Vaření

Jahodová zmrzlina

jahodová zmrzlina

Suroviny:
1 konzerva jahodového kompotu - když to má být dietní, tak dia, ale jinak je to jedno
trochu cukru nebo sladidla
2 bílky - ušleháme sníh


Postup:
Z kompotu, za přilévání nálevu (ne vždy je potřeba celý) umixujeme pěnu nebo aspoň mixovanou hmotu. Vmícháme ušlehaný sníh z bílků a dáme zamrazit. Někdy je potřeba chuť jahod podpořit několika kapkami citronu.
Dobrou chuť přeje Jana Ossendorfová.

   
27.04.2009 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. [24] jithule [*]

    mnam

    superkarma: 0 25.12.2012, 20:53:40
  2. avatar
    [23] hubajda [*]

    jahody radeji cerstve

    superkarma: 0 13.11.2012, 21:08:54
  3. avatar
    [22] arminka [*]

    jahody milujeme....

    superkarma: 0 29.09.2012, 22:22:13
  4. avatar
    [21] Mopsička [*]

    Jejda tak to je za chvíli udělané, super Sml59

    superkarma: 0 24.10.2009, 18:49:20
  5. [20] orangutan [*]

    Sml59

    superkarma: 0 23.07.2009, 22:35:22
  6. [19] mrowiecova [*]

    Domácí zmrzka mi moc nejede.Já si raději dám kupný nanuk nebo zmrzku,nej je čokoládová nebo šmouolováSml58

    superkarma: 0 22.07.2009, 07:36:16
  7. [18] madam [*]

    Paráda! Už jsem si opsala a vyzkouším.Sml59

    superkarma: 0 19.07.2009, 10:04:49
  8. avatar
    [17] Avilo [*]

    Zbožňuju jahodovou zmrzkuSml59

    superkarma: 0 28.06.2009, 18:38:14
  9. [16] malaprdylka [*]

    No to teda nevím, ale nějak se mi to nezdá Sml23 ... ty bílky a jahodový kompot a ještě dát zmrazit... ??? Asi bych to teda nezkoušela.

    superkarma: 0 03.06.2009, 14:46:27
  10. avatar
    [15] denca18 [*]

    jednoduche a chutne..... milujem zmrzlinu ..

    superkarma: 0 01.06.2009, 09:08:22
  11. [14] Katarinka32 [*]

    jahody uz mame tak proc to neudelat detem

    superkarma: 0 31.05.2009, 21:59:35
  12. [13] orangutan [*]

    Sml20to nevím,ty bílky

    superkarma: 0 30.05.2009, 20:44:07
  13. [12] kamilka86 [*]

    nezní to špatně...

    superkarma: 0 27.05.2009, 09:37:16
  14. avatar
    [11] Babovka [*]

    A co salmonela ze syrových bílků, asi bych to dělala raději ze šlehačky,jinak je to riziko.Sml17

    superkarma: 0 26.05.2009, 22:41:42
  15. [10] MarciZ [*]

    JÁ POUŽÍVÁM JAHODY ČERSTVÉ A TROŠKU SMETANY KE ŠLEHÁNÍ A TROCHU BÍLÉHO JOGURTU

    superkarma: 0 26.05.2009, 14:48:14
  16. [9] smo107 [*]

    Nebyly by lepší čerstvé jahody než ty kompotované plné cukru???

    superkarma: 0 25.05.2009, 16:28:20
  17. [8] kattula55 [*]

    Až ji někdo vyzkoušíte,určitě dejte vědět:)

    superkarma: 0 20.05.2009, 11:22:08
  18. avatar
    [7] izis.80 [*]

    zmrzne smetana do skupenství zmrzlina? Asi ne, ne?

    superkarma: 0 05.05.2009, 19:42:00
  19. avatar
    [6] Myškomedvídek [*]

    taky dělám z ovoce dřeňSml75

    superkarma: 0 28.04.2009, 10:35:27
  20. avatar
    [5] Lída [*]

    já dělám mraženou dřeň z meruňkových kompotů,ale bílky nedávám...

    superkarma: 0 27.04.2009, 20:05:04
  21. avatar
    [4] Athenais [*]

    Z těch syrových bílků bych měla docela strach Sml14

    superkarma: 0 27.04.2009, 14:38:43
  22. avatar
    [3] Žábina [*]

    a nebylo by lepší vmíchat do ní jogurt nebo smetanu?

    superkarma: 0 27.04.2009, 14:01:23
  23. avatar
    [2] dajdada [*]

    já miluji čokoládovouSml20

    superkarma: 0 27.04.2009, 08:41:08
  24. [1] Zdenča [*]

    To musím zkusit,vnoučata milují zmrzlinu,asi to půjde i z jiného ovoce,spotřebuji kompoty

    superkarma: 0 27.04.2009, 06:42:23

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme