Vaření

Inspirace s Maggi: vyzkoušejte naše recepty

Ve spolupráci s Maggi jsme pro vás připravili několik zajímavých receptů jídel, snadných na přípravu, ktará mohou ozvláštnit váš běžný jídelníček. Zkuste třeba francouzskou polévku Vichy, podávanou za studena, zeleninový quiche, salát z červené řepy nebo lososa s bylinkovu krustou!

Francouzská polévka Vichy (za studena podávaná)

Ingredience

polévka

  • 200ml   smetany
  • 5ks         brambor
  • 3ks         bílé části pórků
  • 2ks         cibule
  • 1pl         másla
  • 1l            vody
  • 2ks         Maggi Zlatý zeleninový bujón
  • Maggi Harmonie chuti

Počet porcí:4–5

Doba přípravy: 20 minut

Postup:

V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm nasekanou cibuli a pórek nakrájený na proužky. ¼ zeleniny vyjměte a odložte stranou (použijete ji potom jako vložku do polévky). Když je zelenina měkká, přilijte vodu, přiveďte k bodu varu a přidejte kostky bujónu.
Nyní přidejte na kostičky nakrájené brambory a vše vařte asi 20 minut. Nyní polévku dochuťte Maggi Harmonie chuti, nechte asi 5 minut zchladnout a přilijte smetanu. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, přidejte orestovanou cibulku s pórkem, dobře promíchejte a nechte vychladnout. Polévku vložte do lednice na 2 hodiny vychladnout.

Polévka nejlépe chutná druhý den. Podávejte s bílým pečivem.

Tip: při podávání přidejte nok ze zakysané smetany.

Zeleninový quiche

Ingredience

quiche

  • 150ml   mléka
  • 200g      hladké mouky
  • 100g      másla + 20g másla na vymazání formy
  • 100g      ementálu
  • 150g      žampiónů
  • 100g      cherry tomatů
  • 200ml   smetany 33%
  • 150ml   mléka
  • 1pl         olivového oleje
  • 6ks         vajec
  • Maggi Vegga

Počet porcí: 4–5

Doba přípravy: 70 minut             

Postup:

Ze 100g změklého másla a hladké mouky vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu půl hodiny odpočinout.

Mezitím přepůlíme rajčátka, žampiony rozčtvrtíme a orestujeme na oleji. Ze smetany, mléka a vajec připravíme zálivku tak, že vše promícháme a dochutíme Maggi Vegga.

Koláčovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou.

Těsto vyjmeme z fólie a rozválíme válečkem na výšku cca 3-4 cm. Plát opatrně přesuneme na formu a podle ní vytvarujeme. Přebytečné těsto ukrojíme. Nyní na koláč naklademe suroviny, zalijeme zálivkou, posypeme hrubě nastrouhaným sýrem a dáme zapéct na 180°C,  po dobu 35 minut. Hotový koláč vyjmeme z trouby a necháme lehce vychladnout.

Tip: skvěle chutná i studený

Salát z červené řepy

červená řepa

  • 4ks         červené řepy
  • 200g      sušených švestek
  • 50g        vlašských ořechů            
  • 150g      anglické slaniny
  • cukr
  • voda na uvaření řepy
  • Maggi vegga

Počet porcí: 4–5

Doba přípravy: 30 minut

Očištěnou řepu uvařte do měkka v horké mírně osolené vodě. Hotovou zeleninu nechte vychladnout a nastrouhejte na hrubém struhadle.

Slaninu nakrájejte na kostičky, orestujte na pánvi a tuk slijte, přidejte na čtvrtky nakrájené švestky, rozdrcené vlašské ořechy a přimíchejte řepu. Zlehka promíchejte a dochuťte Maggi Vegga. Salát podávejte v misce s pečivem nebo namazaný na opečený toast.

Losos s bylinkovou krustou

Losos

Ingredience

  • 2ks         steaků z lososa
  • 1x           houska (popřípadě 3-4ks toustového chleba
  • 1ks         svazek zelených bylinek
  • 1ks         vejce
  • 1pl         olivového oleje
  • 1ks         citrón (kůra)
  • 1/2čl      Maggi Vegga   

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 30 minut

Postup:

Předehřejeme troubu.

Housku oloupeme (popř. toastová chléb zbavíme kůrky) a vložíme do robota. Pečivo rozmixujeme a přidáme do něj nasekané bylinky, nastrouhanou kůru z citrónu, nakonec zalijeme olivovým olejem.

Vejce rozklepneme, oddělíme žloutek od bílku. Bílkem potřeme lososa, aby nám krusta držela při pečení. Lososové porce pečeme 15 minut na 180°C.

Rybu podáváme s vařenými nebo šťouchanými bramborami.

Více informací, tipů a rad do kuchyně najdete na www.maggi.cz

   
16.04.2014 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [4] Triga [*]

    Dala bych si všechno

    superkarma: 0 24.04.2014, 15:28:34
  2. [3] evacerna [*]

    Podobná polévka je u nás ve velké oblibě a ten losos vypadá skvěle a zdravě - ryby celkově nepotřebují moc koření, spíš bylinky - ty tomu dodají tu správnou chuť

    superkarma: 0 16.04.2014, 16:56:50
  3. [2] FAXÍK [*]

    losos a salát z červené řepy bych si dala hned Sml67

    superkarma: 0 16.04.2014, 13:04:00
  4. [1] Ivushka12 [*]

    To také vypadá dobře!

    superkarma: 0 16.04.2014, 12:18:00

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme