Vaření

Jablečné řezy se sádlem

aple

Suroviny

200 g hladké mouky
200 g celozrnné mouky
200 g sádla
2 žloutky
2 lžíce octa
několik lžic vody (množství záleží na mouce)
špetka soli

strouhanka
hrubě nastrouhaná jablka
cukr krupice
skořice

Postup

Do mísy nasypeme mouku a vyklepneme žloutky. Přidáme ocet, sádlo, sůl a vodu. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout (klidně až do druhého dne).
Polovinu těsta rozválíme, rozložíme na plech a posypeme trochou strouhanky. Na to rozsypeme nahrubo pokrájená jablka, která posypeme cukrem a skořicí.
Vyválíme i druhý plát těsta, kterým přikryjeme jablka. Pečeme ve vyhřáté troubě, na 190 °C dozlatova.
Krájíme až po vychladnutí a můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.

Dobrou chuť přeje Iva.

   
11.10.2010 - Sezona - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [5] hubajda [*]

    vypada hodne jedle Sml67

    superkarma: 0 16.11.2012, 01:34:02
  2. [4] gabcahovorkova [*]

    Vypadá to lákavě. Sádlo také používám při pečení, pečivo je chutnější a křehčí. Ňam Sml16

    superkarma: 0 29.11.2010, 10:28:53
  3. [3] ivetinkav [*]

    jo tak to jo, to vypadá dobře a lehce

    superkarma: 0 26.11.2010, 14:04:21
  4. [2] pateta [*]

    A do každého kynutého těsta dávám poctivou lžíci sádla.Tchýně to dělala celý život a byla tu do 89 let.

    superkarma: 0 11.10.2010, 17:51:38
  5. avatar
    [1] Věrulinka [*]

    Sml67 zrovna jsem na víkend dělala linecký těsto se sádlem Sml67, tak křehký a dobrýýýýýýýýýýýSml67, došla mě Hera, tak co, šup sádlo a už to tak budu dělat pořád Sml67Sml30

    A můžu říci, že i do vánoček je dobrý přidat sádlo Sml67, už v mládí jsem takto praktikovala Sml67

    superkarma: 0 11.10.2010, 06:48:19

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme