Podzim je tu a s ním i jablečná sezona. Jablko patří mezi nejběžnější ovoce, ale stále vás může v mnohém chuťově překvapit. Nabízí totiž nepřeberné množství zpracování od moštu, kompotu a koláče přes méně známé čatní až po čím dál více oblíbenou kombinaci masa a jablek.  Klasický štrúdl nikdy nezklame, ale zkuste se inspirovat i novými recepty, které spolu s dalšími více či méně známými jablečnými recepty naleznete také na tescorecepty.cz.

jablka

Jablka v karamelu 3x jinak

Suroviny:

  • 6 jablek
  • 400 g třtinového cukru
  • 200 ml vody
  • Na ozdobu
  • pestré zdobení
  • nesolené arašídy
  • plátkové mandle

Jablka pečlivě omyjeme a osušíme. Aby se nám při máčení v karamelu lépe držela, zapíchneme do nich špejle. Arašídy nasypeme do sáčku a rozdrtíme paličkou na maso. Vodu nalijeme do hrnce a nasypeme do ní cukr. Směs přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Po 15 minutách nám směs zkaramelizuje. Jablka naskládáme na pečící papír, vezmeme si lžíci a jablka polijeme karamelem. Hned je posypeme arašídy, mandlemi nebo zdobením. Jablka odložíme na pečící papír, kde necháme karamel ztuhnout.

TIP:  Zkuste i jiné polevy, čokoládovou či citronovou. Variant je mnoho.

Reklama