegga klasik a MAGGI Vegga kuřecí příchuť, rozhodly jsme se je vyzkoušet. Byly jsme zvědavé, jaké jsou. Navíc nás inspirovala řada receptů, které na našich stránkách pravidelně vychází. Jak naše redakční testování dopadlo?

vegga

Věra Forejtová:

Dochucovadla používám při vaření velice často, proto jsem ráda otestovala Novinky MAGGI Vegga klasik a MAGGI Vegga s kuřecí příchutí.

MAGGI Veggu s kuřecí příchutí jsem použila do kuřecího vývaru, který jsem nechávala pomalu táhnout na plotně. Byla jsem mile překvapena, že toto dochucovadlo neobsahuje tolik soli jako některé přípravky na stejném principu. Skvěle zdůraznila chuť vývaru jak kuřecí příchutí, tak chutí kořenové zeleniny. I proto jsem trošku přidala do kuřete na paprice a výsledek byl také skvělý. Nejvíce jsem byla překvapena, jak pokrmu podtrhne chuť a výraznost, ale není tolik slaný.

Maggi Vegga klasik jsem použila do gulášové polévky, špaget s tomatovou omáčkou a také do karbanátků. V karbanátcích byla nejvíce cítit chuť zeleniny. U gulášové polévky byla skvělá chuť vývaru.

Jsem s Maggi Vegga velice spokojena a určitě je budu používat i při dalším vaření, protože jídlům dodají skvělou chuť, ale hlavně je nepřesolí!

Dana Haklová

Já dochucovadla používám poměrně často. Použila jsem obě varianty Maggi Vegga a mám s nimi pozitivní zkušenost.  Je to chutně namíchané koření, které je jednoduché na aplikaci, takže se nemusím bát, že něčeho dám moc a něčeho zase málo. Kromě toho zvýrazňuje chuť jídla. Další výhodou je, že nemusím solit, vše doladím díky sypkému dochucovadlu.

Dochucovadlo používám hlavně na zeleninové saláty, při grilování zeleniny, ale klidně i na pečené kuře. Krásně provoní maso a je opravdu vynikající.

Dana

Klára Křížová

Novinky MAGGI Vegga klasik a MAGGI Vegga kuřecí příchuť jsem vyzkoušela při víkendovém vaření. Dělala jsem kuřecí paličky ve vlastní šťávě a klasickou bramboračku (našla jsem v mrazáku zapomenuté zamražené houby z léta, tak jsem na ni dostala chuť). Z hub, co ještě zbyly, plánuji udělat ještě kyselo, jako dochucovadlo opět použiju kromě octa lehce MAGGI Vegga klasik. Také mě navnadil recept Gnocchi s mladým špenátem a krůtím masem http://zena-in.cz/clanek/gnocchi-s-mladym-spenatem-a-krutim-masem/kategorie/maso-a-ryby... já spíš použiji kuřecí prsa, myslím, že výsledek bude stejně dobrý. Toto jídlo je u nás oblíbené, i náš vybíravý nejmladší syn je schopný sníst celou porci a ještě si přidat.

Jitka Turková

Vařím často. Dochucovadla a koření používám dost pravidelně pro zvýraznění chutí. Nejčastěji pro přípravu polévek a někdy i omáček. Novinky MAGGI Vegga klasik a MAGGI Vegga s kuřecí příchutí jsem použila pro několik jídel. Kuřecí vývar s dochucením MAGGI Vegga s kuřecí příchutí byl výborný, chuť byla jemná a přirozená. Polévka byla před použitím dochucovadla lehce mdlá, nechtěla jsem do ní dávat bujon, raději jsem použila směs koření MAGGI Vegga. Variantu klasik jsem použila do guláše a pak do houbové omáčky. Příjemně mě překvapilo, že chutě jsou v obou variantách přirozené a nepřesolené.

Lucka Paličková

Dochucovadla občas používám, ne vždycky. Nejčastěji je dávám do polévek, už jsem je ale použila i na rizoto nebo maso a nebylo to špatné.

Vyzkoušela jsem také MAGGI Vegga klasik a kuřecí příchuť. Klasik jsem dala do polévky – vývaru a do bramboračky a musím říct, že mi chutnaly. Nemusela jsem použít moc soli, protože v klasiku už sůl je. Veggu s kuřecí příchutí jsem použila jen na kuře – dělala jsem kuřecí prsa na zelenině, a k tomu se Vegga docela hodí, v kuřecí polévce je také dobrá, protože polévka s kořením měla výraznější chuť.

Saša Stušková

Dochucovadla používám hodně, nejvíc do polévek, do omáček a také na maso, zejména na drůbeží.

Vyzkoušela jsem také MAGGI Vegga na kuře. Smíchala jsem směs se třemi lžičkami oleje, kuře potřela a společně s cibulí pak kuře nejen náramně vonělo, ale také skvěle chutnalo. Na kuřeti se udělala křupavá kůrčička, která se běžně s tak dobrou příchutí neudělá.

Co se týká polévek nebo omáček,  používám dochucovadla hodně, ale některá se mi zdají příliš slaná, tak s nimi musím opatrně. U Veggy klasik se mi však zdá ta chuť jemnější. Asi přejdu z jiného, do této doby u nás hojně používaného dochucovadla, jen na toto.

MAGGI Vegga klasik a MAGGI Vegga s kuřecí příchutí jsou nové sypké směsi vyrobené z těch nejkvalitnějších surovin. Obsahují kousky zeleniny a koření se solí a dohromady tvoří všechny tyto ingredience jedinečnou kořenící směs vhodnou pro vaše polévky, omáčky, těstoviny, rizota i masové směsi. Více na www.maggi.cz

 

Reklama