jahodový trifle

Trifle je výborný svěží dezert s ovocem. Existuje mnoho různých variant, ale téměř vždycky se opakuje hromada ovoce, smetanový či pudinkový krém a piškotové těsto.

Suroviny

1 šálek studeného mléka
200 g kysané smetany
1 balíček vanilkového Creme Ole (instantní pudink bez vaření)
1 lžička strouhané citronové kůry
2 šálky smetany ke šlehání
8 šálků na kousky nasekaných piškotů
4 šálky na kousky nakrájených jahod

Postup

Ve velké míse smícháme mléko, kysanou smetanu, vanilkový pudink a citronovou kůru. Použijeme elektrický šlehač, na nízkou rychlost a šleháme do zhoustnutí.
Očištěné jahody nakrájíme na plátky.
Připravíme si průhlednou skleněnou mísu. Ideální je skleněná mísa z Ikea (výška 15 cm a horní průměr 28 cm). Na dno dáme polovinu piškotových kousků. Třetinu jahod naskládáme po stranách misky a nalijeme polovinu krémové směsi.
Opakujeme vrstvení - piškoty, jahody po obvodu misky a opět krém. Nahoru ozdobíme ušlehanou šlehačkou a zbylými jahodami, případně jiným ovocem.

Necháme v lednici dvě hodiny vychladit a podáváme.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama