Reklama

indická čočková polévka

Inspirací pro tento recept nám byl recept úplně jiný. Na indické pyré z červené čočky. Jenže jsme přidali trochu více vody a z pyré byla polévka :-) Naprosto výborná, kterou jsme si hned zamilovali.

Testovaly jsme u kamarádky Lenky Tefal Cuisine Companion - robota s funkcí vaření, o které jste už na našich stránkách určitě četly. Bylo to 1. ledna, a tak jsme připravovaly čočku. Kromě čočkového salátu, který jsme uvařily klasicky na plotně, jsme vyzkoušely recept číslo 138 z kuchařské knihy inspirací, která je k robotu dodávána.

Původní recept - indické čočkové pyré, se nám trochu vymknulo z ruky a výsledkem byla pikantní polévka s exotickou chutí a vůní. Vyzkoušejte ji s námi. Recept jsem přizpůsobila vaření na plotně. Kdo má Tefal Cuisine Companion, tak se téměř o nic nestará. Robot vaří, míchá a dokonce vám naseká i cibuli. Takže vy po 45 minutách jen podáváte hotové výborné jídlo.

Suroviny

  • 300 g červené čočky
  • 100 g červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g kokosového tuku
  • 1 lžička indického kari
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 ml vody nebo zeleninového vývaru
  • sůl a pepř

Postup

V hrnci rozehřejte kokosový tuk. Osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Opékejte pět minut a přidejte najemno nasekaný česnek.

Zaprašte kari kořením a nastrouhaným zázvorem. Přisypejte čočku a zalijte kokosovým mlékem a vodou. Dochuťte solí a pepřem.

Čočku vařte doměkka. Bude to trvat asi 40 minut.

Polévka bude celkem hustá, podle potřeby můžete maličko naředit vodou nebo kokosovým mlékem.

Ozdobte nasekaným čerstvým koriandrem.

Dobrou chuť přeje Elly.

indická čočková polévka

Čtěte také