Bulvár

Jak baští redakce?

Zajímá-li vás, milé čtenářky, jestli členové redakce magazínu Žena-in.cz musí mít jídlo na talíři pěkně esteticky upravené, anebo zbaští cokoli, co dostanou, podívejte se na tuto novinku...

Jestli vás, milé čtenářky, stejně jako mě zajímá, jak to mají s úpravou pokrmů na talíři členové naší redakce, jste ve správném článku!

Osobně jsem vždy razil teorii, že v žaludku se jídlo beztak smíchá, ale čím jsem starší, tím více oceňuji nazdobené pokrmy. A co ostatní? Položil jsem jim jednoduchou otázku...
Musíš mít jídlo na talíři načančané?

Eva Dömeny (redaktorka)

Je mi to v podstatě jedno. Pokud je to dobré jídlo, které mi chutná, tak může být v jakémkoli stavu.

Katka Vozková (grafička)

Myslíš, aby se mi jídlo líbilo i pohledem ? Samozřejmě. Člověk jí hlavně očima. :-) Je to taková oblbovačka na smysly. :-) Ale co znám, to načančané být nemusí, když vím, že je to dobré. To, co vařím doma, myslím.

Michaela Kudláčková (redaktorka)

Jím očima. Je mi příjemné, pokud jídlo vypadá dobře - hezky. Na druhou stranu chuťovou kvalitu to logicky nezachrání. Ráda stoluju, jím pomalu a mazlím se s jídlem. Pokud mám ale hlad, jsem schopná dlabat rohlíkem vlašák a kašlat na bonton i estetiku. Tam jde o život, a ten je přednější. :D

Klára Milošová (korektorka)

Pokud jím někde v restauraci, ráda potěším kromě žaludku i oko, samozřejmě. Když servíruji doma, moc to s úpravou talíře nepřeháním. Nemám ráda, když omáčka nebo šťáva ukápne na okraj talíře, nebo je všeho moc a talíř přetéká, takže na to dávám pozor. Taky je pro mě důležité, aby byl čistý a uklizený stůl bez drobků a „opatlanin“, často a ráda měním prostírání, mám různé barevné varianty, a snažím se mít celoročne na stole čerstvé květiny ve váze. To mi dělá největší radost.

Alexandra Stušková (redaktorka)

Někdy jídlo, které není načančané, chutná líp než přečančané, takže tohle neřeším.

Dana Svobodová (redaktorka)

Záleží na velikosti hladu. Někdy jsem schopna slupnout „v letu“ cokoliv, jen abych se alepsoň trochu zasytila... Ale kdybych si měla vybrat, určitě dám přednost jídlu pěkně upravenému na talíři. V restauracích je poslední dobou „móda“ jídlo ošidit na úkor „vycpávky“. Nacpat tam hromadu zelí nebo salátu, prostě něčeho levného, a k tomu dát kousek masa. Talíř pak vypadá bohatě, ale většina z toho se stejně nechá.

Téma dne 27. dubna 2011: Jíte i očima?

Posílejte mi své recepty s jednou fotkou, která prozradí, že jíte i očima. Načančejte jídlo tak, aby se na něj skutečně sbíhaly sliny!

  • Vaše příspěvky čekám na redakčním e-mailu: redakce@zena-in.cz
  • Do předmětu mailu uveďte heslo: JIME OCIMA

Pokud nejste kuchařinky, můžete na téma „jíte i očima?“ zaslat krátkou úvahu.

Za svůj příspěvek můžete získat dárek, totiž knihu receptů GOURMET a Sobotní školu pečení HERA (viz obrázek níže).

Chcete-li mít šanci na uveřejnění, příspěvky posílejte 27. dubna 2011 do 15.00 hodin.

Připomínám, že podmínkou uveřejnění receptu je jedna fotografie!

cena

   
27.04.2011 - Blog redakce - autor: Jakub D. Kočí

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [47] enka1 [*]

    DanaD — #46 jako sto zvířat

    superkarma: 0 28.04.2011, 13:15:45
  2. avatar
    [46] DanaD [*]

    enka1 — #45 jako 2 zvirata?

