V letních teplých dnech oceníme studenou kuchyni. Připravili jsme si pro vás recept na listové saláty s jemnou zálivkou z citronové šťávy, při jejíž přípravě využijete i oblíbený řepkový olej. Nechte se inspirovat!

Listové saláty s jemnou zálivkou z citrónové šťávy

salát

Suroviny (na 4 porce):
400 g různých salátových listů - polníček, ledový salát, mladý špenát, roketa

Citrónová zálivka:
2 lžíce medu
4 lžíce panenského řepkového oleje
2 lžíce citronové šťávy
sůl

Postup:

salát
Salátové listy nahrubo natrháme, vložíme do mísy a promícháme.

salát

Citrónovou zálivku připravíme tak, že v misce rozšleháme metličkou med s citronovou šťávou a solí. Za stálého šlehání přidáváme olej (jako když se připravuje majonéza).

salát

Osvěžující dresink smícháme se směsí natrhaných křupavých listových salátů.

Reklama