Bulvár

hubajda: Kuchařských knih mám hned několik

I když má pisatelka s nickem hubajda kuchařských knih hned několik, moc je nepoužívá. Recepty hledá spíše na internetu. A jednu kuchařskou vychytávku nám i posílá.

Máte doma nějakou kuchařskou knihu?
Ano mám a hned několik a nejen knihy, ale i starší recepty po babičce které dostala od kamarádek či sousedek.
Knihy mě doma jen leží, při vaření je nepoužívám, jen občas, když dělám nějaký nový recept tak nakouknu co je potřeba dát do jídla za koření a zda jsem dala vše .
Nové recepty většinou hledám na internetu a nebo mě je posílají kamarádky emailem.

Ráda zkouším nové recepty některé vařím častěji některé jen jednou ne že by se nedaly jíst ale mé očekávání od receptu bylo jiné. Kolikrát recept vypadá dobře a ve skutečnosti nic moc .

Recept nemám žádný oblíbený dělám vše od omáček po pečení chleba,housek a stále zkouším nové recepty na pečivo. Většinou si bere recepty moje kamarádka která se také věnuje pečení pečiva .

V naší kuchyni panuje nejvíce česká kuchyně a pak hned čína též nemohu zapomenout na sóju tu dávám do rizota nebo jen tak restovanou do tortila placek či karbanátků. Vše si vymýšlím sama když použiju recept tak si jej upravuji dle svého u pečení mouku dávám jak se říká od oka.

Mám jeden dobrý recept, nemám ho z kuchařky, ale z internetu, a to je na domácí škvarky (sádlo) z domácí pekárny.
Sádlo se dá nakrájené do pekárny (nepodlévá se) a zapne se na program marmeláda a mám hodinku dvacet čas pak sádlo vyberu a zapnu znova a po skončení programu.
Hotovo je to bez práce, ale také je krásně čisté sádlo (nepřipálené a nemusí se dávat mléko ale kdo chce může ho dát před koncem 20 minut) Škvarky mají úplně jinou chuť.

Přeji všem hezký zbytek dne
hubajda

pozn.red.: Text nebyl redakčně upraven

______________________

I Vám hezký den a děkujeme za recept: Škvarky miluji! Vyzkouším.
Saša

Téma dnešního dne: Kuchařská kniha

  • Máte doma nějakou kuchařskou knihu?
  • Máte jich víc?
  • Vzpomenete si, kdo vám dal tu první?
  • Kupujete si kuchařské knihy i vy samy?
  • Kupujete je druhým?
  • Podle čeho vybíráte jejich obsah?
  • Experimentujete s cizokrajnými kuchařkami?
  • Vaříte podle kuchařky?
  • Jak často?
  • Máte nějakou nejoblíbenější, nejvíc používanou?
  • Našly jste v ní recept, který se stal vašim oblíbeným?
  • A naopak recept, který se nevydařil?

Tolik pár záchytných bodů, jinak pište samozřejmě vlastním stylem, jak chcete, ale aby se to týkalo kuchařské knihy a jejího využití - nebo nevyužití.

Pište na redakční e-mail: redakce@zena-in.cz

Těšíme se na vaše příspěvky, a aby těch kuchařek nebylo málo, jedné pisatelce další kuchařskou knihu pošleme. Blíží se Vánoce, může se hodit (i to nakupování s rozumem :)).

kucharkakniha

   
14.11.2013 - Blog redakce - autor: Alexandra Stušková

Komentáře:

  1. avatar
    [14] saruz [*]

    saruz — #13 Vyzkoušeno v sobotu a výsledek byl skvělý. Rodinka se napřed na mě divně koukala, že dávám sádlo do pekárny, pak se jim ale ze škvarků dělaly boule za ušima, jak si pochutnali. Sml16 Takže od teď už jedině v domácí pekárně! Sml67

    superkarma: 0 19.11.2013, 00:40:53
  2. avatar
    [13] saruz [*]

    hubajda — #12 určitě ti pak dám vědět, jak rodince chutnalo Sml22

    1. na komentář reaguje saruz — #14
    superkarma: 0 14.11.2013, 20:49:29
  3. avatar
    [12] hubajda [*]

    saruz — #11 dej pak vedet jak jsi byla spokojena dle meho lepe udelane skvarky neznam a bez pripaleni

    1. na komentář reaguje saruz — #13
    superkarma: 0 14.11.2013, 16:24:45
  4. avatar
    [11] saruz [*]

    Tak to je naprosto skvělá vychytávka, díky za bezva radu, hned vyzkouším, chleba se škvarky je lahůdka. Sml67

    1. na komentář reaguje hubajda — #12
    superkarma: 0 14.11.2013, 14:13:39
  5. avatar
    [10] Jindriska8 [*]

    Taky mám několik kuchařek,ale většinou vyhledávám na internetu.Díky za tip!Sml59

    superkarma: 0 14.11.2013, 11:50:36
  6. avatar
    [9] hubajda [*]

    ladouch — #3 to je a velka mnohem lepsi jak kupovane

    superkarma: 0 14.11.2013, 11:45:02
  7. avatar
    [8] hubajda [*]

    denkas — #5 ja po prvnim udelani vse sadlo vyleju do misky a zapnu znova skvarky maji krasnou barvu aj bez mleka moje mamka rikala ze lepsi skvarky nejedla ted jsem je jeste mackala a bylo v nich minimum sadla jen se po nich zaprasilo ,da se to delaj aj z tucneho bucku

    superkarma: 0 14.11.2013, 11:44:21
  8. avatar
    [7] hubajda [*]

    poslala jsem odkaz na celej recept kde je i fotka ,tady  jsem nasla ten recept a sadlo je opravdu moc pekne aj skvarky

    superkarma: 0 14.11.2013, 11:38:50
  9. avatar
    [6] denkas [*]

    hubajda — #4 aha,děkuji za upřesnění!

    superkarma: 0 14.11.2013, 11:37:04
  10. avatar
    [5] denkas [*]

    Já sádlo nedělám ,dělá muž,předám mu recept,ale nějak sem nepochopila to: pak sádlo vyberu a zapnu znova a po skončení programu. - to jako vylít sádlo a ty škvarky ještě dělat znova na program marmeláda?

    1. na komentář reaguje hubajda — #8
    superkarma: 0 14.11.2013, 11:34:26
  11. avatar
    [4] hubajda [*]

    Sádlo z domácí pekárny

    http://www.brydova.cz/templates/jpsimple...

    http://www.brydova.cz/templates/jpsimple...

    http://www.brydova.cz/plugins/content/ma...

    Přiznám se, že domácí sádlo miluji, ale nikdy mne předtím nenapadlo

    si jej udělat doma - nějak mne odrazovalo míchání horkého tuku na plotně

    a vůbec vše kolem toho (jak jsem měla v paměti od babičky z dětství).

    Poté co jsem pořídila domácí pekárnu a zjistila, že v ní lze vyškvařit

    sádlo, neváhala jsem....  

    http://www.brydova.cz/plugins/content/ma...

    Jediné co pro výrobu skvělých škvarečků budete potřebovat je kilo

    sádla z řeznictví. To nakrájejte  na malé kostičky - já mám ráda opravdu

    drobné škvarečky - takže krájím na cca 6x6mm. 

     http://www.brydova.cz/plugins/content/ma...

    Nakrájené sádlo dejte do do pekárny, do které dejte, pokud máte možnost výběru, větší  hnětací háky. 

    Pokud pracujete s kilem sádla není třeba zakrývat nádobu, nestříká

    to... myslím ale, že by se do pekárny Harmony od Ety (kterou právě mám)

    vešla i dvě kila sádla, ale v tu chvíli bych vršek pekárny zakryla

    alobalem, aby sádlo nestříkalo dovnitř pekárny.

     http://www.brydova.cz/plugins/content/ma...

    Zapněte program DŽEM, zavřete víko a máte na hodinu a dvacet minut volno :-)

     http://www.brydova.cz/plugins/content/ma...

     Takto to vypadá těsně před skončením prvního cyklu.

     http://www.brydova.cz/plugins/content/ma...

    Po skončení prvního cyklu se mi zdály škarky dost světlé a tak jsem

    slila dvě třetiny sádla přes cedník do plastové krabičky a škvarky

    vrátila zpět a pustila program ještě jednou. Uvidíte sami podle barvy

    škvarek na jak dlouho budete muset pustit druhý cyklus znovu. 

     http://www.brydova.cz/plugins/content/ma...

     Před koncem přidejte  lžíci mléka (pozor začně to hrozně bublat, hned zakryjte víkem).

    Nechejte dojet druhé kolo programu a po chvíli odstatí slijte sádlo přes cedník. Sádlo nesolím.

    http://www.brydova.cz/plugins/content/ma...

    Ale škvarečky pěkně osolím a promíchám... kdo má rád teplé, může se

    ihned pustit do jídla... já ale raději nastudeno se sádlem na čerstvě

    upečeném chlebíku.

    Ten můžete dát péci do pekárny, nádobu nemyjte, máte ji pěkně vymazanou sádlíčkem a chleba bude provoněný.

    1. na komentář reaguje denkas — #6
    superkarma: 0 14.11.2013, 11:34:21
  12. avatar
    [3] ladouch [*]

    Tak ty škvarky musí být mňamka, určitě vyzkouším.Sml59Sml59

    1. na komentář reaguje hubajda — #9
    superkarma: 0 14.11.2013, 11:18:32
  13. avatar
    [2] Hanula [*]

    Sml16recept na škvarky jsem hned poslala dále....

    Mám doma také pár kuchařek jen jako sbírku - anglická, německá.....

    superkarma: 0 14.11.2013, 11:15:04
  14. avatar
    [1] rusalka2008 [*]

    zajímavý tip...

    superkarma: 0 14.11.2013, 11:13:02

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme