jahodový dort

Tenhle jahodový nepečený dort připomíná nejvíce ze všech dorty, které mnohým z nás připravovaly maminky. Dort, který si nejvíce vychutnáte v jahodové sezóně. Dort, který voní a chutná po prázdninách.

Doma jsme ho dávali do kulaté rozevírací formy, ale to už záleží na vás. V hranaté formě totiž vypadá velice elegantně. Blíží se nám konec školního roku, tak zrovna tento dort je výborný tip jak odměnit děti za vysvědčení.

Suroviny

  • 1 balení dětských piškotů
  • 500 g zakysané smetany
  • agávový sirup dle chuti
  • jahody
  • pár lístků máty

Postup                                                                                                                                             

Na piškotík jsem použila formu na chlebíček 20x11 cm - doporučovala bych dělat rovnou z dvojité dávky do větší nádoby, jelikož ta moje byla evidentně hodně malá - po uležení byl do půl hodinky celý pryč. To je ten nejlepší důkaz toho, že chutná!

Formu vyložíme potravinářskou folií, dno vyskládáme nakrájenými jahodami (kdo chce, může přidat pár nasekaných lístků máty), potřeme oslazenou, zakysanou smetanou a dále naskládáme piškoty. Takto tvoříme jednotlivé vrstvy, dokud nebude forma plná nebo dokud nám nedojdou suroviny.

Dáme do ledničky, nejlépe přes noc, aby se suroviny proležely, a pak už si jen pochutnáváme.

jahodový nepečený dort

Dobrou chuť přeje Jana.

Období nepečených letních dezertů je tady. Jaké jsme pro vás vyzkoušeli?

jahodový nepečený dort

nepečený tvarohový dort

ostružinový dort

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková, Penzion Běla

Reklama