Ve spolupráci s Maggi jsme pro vás připravili několik zajímavých receptů jídel, snadných na přípravu, ktará mohou ozvláštnit váš běžný jídelníček. Zkuste kuskusový salát, křenovou omáčku či masovo-sýrové kuličky!
Kuskusový salát s jarní zeleninou a chorizem
Ingredience
- 180g kus kusu
- 100g jarních hráškových lusků
- 250g chřestu (zelená nebo bílý)
- 1ks červené cibule
- 1ks choriza
- 1ks citrón
- 1pl olivového oleje
- 1/2čl Maggi Harmonie chuti
- 1ks Maggi Zeleninový bujón
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 15–20 minut
Postup:
Přiveďte 0,5l vody k varu, rozpusťte v ní zlatou kostku Maggi Zeleninový bujón a odstavte ze zdroje tepla. Do vývaru přisypte kus kus a nechte nabobtnat pod pokličkou.
Zeleninu nakrájejte na menší kusy, cibuli na jemné měsíčky, chorizo na plátky a vše společně krátce orestujte na olivovém oleji ve větší pánvi. Dochuťte Maggi Harmonií chuti, šťávou z citrónu a přisypte kus kus. Vše zlehka promíchejte.
Tip: lze podávat i studené
Křenová omáčka s pošírovaným vejcem a bramborem
Ingredience
- 500ml vývaru (nejlépe hovězí)
- 8ks Brambor
- 4ks vejce
- 200ml smetany 33%
- 150g čerstvý nebo nakládaný křen
- 100g másla
- 2pl mouky
- 3pl octa
- 1pl cukru
- 1/2čl Maggi Harmonie chuti
- 1ks Maggi Hovězí bujón
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Postup:
Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky a uvaříme ve vodě spolu s 1 kostkou Maggi Zlatého hovězího bujónu. Když jsou brambory měkké, slijeme je a vývar zachováme.
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z brambor. Čerstvý křen nastrouháme najemno, spaříme horkou vodou a vmícháme do omáčky. Prováříme asi 15 minut za občasného míchání. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, dochutíme octem se špetkou cukru a Maggi Harmonie chuti.
Ve středně velkém hrnci pomalu přivedeme k varu vodu a ocet (a asi 4 polévkové lžíce octu). Vejce rozbijeme do malé misky, hrnku nebo naběračky tak, aby se žloutek a bílek nepoškodily. Vařečkou tekutinu v hrnci rychle zamícháme, abychom vytvořili vír, do kterého nalijeme vejce. Vaříme asi 3 minuty za mírného probublávání. Hotové vejce vytáhneme děrovanou naběračkou. Postup opakujeme se zbylými vejci.
Omáčku s bramborem podáváme v hlubším talíři s pošírovaným vejcem. Dochutíme a zároveň dozdobíme nastrouhaným křenem.
Dýňovo-česnekový hummus
Ingredience
- 400g Máslové dýně
- 300g kopané cizrny
- 200g zakysané smetany
- 5st česneku
- 1ks červené chilli
- 1ks citrón
- 3pl olivového oleje
- Balení tortill
- 1/2čl Maggi Vegga
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut
Postup:
Předehřejte troubu. Na plech vyskládejte na kostičky nakrájenou dýní, česnek a posypte Maggi Vegga. Podlijte trochou vody, přelijte olivovým olejem a pečte na 180°C asi 30minut.
Do robota dejte cizrnu, chilli, citrónovou šťávu a pečlivě rozmixujte na hladkou pastu. Nyní přidejte zeleninu a znovu párkrát promixujte (ne úplně do hladka). Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Směsí potřete placky, přehněte a odpékejte na pánvi. Hotové tortilly rozkrájejte na čtvrtiny a podávejte teplé se zakysanou smetanou
Masovo-sýrové kuličky v zeleninové tapenádě
Ingredience
- 600g mletého masa
- 100g sýra
- 250g drcených rajčat
- 2ks papriky
- 1ks šalotky
- 1ks cibule
- 1čl Maggi Vegga
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Postup:
Předehřejte troubu. Mleté maso dochuťte s Maggi Vegga, přidejte nastrouhaný sýr a vytvořte kuličky. Jde to lépe, když si budete namáčet ruce ve studené vodě.
Zeleninu nakrájejte na výseče, vyskládejte do zapékací mísy, zalijte rajčaty dochucenými Maggi Vegga a na vrch vyskládejte masové kuličky.
Pekáček zakryjte fólií a pečte 45 minut v troubě na 180°C
Polévka z červené čočky
Ingredience
- 250g červené čočky
- 3ks mrkve
- 1/2čl sušeného zázvoru
- 1pl olivového oleje
- 1pl kari
- 1ks šalotky nebo malé cibulky
- 1/2čl Maggi Vegga
- 2ks Maggi zeleninový bujón
Počet porcí: 4
Doba přípravy:25 minut
Postup:
Na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibulku a přidejte na kostičky nakrájenou mrkev spolu s čočkou. Znovu lehce orestujte, přilijte asi 7dcl vody a přiveďte k bodu varu. Jak začne polévka vřít, rozpusťte v ní kostky Maggi Zeleninového bujónu, dochuťte kari, zázvorem a Maggi Vegga. Vařte ještě 10 minut a nakonec vše rozmixujte (ne úplně do hladka). Polévku podávejte horkou s bílým pečivem.
Tip: polévku při podávání dozdobte zakysanou smetanou.
Více informací, tipů a rad do kuchyně najdete na www.maggi.cz
Nový komentář
Komentáře
Až jsem z toho dostala hlad :) pěkné
zkoušela jsem už polévku z červené čočky, je výborná,jen jsem kromě mrkve dalai trochu petržele a celeru
Čočku mám ráda, ale červenou jsem ještě nezkoušela, může být dobrá polévka.