    1. na komentář reaguje enka1 — #47
    superkarma: 0 28.04.2011, 12:16:22
  3. avatar
    [45] enka1 [*]

    DanaD — #44 vícSml22

    1. na komentář reaguje DanaD — #46
    superkarma: 0 28.04.2011, 08:48:03
  4. avatar
    [44] DanaD [*]

    enka1 — #43 trpis jako zvire, ze? Sml30

    1. na komentář reaguje enka1 — #45
    superkarma: 0 28.04.2011, 06:41:27
  5. avatar
    [43] enka1 [*]

    haluška — #40 Tos mi neměla dělatSml23

    1. na komentář reaguje DanaD — #44
    superkarma: 0 28.04.2011, 06:33:00
  6. avatar
    [42] haluška [*]

    DanaD — #41 Sml67

    superkarma: 0 28.04.2011, 01:36:57
  7. avatar
    [41] DanaD [*]

    haluška — #40 a jeste kavicka Sml16

    1. na komentář reaguje haluška — #42
    superkarma: 0 28.04.2011, 00:13:29
  8. avatar
    [40] haluška [*]

    Síce takto neskoro večer sa už jesť nemá, takže inšpirácia odo mňa Sml54.

    predjedlo:

    hlavné jedlo:

    alebo

    dzert na sladko:

    na slano:

    1. na komentář reaguje DanaD — #41
    2. na komentář reaguje enka1 — #43
    superkarma: 0 27.04.2011, 23:56:21
  9. avatar
    [39] SNÍŽEK [*]

    já tady slintám,dala bych si všechno,nejraději ty meruňkové knedlíky,mňam Sml66

    superkarma: 0 27.04.2011, 18:24:11
  10. avatar
    [38] mineralka7 [*]

    kebulkaevulka — #16 Božííííí cedulka Sml52Sml52

    superkarma: 0 27.04.2011, 15:15:08
  11. [37] jastura [*]

    DanaD — #36 provokatére Sml31 Sml30

    superkarma: 0 27.04.2011, 14:29:40
  12. avatar
    [36] DanaD [*]

    jastura — #35 kdyz je nouze nejvyssi ikostka cukru postaciSml57

    1. na komentář reaguje jastura — #37
    superkarma: 0 27.04.2011, 14:18:42
  13. [35] jastura [*]

    Lidi, já Vás nemám ráda, já z Vás mám hlad Sml31Sml57

    1. na komentář reaguje DanaD — #36
    superkarma: 0 27.04.2011, 14:17:45
  14. avatar
    [34] enka1 [*]

    monkee — #33 Teda monkeeSml67

    superkarma: 0 27.04.2011, 14:10:25
  15. avatar
    [33] monkee [*]

    mio — #17 Tak když už jsi po obědě, tak teď si dej něco málo ke kafi.

    1. na komentář reaguje enka1 — #34
    superkarma: 0 27.04.2011, 14:07:51
  16. avatar
    [32] DanaD [*]

    mio — #29 prosim te, ty takova zkusena matka nevis, ze se takove vzkazy musi psat na mista, ktera se tak snadno neodrou... treba na krkSml16

    superkarma: 0 27.04.2011, 13:55:45
  17. avatar
    [31] DanaD [*]

    Anai — #30 ja varim dietne, i ten bucek delam na vodeSml30 a vsude pisou, ze bily maso je zdravySml30Sml30

    superkarma: 0 27.04.2011, 13:55:02

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [30] Anai [*]

    DanaD — #14 tak to těžko - ani teď hubená rozhodně nejsem a když jsem před 2 lety měla o 5-7 kg víc, než teď, cítila jsem se příšerně... Přiznám se ale, že by mi asi u Tebe asi už nechutnalo a hlavně by mi nebylo dobře - jakmile sním něco tučnějšího, cítím to - nezvyk. Stačí i polovina pizzy nebo příliš tučná ryba z obyčejnější restaurace. A knedlíky, guláš, omáčky... ne, možná by špízy bych mohla, ale jen nasucho. Zatím mi tady žádný obrázek neuchvátil.

    1. na komentář reaguje DanaD — #31
    superkarma: 0 27.04.2011, 13:53:05
  2. avatar
    [29] mio [*]

    DanaD — #26 dítě sebou smejkne a hned je půlka nepratelného telefonního čísla sedřená o štěrkSml22

    1. na komentář reaguje DanaD — #32
    superkarma: 0 27.04.2011, 13:51:23
  3. avatar
    [28] mandzarik [*]

    Olala, děvčata Sml67Sml67Sml67 To je na Velkou kuchařku Ž-in Sml16

    superkarma: 0 27.04.2011, 13:51:14
  4. avatar
    [27] mio [*]

    stara blazkova — #23 Sml30 no rum tam klidně být může, ale nebyl tamSml54 Jsou to Salko (karamelové) řezy.

    superkarma: 0 27.04.2011, 13:48:17
  5. avatar
    [26] DanaD [*]

    mio — #25 to cipovani vyjde dost draho...ta  nepratelna fixacka vyjde levnejcSml30

    1. na komentář reaguje mio — #29
    superkarma: 0 27.04.2011, 13:46:49
  6. avatar
    [25] mio [*]

    enka1 — #19 Sml30 provrtat se skrz sýr přímo k salámku, coSml54

    ToraToraTora — #20 nech je očipovat - přece tam nejedete letos naposled, to se upíšešSml52

    DanaD — #21 Sml52Sml52Sml67

    1. na komentář reaguje DanaD — #26
    superkarma: 0 27.04.2011, 13:45:42
  7. avatar
    [24] Krišpína [*]

    átéčko — #22  Sml9 Sml48

    superkarma: 0 27.04.2011, 13:45:13
  8. [23] stara blazkova [*]

    mio — #18 Co je, prosím pěkně, to třetí odspodu? Vypadá to moc dobře a voní po rumu. Nebo se mýlím?

    1. na komentář reaguje mio — #27
    superkarma: 0 27.04.2011, 13:45:11
  9. avatar
    [22] átéčko [*]

    Krišpína — #5 Já, protože vím, že by mi od tebe chutnaly!!!!!

    1. na komentář reaguje Krišpína — #24
    superkarma: 0 27.04.2011, 13:38:55
  10. avatar
    [21] DanaD [*]

    ToraToraTora — #20 a jeste tam dopln, ze budete doma az v pondeli, aby te na tom festaku nerusila policie a socialakaSml57

    1. na komentář reaguje mio — #25
    superkarma: 0 27.04.2011, 13:35:29
  11. avatar
    [20] ToraToraTora [*]

    mio — #17 Sml30No jasně. Letos jim telefonní číslo a adresu vytetuji propiskou na předloktí i s krevní skupinou Sml54

    1. na komentář reaguje DanaD — #21
    2. na komentář reaguje mio — #25
    superkarma: 0 27.04.2011, 13:31:31
  12. avatar
    [19] enka1 [*]

    mio — #18 Skvosty a do tý pizzy bych hned zabořila čumákSml22

    1. na komentář reaguje mio — #25
    superkarma: 0 27.04.2011, 13:31:17
  13. avatar
    [18] mio [*]

    a takhle se vyváří a vypečívá u nás:

    1. na komentář reaguje enka1 — #19
    2. na komentář reaguje stara blazkova — #23
    superkarma: 0 27.04.2011, 13:28:27
  14. avatar
    [17] mio [*]

    Teda ještě že jsem po obědě - vy to sem sázíte!Sml20

    ToraToraTora — #15 hned bych jela, nemít to tak daleko. To je ten festival, jak se tam ztrácí děti svým jídla lačným rodičům???Sml57Sml57Sml57

    1. na komentář reaguje ToraToraTora — #20
    2. na komentář reaguje monkee — #33
    superkarma: 0 27.04.2011, 13:22:37
  15. avatar
    [16] kebulkaevulka [*]

    Ztoho jídla bych zkončila tadySml30

    1. na komentář reaguje mineralka7 — #38
    superkarma: 0 27.04.2011, 13:18:02
  16. avatar
    [15] ToraToraTora [*]

    Mimochodem...

    Všichni, kdo rádi jíte a milujete dobré a kvalitní jídlo, přijeďte se v tento pátek nebo v sobotu projíst víkendem na Gurmán festival na letiště do Hradce Králové. Je to již druhý ročník. A za jedlíky musím říct, že ten loňský byl naprosto jedinečný a ještě teď vzpomínám na super výkony kuchařů.

    Toto není spam, jen nezvladatelná žravost kombinovaná s touhou podělit se. Sml54

    1. na komentář reaguje mio — #17
    superkarma: 0 27.04.2011, 13:17:19
  17. avatar
    [14] DanaD [*]

    Anai — #9 tlusta, ale stastna Sml22Sml16

    1. na komentář reaguje Anai — #30
    superkarma: 0 27.04.2011, 13:10:26
  18. avatar
    [13] gaba23 [*]

    Sml16Sml16Sml16Sml16 salátek

    superkarma: 0 27.04.2011, 13:05:31
  19. avatar
    [12] enka1 [*]

    DanaD — #6 aúúúúSml20

    superkarma: 0 27.04.2011, 13:05:15
  20. avatar
    [11] gaba23 [*]

    i u nás se baští

    sladké? Či salátek?

    superkarma: 0 27.04.2011, 13:04:50
  21. avatar
    [10] enka1 [*]

    Nějaké foto by to chtělo, milí redaktoři

    varlouny(uvnitř jsoušvestky

    chuťovku

    tátovu dobrotu

    placky z mletého masíka

    superkarma: 0 27.04.2011, 13:03:59
  22. [9] Anai [*]

    DanaD — #6 Jéje, to bych byla tlustá, baštit u Tebe! Sml30 

    1. na komentář reaguje DanaD — #14
    superkarma: 0 27.04.2011, 12:58:30
  23. avatar
    [8] Krišpína [*]

    A nezapomeňte na ostatní hladovce, i oni mají rádi barevnost na talíři nebo v misce Sml30

    superkarma: 0 27.04.2011, 12:57:14
  24. avatar
    [7] selinka [*]

    A taky to něčím dobrým umíme zapít, alias margarita madin USA Sml16

    superkarma: 0 27.04.2011, 12:54:55
  25. avatar
    [6] DanaD [*]

    A takhle se basti u me

    1. na komentář reaguje Anai — #9
    2. na komentář reaguje enka1 — #12
    superkarma: 0 27.04.2011, 12:54:23
  26. avatar
    [5] Krišpína [*]

    Dá si někdo meruňkové knedlíky?

    1. na komentář reaguje átéčko — #22
    superkarma: 0 27.04.2011, 12:53:29
  27. avatar
    [4] Eliana [*]

    Torušo, sbíhají se mi sliny a to dnes byla rybka se špenátem a zeleninou Sml31, to je mučení, ty tvoje fotky, ale krásný!!Sml29

    superkarma: 0 27.04.2011, 12:52:22
  28. avatar
    [3] ToraToraTora [*]

    ortíky jsou vždy co kus to originál

    superkarma: 0 27.04.2011, 12:48:23
  29. avatar
    [2] ToraToraTora [*]

    A nebo hamburgery, též domácí...

    superkarma: 0 27.04.2011, 12:47:25
  30. avatar
    [1] ToraToraTora [*]

    My rádi pizzu, domácí...

    superkarma: 0 27.04.2011, 12:46:49

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme