Vydejte se do obchodu pro šťavnaté sladké hrušky a spojte je s čokoládou. Co lepšího si přát! Bohyně kuchyně Lenka totiž připravila skvělý tip na silvestrovské pohoštění.

flambovaná hruška

POTŘEBUJEME

  • 4 hrušky
  • 200 g cukru
  • šťáva ze dvou citronů
  • 100 ml hruškového likéru Baron Hildprant
  • 150 g čokolády na vaření
  • 150 ml mléka

POSTUP

Do hrnce nalijeme 1,5 l vody, přidáme cukr a citronovou šťávu a dáme vařit.

Hrušky oloupeme, na efekt necháme stopky. Dole můžeme malinko seříznout, aby pak dobře stály na talíři. Přidáme do hrnce a na mírném varu povaříme asi 10 minut. Odstavíme z plotny a hrušky vylovíme děrovanou naběračkou.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s mlékem. Mícháme, až se čokoláda rozpustí a s mlékem utvoří úžasnou polevu.

flambovací pistole

Připravíme si zápalky nebo flambovací pistoli a likér.

Na jeho výběru si dejte skutečně záležet, protože hodně ovlivní výslednou chuť celého dezertu. Já jsem sáhla po úžasném voňavém, ale zároveň řízném destilátu ze zralých hrušek z tradičního lihovaru v Blatné –  Baron Hildprant. Díky dvanáctiměsíčnímu staření v dubových sudech z něj místní lihovarníci dokážou vytvořit neuvěřitelnou lahůdku.

Hrušku na talíři polijeme likérem a zapálíme! Nebojte se vlka nic! Je to jednoduché a efektní.

Až plamínek dohoří, polijeme štědře čokoládou, rozdáváme spolustolovníkům a sklízíme díky.

Flambování zdar přeje Bohyně kuchyně Lenka.

Reklama