Reklama

čočková hrstková polévka

Luštěniny jsou zdravé a chutné. Polévky s nimi zasytí a při vaření se můžete vcelku vyřádit s různými kombinacemi. Výborným doplňkem do takového polévky je kořenová zelenina, ale i uzené maso nebo anglická slanina.

Suroviny

čočka
červená čočka
kroupy
3 cibule
kousek másla
500 ml kuřecího vývaru
sůl a pepř

Postup

Hnědou čočku si namočíme den předem do studené vody. Na druhý den vodu slijeme a čočku propereme. V hrnci si rozpusíme máslo, ve kterém zesklovatíme cibuli. Jednu ze tří cibulí pokrájíme na hrubější kostičky, zbylé dvě zkusíme, co nejjemněji nám to půjde. Na krásně osmahnutou cibulku vsypeme namočenou čočku, přidáme suchou červenou čočku a kroupy. Promícháme a zalijeme vývarem. Záměrně neuvádím množství čoček, ani krup. Je to polévka hrstková, takže přidávejte po hrstech, kolik čeho chcete. My máme tyto polévky raději husté, ale někdo dává přednost řidším, takže dá luštěnin méně. Vaříme do změknutí všech surovin, což je asi 15 až 20 minut. Podle potřeby doléváme vodou nebo dalším vývarem. Ochutíme solí a pepřem.

Dobrou chuť přeje elly.