italské smažené cukety

Při brouzdání internetem jsem objevila skvělý zahraniční nápad pro ty z nás, kteří milujeme cukety na všechny způsoby. Jednoduchou přípravou získáte skvělou pochoutku, v podstatě za pár minut. A potřebujete k tomu jen pár surovin...

Suroviny

1 mladá cuketa (velikosti asi salátové okurky)
1/4 hrnku hladké mouky
2 vejce
2 lžíce másla
1 citron
pár kapek oleje

Postup

Cuketu důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2 cm.
Do většího sáčku nasypeme mouku a naházíme do něj plátky cukety. Chvíli třepeme a... plátky máme krásně obalené v mouce.
V hlubším talíři rozšleháme vejce a v něm obalíme pomoučené plátky cukety z obou stran.
Mezitím si rozpustíme máslo, ve větší pánvičce. Přidáme do něj trošičku oleje, aby se nám nepřepalovalo. Na rozehřátém tuku potom smažíme plátky cukety, z každé strany asi pět až osm minut. Cuketky by měly mít krásně nahnědlou barvu.

Osmažené cukety dáváme z pánve na papírové utěrky, aby odsály přebytečný tuk. Nyní pěkně všechny pokapeme citronovou šťávou. Tento krok nesmíte vynechat, je důležitý pro výslednou chuť pokrmu!

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama