Vaření

Hromádka cukroví

Marcipánové pečivo s cukrem
Suroviny: 250g marcipánu, 125g měkkého másla, 75g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 3 kapky citrónového aroma, 1 vejce, 250 g polohrubé mouky, 125 g maizeny, 1 lžička prášku do pečiva, mléko, 125 g cukru, 1 lžička skořice.
Postup: Marcipán a  měkké máslo hněteme asi ½ minuty na nejvyšší stupeň rychlosti, přidáme cukr, vanilkový cukr a citrónové aroma. Hněteme dokud nevznikne homogenní hmota. Pak přidáme vejce, polohrubou mouku, maizenu a prášek do pečiva. Smícháme. Pokud těsto lepí, na chvíli jej necháme odpočinout v ledničce. Těsto rozválíme a různými formičkami vykrajujeme cukroví. To klademe na máslem vymazaný plech a potřeme mlékem.
Posypeme cukrem a skořicí a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme asi na 175 °C - 200°C.
Doba pečení: 8 – 10 minut.

Kikinka001 za tento recept i s fotkou dostává 1000 bodů do VVS.

Čokoládový fondán
Suroviny: 250 g čokolády na vaření, 125 g másla, 4 lžíce mléka, 250 g cukru moučka, 50 g nakrájených vlašských nebo lískových ořechů, 50 g sultánek, kakao. 
Postup: Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme ostatní ingredience a pořádně promícháme. Vznikne kašovitá  hmota, kterou necháme v chladničce asi půl hodiny ztuhnout. Ztuhlou hmotu nabíráme lžící a válíme kuličky, které obalíme v kakau. Je možné rovněž hmotu nalít do formy a po ztuhnutí vykrajovat kostičky.  

K vlcici putuje 1000 bodů do VVS.

Polomáčené ovesné tyčinky
Suroviny: 150 g ovesných vloček, 100 g špaldové mouky, 50 g třtinového cukru, 20 g strouhaných mandlí, 150 g tuku(např. Hery), čokoládová poleva, na špičku nože prášku do pečiva.
Postup: Ovesné vločky rozdrtíme a vsypeme do mísy. Přidáme mouku promísenou s práškem do pečiva, cukr, mandle a na malé kousky nakrájený tuk. Vše dobře zpracujeme. Těsto uložíme na 30 minut do chladna odpočinout. Z těsta tvarujeme úzké válečky cca 10 cm dlouhé a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 200 °C asi 10 minut. Vychladlé tyčinky namočíme jedním koncem do rozehřáté polevy a necháme ztuhnout.

Za výborné zdravé cukroví od nás tortora dostává 500 bodů do VVS.

Ořechový suchar
Suroviny: 4 bílky, 20 dkg celých lískových ořechů, 14 dkg mletého cukru, 14 dkg hladké mouky.
Postup: Vyšleháme bílky s cukrem a pomalu přidáme mouku a celé lískové ořechy. Do formy srnčí hřbet, která je vymazaná a vysypaná dáme péct. Upečené a vychladnuté nakrájíme na slabé plátky (já to krájím na kráječi na nejslabší možnou míru), poté naskládáme plátky na plech a asi 5 - 10 minut. Sušíme v troubě při 50 - 70 °C. Plátky musí zůstat lehce růžové.
Je to výborné a není to moc sladké a hlavně je to docela rychlé.

O recept na cukroví, které ji naučila tchýně se s námi podělila H.Eva. Jako dík od nás dostává 500 bodů do VVS.

Nemáte ještě napečeno? Tak zkuste tyhle chytré a rychlé recepty. Příprava nezabere moc času a mužete je hned nabídnout svátečním návštěvám...

 


 

   
21.12.2007 - Sezona - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [43] jithule [*]

    příští rok zkusím

    superkarma: 0 25.12.2012, 19:20:52
  2. avatar
    [42] ivory [*]

    uvidíme...třeba se budou hodit...

    superkarma: 0 14.11.2012, 18:37:08
  3. avatar
    [41] hubajda [*]

    hm dobre recepty uschovam

    superkarma: 0 12.11.2012, 23:23:49
  4. avatar
    [40] Leňuška [*]

    Výborné recepty.

    superkarma: 0 26.12.2007, 23:18:22
  5. avatar
    [39] jituška [*]

    Dobré recepty na příští Vánoce

    superkarma: 0 26.12.2007, 14:47:13
  6. avatar
    [38] Wardzi [*]

    Konečně je po vánocích!!! Letos byly zvláštní. Nebyl čas jako dříve. Děti už mám velké, tak mi chyběly jejich dříve maličké rozjasněné očička.

    superkarma: 0 26.12.2007, 12:25:50
  7. [37] Rojamka [*]

    tak u nás se sní všechno,z toho obavu nemám

    superkarma: 0 26.12.2007, 10:29:14
  8. avatar
    [36] verkaH [*]

    Samík97: to jsme na tom stejně.

    superkarma: 0 25.12.2007, 14:43:45
  9. [35] forte [*]

    Už mám klid!

    superkarma: 0 25.12.2007, 07:29:38
  10. [34] Samík97 [*]

    Pekla jsem, ale mám hrůzu, jestli to někdo sní.

    superkarma: 0 25.12.2007, 02:05:01
  11. [33] renatka23 [*]

    superkarma: 0 24.12.2007, 14:03:57

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [31] Nihon [*]

    letos jsem dělala jen 4druhy, pro každého jeden, škoda, že jsem na tuhle stranu nenarazila dříve, určitě bych něco z toho vyzkoušela

    superkarma: 0 24.12.2007, 03:03:49
  2. [30] veerac [*]

    Ráda zkouším nové recepty, ale už mám napečeno a mám toho dost.

    superkarma: 0 23.12.2007, 20:57:24
  3. avatar
    [29] janatka [*]

    Už mám týden napečeno

    superkarma: 0 22.12.2007, 23:59:24
  4. avatar
    [28] titinka [*]

    Dneska jsem dopekla poslední cukroví. Konečně to mám za sebou.

    superkarma: 0 22.12.2007, 22:54:15
  5. [27] miMILLI [*]

    už mám konečne napečeno

    superkarma: 0 22.12.2007, 19:05:04
  6. [26] gabra11 [*]

    Už mám napečeno

    superkarma: 0 22.12.2007, 15:25:20
  7. avatar
    [25] Duppinka [*]

    už jsem sekla s pečením, ale bezva inspirace na příští rok

    superkarma: 0 22.12.2007, 14:12:40
  8. [24] anité [*]

    dobrá inspirace

    superkarma: 0 22.12.2007, 00:08:39
  9. avatar
    [23] danap [*]

    nemám troubu, takže až příští rok

    superkarma: 0 21.12.2007, 23:12:29
  10. [22] MMartinaM [*]

    Letos už mám napečeno, ale třeba příští rok vyzkoušíme něco nového.

    superkarma: 0 21.12.2007, 22:16:28
  11. [21] bedanek [*]

    Já letos nepeču,ale recepty si pročítám jako inspiraci pro příští rok.

    superkarma: 0 21.12.2007, 21:11:11
  12. avatar
    [20] Brituš [*]

    Fondán jsem vyzkoušela, bezva recept!!

    superkarma: 0 21.12.2007, 20:53:25
  13. avatar
    [18] Duppinka [*]

    mnam marcipán

    superkarma: 0 21.12.2007, 19:47:43
  14. avatar
    [17] Deta [*]

    Já místo ořechového sucharu peču mandlové lupínky, je to podobné a výborné

    superkarma: 0 21.12.2007, 19:12:52
  15. avatar
    [16] Eva Randová [*]

    dneska jsem vyzkoušela piškoty s banánem polité čokoládou a je to vynikající

    superkarma: 0 21.12.2007, 18:41:02
  16. avatar
    [15] janule1 [*]

    Vypadá to všechno lákavě,ale už nic nepeču.

    superkarma: 0 21.12.2007, 17:30:07
  17. [14] ajme [*]

    Díky za recept.Asi to vyzkouším mezi svátky, to bude více času a něco už snedeno.Zdravím všechny lidičky!

    superkarma: 0 21.12.2007, 14:42:06
  18. avatar
    [13] H.Eva [*]

    Krbi: peču to radši na 150 stupňů a hlídám to, píchnu do toho sem tam špejlí, ale je to rychlé

    superkarma: 0 21.12.2007, 10:36:38
  19. [12] Krbi [*]

    Zbyly mi bílky, tak bych mohla ještě ten ořechový suchar zkusit. Akorát bych potřebovala vědět, jak dlouho a na kolik se to peče v té formě.

    superkarma: 0 21.12.2007, 10:05:09
  20. avatar
    [11] jochova [*]

    samé dobroty

    superkarma: 0 21.12.2007, 09:54:23
  21. [10] terenniberuska [*]

    je to pěkné ale už nic dalšího nepeču tečka

    superkarma: 0 21.12.2007, 09:07:43
  22. [9] bodláček [*]

    Příští rok vyzkouším,protože letos máme napečeno až moc.

    superkarma: 0 21.12.2007, 09:00:07
  23. avatar
    [8] Mipe [*]

    někdy vyzkouším,teď už mám napečeno

    superkarma: 0 21.12.2007, 08:56:35
  24. [7] Nase Veru [*]

    Máme na pečeno..tak možná za rok

    superkarma: 0 21.12.2007, 08:46:48
  25. [6] benji [*]

    Recepty vypadají docela zajímavě, ale letos je zkoušet už nebudu. Už mám napečeno dost svých druhů. Třeba příště.

    superkarma: 0 21.12.2007, 08:28:32
  26. [5] FAXÍK [*]

    zajimavé cukroví

    superkarma: 0 21.12.2007, 07:54:56
  27. avatar
    [4] lenagirl [*]

    augustyna: už se v tom ztrácím nepsala jsem si deník ale asi ano

    superkarma: 0 21.12.2007, 00:24:38
  28. avatar
    [3] augustyna [*]

    nechci byt rypava, ale nedostala vlcice uz za ten fondan 2000 bodu ve stredu?

    superkarma: 0 21.12.2007, 00:11:13
  29. avatar
    [2] Wanda [*]

    Bude to určitě dobré , ale už vážně nebude péct.

    superkarma: 0 20.12.2007, 13:38:05
  30. avatar
    [1] MEK [*]

    už mi s toho cukroví jde hlava kolem jinak určitě mňamka

    superkarma: 0 20.12.2007, 13:30:42

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme