Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou najdou své uplatnění i při přípravě dezertů. Zejména příchuť fíku je jemně nasládlá a hodí se k různému ovoci. Mezi recepty, které pro letošní sezónu připravil šéfkuchař restaurace La Casa Argentina Honza Souček, patří i výtečná hruška marinovaná v červeném víně s fíkovým balzamikovým krémem a mascarpone.

,Hruška marinovaná v červeném víně s redukcí s fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou a mascarpone

  • 4 tvrdší hrušky
  • 0,5 l červeného vína
  • 100 g cukru
  • 1 pomeranč
  • 4 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
  • tyčinka skořice
  • 2 celé badyány
  • 125 g mascarpone
  • 1 citron
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 4 lžíce másla
  • máta na ozdobu

V rendlíku necháme zkaramelizovat cukr, přidáme badyán, skořici, šťávu, kůru z pomeranče a zalijeme červeným vínem. Necháme svařit na 2/3 a vložíme oloupané a jadřinců zbavené hrušky, stopku necháme pro efekt. Vaříme mírným varem cca 5 minut, poté hrušky stáhneme a necháme cca 5 minut dojít. Mezitím si z mascarpone, moučkového cukru a šťávy z citronu vymícháme krém. Na pánev nalijeme 3 naběračky svařeného vína, přidáme máslo a ještě zredukujeme do konzistence omáčky, přidáme fíkový balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou a na závěr hrušky, které v omáčce řádně prohřejeme. Servírujeme společně s vyšlehaným mascarpone přelitým redukcí.

Více informací a další recepty najdete na http://papadim.com/cs/

 

Reklama