Marcipánové pečivo s cukrem
Suroviny: 250g marcipánu, 125g měkkého másla, 75g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 3 kapky citrónového aroma, 1 vejce, 250 g polohrubé mouky, 125 g maizeny, 1 lžička prášku do pečiva, mléko, 125 g cukru, 1 lžička skořice.
Postup: Marcipán a  měkké máslo hněteme asi ½ minuty na nejvyšší stupeň rychlosti, přidáme cukr, vanilkový cukr a citrónové aroma. Hněteme dokud nevznikne homogenní hmota. Pak přidáme vejce, polohrubou mouku, maizenu a prášek do pečiva. Smícháme. Pokud těsto lepí, na chvíli jej necháme odpočinout v ledničce. Těsto rozválíme a různými formičkami vykrajujeme cukroví. To klademe na máslem vymazaný plech a potřeme mlékem.
Posypeme cukrem a skořicí a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme asi na 175 °C - 200°C.
Doba pečení: 8 – 10 minut.

Kikinka001 za tento recept i s fotkou dostává 1000 bodů do VVS.

Čokoládový fondán
Suroviny: 250 g čokolády na vaření, 125 g másla, 4 lžíce mléka, 250 g cukru moučka, 50 g nakrájených vlašských nebo lískových ořechů, 50 g sultánek, kakao. 
Postup: Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme ostatní ingredience a pořádně promícháme. Vznikne kašovitá  hmota, kterou necháme v chladničce asi půl hodiny ztuhnout. Ztuhlou hmotu nabíráme lžící a válíme kuličky, které obalíme v kakau. Je možné rovněž hmotu nalít do formy a po ztuhnutí vykrajovat kostičky.  

K vlcici putuje 1000 bodů do VVS.

Polomáčené ovesné tyčinky
Suroviny: 150 g ovesných vloček, 100 g špaldové mouky, 50 g třtinového cukru, 20 g strouhaných mandlí, 150 g tuku(např. Hery), čokoládová poleva, na špičku nože prášku do pečiva.
Postup: Ovesné vločky rozdrtíme a vsypeme do mísy. Přidáme mouku promísenou s práškem do pečiva, cukr, mandle a na malé kousky nakrájený tuk. Vše dobře zpracujeme. Těsto uložíme na 30 minut do chladna odpočinout. Z těsta tvarujeme úzké válečky cca 10 cm dlouhé a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 200 °C asi 10 minut. Vychladlé tyčinky namočíme jedním koncem do rozehřáté polevy a necháme ztuhnout.

Za výborné zdravé cukroví od nás tortora dostává 500 bodů do VVS.

Ořechový suchar
Suroviny: 4 bílky, 20 dkg celých lískových ořechů, 14 dkg mletého cukru, 14 dkg hladké mouky.
Postup: Vyšleháme bílky s cukrem a pomalu přidáme mouku a celé lískové ořechy. Do formy srnčí hřbet, která je vymazaná a vysypaná dáme péct. Upečené a vychladnuté nakrájíme na slabé plátky (já to krájím na kráječi na nejslabší možnou míru), poté naskládáme plátky na plech a asi 5 - 10 minut. Sušíme v troubě při 50 - 70 °C. Plátky musí zůstat lehce růžové.
Je to výborné a není to moc sladké a hlavně je to docela rychlé.

O recept na cukroví, které ji naučila tchýně se s námi podělila H.Eva. Jako dík od nás dostává 500 bodů do VVS.

Nemáte ještě napečeno? Tak zkuste tyhle chytré a rychlé recepty. Příprava nezabere moc času a mužete je hned nabídnout svátečním návštěvám...

 


 

Reklama