Reklama

Podzim je tu a s ním i jablečná sezona. Jablko patří mezi nejběžnější ovoce, ale stále vás může v mnohém chuťově překvapit. Nabízí totiž nepřeberné množství zpracování od moštu, kompotu a koláče přes méně známé čatní až po čím dál více oblíbenou kombinaci masa a jablek.  Klasický štrúdl nikdy nezklame, ale zkuste se inspirovat i novými recepty, které spolu s dalšími více či méně známými jablečnými recepty naleznete také na tescorecepty.cz.

recept

Suroviny:

  • 1 větší jablko
  • 70 g strouhaného kokosu
  • 60 g ovesných vloček
  • 150 g rozinek
  • 1/2 lžičky  skořice
  • olej
  • špetka soli

Jablko oloupeme, vyjmeme jádřinec a zbytek nastrouháme na hrubém struhadle. Rozinky posekáme na malé kousky. Tyto dvě ingredience smícháme s ovesnými vločkami. Přidáme kokos, skořici, sůl a přilijeme horkou vodu tak, aby byly všechny suroviny ponořené. Zamícháme a kaši necháme alespoň 3 hodiny odstát. Plech vyložíme pečicím papírem. Tvarujeme sušenkové placky. Povrch potřeme olejem. Sušenky pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C 50 minut.