Domácnost

Jak jsme míchaly drinky :-)

Nedávno jsem se s kolegyní Danou zúčastnila odpolední párty, kde se představovala výborná Finladia vodka. Součástí této akce bylo, že ti, kteří se jí účastnili, si mohli osobně zkusit, pod odborným mistrovským dohledem (pohledný barman, mistr v míchání drinků) namíchat si svůj drink – caipriosku.

Ze začátku jsme myslely, že nic míchat nepůjdeme, navíc po prvním drinku, který jsme vypily skoro nalačno, jsme drink docela cítily v hlavě a jít vyzvedávat děti v podroušeném stavu….. :-)))))).

Nicméně po čase jsme se rozhodly do toho jít a vyzkoušet namíchat drink – známou caipirosku.
Přiznám se, nikdy jsem to nedělala.
V první řadě šlo o to, správně pokrájet půlku limetky a pořádně je drtítkem podrtit a vyšťavit :-))))). Následně se do šťávy nasypou dvě až tři lžičky třtinového cukru a přidá se Finladnia vodka. Odměření je jednoduché – obrátíte láhev dnem vzhůru a počítáte svižně do šesti. Na hrdle láhve ale nesmí chybět speciální koktejlové vyústění – do takové trubičky, kdy vodka teče zúženým koncem.
Pak už jen přidáme po okraj sklenice ledovou tříšť, zakryjeme jí dlaní a pořádně vše, co ukrývá dlaň, promícháme. A všechno s chutí vypijeme :-)))))))))))))))).

Fakt to bylo moc dobrý, vyzkoušely jsme to potom ještě s novou Finlandia Cranberry vodkou, která je průzračně čistá a navíc s příjemnou chutí a vůní čerstvých brusinek.
Stejný koktejl s touto vodkou se nazývá cranpiroska.
Je taková příjemnější a sladší. Aspoň nám tak připadala.

Inspirace pro vás, pokud vás náš popis těchto dobrot zaujal :-))):

Originální caipirosku připravíme z 4 cl Finlandia Vodky, půlky limety, a 1–2 lžiček hnědého třtinového cukru. Ve sklenici rozmačkáme pomocí drtítka limety spolu s cukrem. Přidáme Finlandia Vodku. Sklenici dosypeme drceným ledem a promícháme míchátkem.

Naprosto dokonalou kombinaci s názvem cranpiroska získáte, nahradíte-li klasickou Finlandia Vodku v caipirosce za novou Finlandia Cranberry:
Odborníci tvrdí, že po caipirosce, nebude bolet hlava.

Pravá Finlandia Vodka se vyrábí ve speciálním destilačním procesu, který má až 200 kroků. Výsledkem je čistá vodka, která neobsahuje téměř žádné aromatické látky či příměsi. A to je důvod toho, že nepřijde obvyklý bolehlav :-)))))))))). Vždyť hlava nás většinou bolí jen po příměsích, rozhodně ne po alkoholu samém.

Tak vám s Danou přejeme dobrou chuť !  

       
   
13.06.2003 - Dům a byt - autor: Klára Křížová

Komentáře:

  1. avatar
    [1] Simba [*]

    Tak odborníci tvrdí, jo? A jakémkoliv množství?

    superkarma: 0 10.11.2003, 14:37:52

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme