Vaření

Husí paštika bez pečení

Řekne-li se svátek sv. Martina, vybaví se vám jistě jako jedna z prvních věcí jeho spojení s husími specialitami. Husí dobroty si jistě vychutnáte v mnoha podobách a začít můžete třeba s přípravou vynikající husí paštiky. Recept, kterým se dnes můžete inspirovat, pochází z kuchyně pražské restaurace Kočár z Vídně, která se specializuje na rakouskou kuchyni.

pastika

Tuhle paštiku hravě zvládnou i ti, kteří s přípravou paštiky nemají žádné zkušenosti. Já se na ni chystám co nejdříve. :)

HUSÍ PAŠTIKA

  • 250 g husích jater
  • 100 g cibule
  • 1 lžíce husího sádla
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce vařená natvrdo
  • sůl, pepř, nové koření
  • 4 lžíce másla

Cibulku nakrájenou najemno dáme do rozpáleného husího sádla, zesklovatíme a poté přidáme játra, vše orestujeme a necháme vychladnout.

Vejce nasekáme nožem na drobno. Játra s orestovanou cibulkou pomeleme a přidáme zbývající ingredience, i vejce a máslo. Vše doladíme dle vlastní chuti. Dáme do chladu ztuhnout. Podáváme s opečeným černým chlebem.

Přeji vám dobrou chuť!

Zdroj: restaurace Kočár z Vídně

   
29.10.2014 - Sezona - autor: Klára Wimmerová

Komentáře:

  1. [4] Breberka456 [*]

    tak to bych tedy neodmítlaSml59

    superkarma: 0 29.10.2014, 17:15:56
  2. avatar
    [3] Ivásek [*]

    včera jsem dělala - ale jinou.. taky bez pečení, vyzkoušenou, luxusní.. u téhle si tam tak nějak neumím představit ta vejce... Sml80

    superkarma: 0 29.10.2014, 09:46:15
  3. avatar
    [2] kobližka [*]

    Paštiku dělám jedině bez pečení,je to rychlejší.

    superkarma: 0 29.10.2014, 09:14:54
  4. [1] zwiki [*]

    Uděláme,sníme...to si pochutnámeSml16

    superkarma: 0 29.10.2014, 06:48:39

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme