Čtenářka Iva si v příspěvku ulevila nad pracovní činností, týkající se jistého „skladování“jablek, práce, kterou dělala nakonec zbytečně. Prostě sakra práce.

Milá redakce
Nejsem ani blondýna, ani blbá, ale nevím, proč se stalo, co se stalo.
Všichni doma milujeme štrúdly. Ale jabka jsou drahé, není nad to mít svoje. Dostala jsem pytel jablek od tchýně, prý teda na štrúdl. Jenže bydlíme na paneláku a kde uskladníte pytel jablek. Poradila mi, že si je mám nastrouhat a zavařit, ona to tak dělá také a pak jen sáhne po sklenici .

Tak jsme s manželem nastrouhali pytel jablek !!! , nemělo to konce, vymačkali šťávu, umyli zavařovačky a zavařili asi 60 sklenic.
S dobrým pocitem nad dobře odvedenou prací jsem nanosila sklenky do spíže.

Asi týden na to jsme cítili po bytě divný pach, jakoby jabčák. Otevřu spíš a tam skoro všechny sklenky vyteklé, nastrouhané jabka na štrúdl k nepoužití, prostě všechny sklenky začaly kvasit.
Co teď s tím? Manžel, že to někam odveze na kvas, ale pořád se k tomu nemá.

Nevíte někdo, kde jsme udělali chybu a co s poloskvašenými  zavařenými jablky?
Ke tchýni nejdu, ta by mi zase řekla, že nic neumím a škoda jablek, které mi dala :(

Iva

pozn. red.: Text nebyl redakčně upraven

_______________________

Milá Ivo, asi Ti neporadím. Zkus třeba nějakou pálenici, ale jestli to není malé množství, fakt nevím, s tímto nemám zkušenosti. Snad budou vědět některé čtenářky.
Každopádně děkuji, že jsi napsala a nenech se v pečení štrúdlu odradit.
Pěkný den
Saša

Téma dnešního dne:  Zavařujete nebo zamrazujete?

  • Co nejčastěji?
  • Co máte nejraději?
  • Nebo volíte ještě jiný způsob skladování zeleniny a ovoce?

Pište na redakční e-mail: redakce@zena-in.cz

Jendu ze čtenářek odměníme pěkným dárkem, kdy bude pro změnu nakupovat a vařit: Knihou nakl. Smart: Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí.

kuchknihdar

Reklama