Novinky

Iva: Sakra práce

Čtenářka Iva si v příspěvku ulevila nad pracovní činností, týkající se jistého „skladování“jablek, práce, kterou dělala nakonec zbytečně. Prostě sakra práce.

Milá redakce
Nejsem ani blondýna, ani blbá, ale nevím, proč se stalo, co se stalo.
Všichni doma milujeme štrúdly. Ale jabka jsou drahé, není nad to mít svoje. Dostala jsem pytel jablek od tchýně, prý teda na štrúdl. Jenže bydlíme na paneláku a kde uskladníte pytel jablek. Poradila mi, že si je mám nastrouhat a zavařit, ona to tak dělá také a pak jen sáhne po sklenici .

Tak jsme s manželem nastrouhali pytel jablek !!! , nemělo to konce, vymačkali šťávu, umyli zavařovačky a zavařili asi 60 sklenic.
S dobrým pocitem nad dobře odvedenou prací jsem nanosila sklenky do spíže.

Asi týden na to jsme cítili po bytě divný pach, jakoby jabčák. Otevřu spíš a tam skoro všechny sklenky vyteklé, nastrouhané jabka na štrúdl k nepoužití, prostě všechny sklenky začaly kvasit.
Co teď s tím? Manžel, že to někam odveze na kvas, ale pořád se k tomu nemá.

Nevíte někdo, kde jsme udělali chybu a co s poloskvašenými  zavařenými jablky?
Ke tchýni nejdu, ta by mi zase řekla, že nic neumím a škoda jablek, které mi dala :(

Iva

pozn. red.: Text nebyl redakčně upraven

_______________________

Milá Ivo, asi Ti neporadím. Zkus třeba nějakou pálenici, ale jestli to není malé množství, fakt nevím, s tímto nemám zkušenosti. Snad budou vědět některé čtenářky.
Každopádně děkuji, že jsi napsala a nenech se v pečení štrúdlu odradit.
Pěkný den
Saša

Téma dnešního dne:  Zavařujete nebo zamrazujete?

  • Co nejčastěji?
  • Co máte nejraději?
  • Nebo volíte ještě jiný způsob skladování zeleniny a ovoce?

Pište na redakční e-mail: redakce@zena-in.cz

Jendu ze čtenářek odměníme pěkným dárkem, kdy bude pro změnu nakupovat a vařit: Knihou nakl. Smart: Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí.

kuchknihdar

   
17.09.2013 - Čtenářské příspěvky - autor: Alexandra Stušková

Komentáře:

  1. avatar
    [11] datura [*]

    Těch pár jablek, co si v zimě koupím na štrůdl mě nezrujnuje a u nás jde na odbyt stejně spíš štrůdl s tvarohem. Škoda zbytečné práce a času Sml80

    superkarma: 0 18.09.2013, 07:33:32
  2. avatar
    [10] samecka [*]

    kobližka — #7 Pavla_b — #8 tam bydlí jen blbé blondýnySml79

    superkarma: 0 17.09.2013, 15:18:31
  3. avatar
    [9] verpol [*]

    Já takhle konzervuji jablka každý rok, protože u nás se musí štrúdl péct stále. Vždy mi zásoba vydží až do jara. Je důležité jablka do zavařovaček namačkat, aby tam nebyl vzduch. A hlavně nechat nad jablkama štávu asi 1 cm pod víčkem. Pak stačí jen krátce zavařit. Sml16

    superkarma: 0 17.09.2013, 14:52:10
  4. [8] Pavla_b [*]

    kobližka — #7 a to je pravdaSml30

    1. na komentář reaguje samecka — #10
    superkarma: 0 17.09.2013, 13:41:15
  5. avatar
    [7] kobližka [*]

    Pavla_b — #5 Třeba bydlí na střeše,co my víme? Sml80Sml58

    1. na komentář reaguje Pavla_b — #8
    2. na komentář reaguje samecka — #10
    superkarma: 0 17.09.2013, 13:29:56
  6. avatar
    [6] kobližka [*]

    Tuhle zkušenost jsem před lety taky měla - všechno bylo navinulé,šlo to do popelnice a od té doby mě ani nenapadne,abych něco takového dělala Sml31Sml31Sml31Sml30Sml30Sml30

    superkarma: 0 17.09.2013, 13:28:22
  7. [5] Pavla_b [*]

    drahé jabka a bydlíme na paneláku - já vím, že jsem protivná, ale to tak bije do očí

    A ke kvašení - asi krátká doba zavařování. Aby to nekvasilo, tak se ta jablka musí v té sklenici vlastně uvařit.

    1. na komentář reaguje kobližka — #7
    superkarma: 0 17.09.2013, 13:08:35
  8. [4] v.h. [*]

    Na zavařování nemám ani chuť ani čas, jablka nám letos všechna popadala, takže jsme z části vyrobili /a vzápětí vypili/ mošt, vylisovanou jablečnou hmotu používám na štrúdl, ostatní jsem vykrájela, nakostičkovala a uložila do mrazáku - do kefírové buchty nebo na kynutý koláč - ideální. Jenom si neumím vysvětlit, že masa jablečné hmoty v platové, pevně uzavíratelné škatuli, stále žije! Nezkvasila, neplesniví, jenom z ní odebírám do jogurtu a do mixovaného kefírového nápoje...

    superkarma: 0 17.09.2013, 12:56:38
  9. [3] tetička25 [*]

    Jak dlouho jste to sterilovali, pokud ne alespoň 50 minut, tak to kvasí a doufám, že jste nedávali cukr, pak to také kvasí.

    superkarma: 0 17.09.2013, 12:50:11
  10. [2] V19 [*]

    Ja už roky pravidelne konzervujem strúhané jablká, síce nie takéé množstvo /cca20 pohárov/, našťastie sa mi zatiaľ nič nepokazilo, vlani som po prvý krát strúhané jablká mrazila...Sml16 Lepšie sú tie konzervované.

    superkarma: 0 17.09.2013, 12:48:32
  11. avatar
    [1] lenig [*]

    taky se mi to jednou stalo, od té doby jablka nanakládám, už tomu něvěřím. (Naštěstí jsem měla jen tři nebo 4 sklenice). 

    Ale dává mi je kamarádka a ta je má výbornéSml58Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 17.09.2013, 12:35:26

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme