Na tradiční hruškovou marmeládu budete potřebovat:

  • 1, 5 kg hrušek
  • 750 g cukru krupice
  • několik lístků máty
  • 20 g kyseliny citrónové

    Hrušky nejprve odšťavníme. Získanou šťávu poté nalijeme do kastrolu a přivedeme k varu.

    Pomalu vmícháme cukr a vaříme asi 5 až 10 minut. Na závěr přidáme kyselinu citrónovou a ještě horkou směs lijeme do skleniček.

    Jako poslední tečku přidáme do každé skleničky pár lístků čerstvé máty.

Pokud si chcete ulehčit práci s ovocem, vyzkoušejte lis na ovoce a zeleninu. Umí domácí zmrzlinu, nanuk, smoothie i marmeládu a to díky speciálnímu příslušenství. Nespornou výhodou tohoto lisu je jeho všestrannost, protože s jedním spotřebičem vykouzlíte celou řadu ovocných překvapení pro celou rodinu a po celý rok.

Foto: Home Made Juice

Uložit

Uložit

Uložit

Ty nejlepší džemy na našem magazínu

Jahodové džemy s limetou, pepřem a vanilkou

jahody3.jpg (83 KB)

Tradiční i netradiční třešňové džemy

tresne4.jpg (92 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama