Vaření

Inspirace s Maggi: Vyzkoušejte nové recepty!

Ve spolupráci s Maggi jsme pro vás připravili několik zajímavých receptů jídel, snadných na přípravu, ktará mohou ozvláštnit váš běžný jídelníček. Zkuste kuskusový salát, křenovou omáčku či masovo-sýrové kuličky!

Kuskusový salát s jarní zeleninou a chorizem

Maggi

Ingredience

  • 180g      kus kusu
  • 100g      jarních hráškových lusků
  • 250g      chřestu (zelená nebo bílý)
  • 1ks         červené cibule
  • 1ks         choriza
  • 1ks         citrón
  • 1pl         olivového oleje
  • 1/2čl      Maggi Harmonie chuti
  • 1ks         Maggi Zeleninový bujón

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 15–20 minut

Postup:

Přiveďte 0,5l vody k varu, rozpusťte v ní zlatou kostku Maggi Zeleninový bujón a odstavte ze zdroje tepla. Do vývaru přisypte kus kus a nechte nabobtnat pod pokličkou.

Zeleninu nakrájejte na menší kusy, cibuli na jemné měsíčky, chorizo na plátky a vše společně krátce orestujte na olivovém oleji ve větší pánvi. Dochuťte Maggi Harmonií chuti, šťávou z citrónu a přisypte kus kus. Vše zlehka promíchejte.

Tip: lze podávat i studené

Křenová omáčka s pošírovaným vejcem a bramborem

Maggi

Ingredience

  • 500ml   vývaru (nejlépe hovězí)
  • 8ks         Brambor
  • 4ks         vejce
  • 200ml   smetany 33%
  • 150g      čerstvý nebo nakládaný křen
  • 100g      másla
  • 2pl         mouky
  • 3pl         octa
  • 1pl         cukru
  • 1/2čl      Maggi Harmonie chuti
  • 1ks         Maggi Hovězí bujón

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 30 minut

Postup:

Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky a uvaříme ve vodě spolu s 1 kostkou Maggi Zlatého hovězího bujónu. Když jsou brambory měkké, slijeme je a vývar zachováme.

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z brambor. Čerstvý křen nastrouháme najemno, spaříme horkou vodou a vmícháme do omáčky. Prováříme asi 15 minut za občasného míchání. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, dochutíme octem se špetkou cukru a Maggi Harmonie chuti.

Ve středně velkém hrnci pomalu přivedeme k varu vodu a ocet (a asi 4 polévkové lžíce octu). Vejce rozbijeme do malé misky, hrnku nebo naběračky tak, aby se žloutek a bílek nepoškodily. Vařečkou tekutinu v hrnci rychle zamícháme, abychom vytvořili vír, do kterého nalijeme vejce.  Vaříme asi 3 minuty za mírného probublávání. Hotové vejce vytáhneme děrovanou naběračkou. Postup opakujeme se zbylými vejci.

Omáčku s bramborem podáváme v hlubším talíři s pošírovaným vejcem.  Dochutíme a zároveň dozdobíme nastrouhaným křenem.

Dýňovo-česnekový hummus

Maggi

Ingredience

  • 400g      Máslové dýně
  • 300g      kopané cizrny
  • 200g      zakysané smetany
  • 5st         česneku
  • 1ks         červené chilli
  • 1ks         citrón
  • 3pl         olivového oleje
  • Balení tortill
  • 1/2čl      Maggi Vegga

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 20 minut

Postup:

Předehřejte troubu. Na plech vyskládejte na kostičky nakrájenou dýní, česnek a posypte Maggi Vegga. Podlijte trochou vody, přelijte olivovým olejem a pečte na 180°C asi 30minut.

Do robota dejte cizrnu, chilli, citrónovou šťávu a pečlivě rozmixujte na hladkou pastu. Nyní přidejte zeleninu a znovu párkrát promixujte (ne úplně do hladka). Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Směsí potřete placky, přehněte a odpékejte na pánvi. Hotové tortilly rozkrájejte na čtvrtiny a podávejte teplé se zakysanou smetanou

Masovo-sýrové kuličky v zeleninové tapenádě

Maggi

Ingredience

  • 600g      mletého masa
  • 100g      sýra
  • 250g      drcených rajčat
  • 2ks         papriky
  • 1ks         šalotky
  • 1ks         cibule
  • 1čl          Maggi Vegga

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 40 minut

Postup:

Předehřejte troubu. Mleté maso dochuťte s Maggi Vegga, přidejte nastrouhaný sýr a vytvořte kuličky. Jde to lépe, když si budete namáčet ruce ve studené vodě.

Zeleninu nakrájejte na výseče, vyskládejte do zapékací mísy, zalijte rajčaty dochucenými Maggi Vegga a na vrch vyskládejte masové kuličky.

Pekáček zakryjte fólií a pečte 45 minut v troubě na 180°C

Polévka z červené čočky

Maggi

Ingredience

  • 250g      červené čočky
  • 3ks         mrkve
  • 1/2čl      sušeného zázvoru
  • 1pl         olivového oleje
  • 1pl         kari       
  • 1ks         šalotky nebo malé cibulky
  • 1/2čl      Maggi Vegga
  • 2ks         Maggi zeleninový bujón

Počet porcí: 4

Doba přípravy:25 minut

Postup:

Na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibulku a přidejte na kostičky nakrájenou mrkev spolu s čočkou. Znovu lehce orestujte, přilijte asi 7dcl vody a přiveďte k bodu varu. Jak začne polévka vřít, rozpusťte v ní kostky Maggi Zeleninového bujónu, dochuťte kari, zázvorem a Maggi Vegga. Vařte ještě 10 minut a nakonec vše rozmixujte (ne úplně do hladka). Polévku podávejte horkou s bílým pečivem.

Tip: polévku při podávání dozdobte zakysanou smetanou.

Více informací, tipů a rad do kuchyně najdete na www.maggi.cz

Čtěte také:

   
22.04.2014 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [3] DiiC [*]

    Až jsem z toho dostala hlad :) pěkné

    superkarma: 0 23.05.2014, 12:25:19
  2. [2] anina4 [*]

    zkoušela jsem už  polévku z červené čočky, je výborná,jen jsem kromě mrkve dalai trochu petržele a celeru

    superkarma: 0 22.04.2014, 08:55:30
  3. avatar
    [1] buldok [*]

    Čočku mám ráda, ale červenou jsem ještě nezkoušela, může být dobrá polévka.

    superkarma: 0 22.04.2014, 06:02:45

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme