Vaření

Hříšně dobré – 4x recepty na dezerty LeGracie

LeGracie, to nejsou jen polévky, rizota, špaldota a kuskus. Nově můžete s grácií mlsat, aniž byste měli strach o svou linii. Zkuste naše Sladké mámení v Chia pudinku, kokosové dortíky, obrácený Kus štrúdlu, či ricottovo – makový koláč. Že už se Vám sbíhají sliny? Hotové jsou dříve než řeknete LeGracie. A to vše bez přidaného cukru a náhradních sladidel.

Sladké mámení v Chia pudinku

Chia

pro 4 osoby, doba přípravy 15 minut + chlazení

  • 1 hruška
  • 1 hrnek Sladkého mámení
  • 1 lžíce cukru krystal
  • ½ hrnku bílého vína
  • 2 polévkové lžíce Chia semínek
  • 1 polévková lžíce másla

Hrušku bez slupky nakrájejte na malé kostičky, dejte společně s máslem a cukrem do hrnce a za stálého míchání nechte cukr zkaramelizovat. Cca po 5 minutách, když je směs hnědá, přidejte bílé víno a nechte pár minut provařit. Do hrnce přilijte 1 hrnek vody a nasypejte Chia semínka, vše promíchejte a nechte odsát.

Kuskus Sladké mámení zalijte 1 hrnkem vroucí vody a nechte 7 minut odstát.

Poté plňte skleničky porcí Sladkého mámení a nato vrstvu pudinkové směsi z Chia semínek a hrušky.

Nechte zchladnout v lednici minimálně 2 hodiny.

Můžete zdobit šlehačkou, zakysanou smetanou nebo ricottou a posypat opraženými drcenými mandlemi.

 

Kokosové dortíky Sladké mámení s medovou glazurouChia

na cca 30 dortíků, doba přípravy 30 minut

  • 1 balení Sladkého mámení
  • 1 hrnek strouhaného kokosu + na zdobení
  • 6 – 8 lžic medu
  • 3 lžíce másla
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek mléka
  • chia semínka na zdobení

Kuskus Sladké mámení zalijte vroucí vodou dle návodu.  Při přípravě nepřidávejte máslo ani cukr.

Nechte  vychladnout (může být vlažný), přidejte 1 hrnek kokosu, 1 hrnek mléka a 2 celá vejce.

Vše promíchejte.  Těstem plňte formičky na dortíky nebo papírové košíčky a pečte v předehřáté troubě  na 200 st. asi 15-20 minut.

Upečené dortíky potřete medovou glazurou. Medovou glazuru připravíte tak, že dáte zahřát 2 díly medu a 1 díl másla (2 polévkové lžíce medu a 1 polévkovou lžíci másla). Vše prohřejte, dokud se máslo nerozpustí a teplou glazou potírejte dortíky, které zdobte dle fantazie kokosem a chia semínky.

Pozor, jak glazura chladne, tak tuhne, takže pracujte rychle, nebo jí případně musíte dát znovu ohřát.

Glazura  je dost sladká, proto není těsto třeba vůbec sladit.

Obrácený jablkový Kus-Štrúdlu

Chiadoba přípravy 30 minut

  • 1 balení Kus-Štrúdlu
  • máslo
  • 2 oloupaná jablka nakrájená na plátky
  • 2 vejce
  • 4 lžíce třtinového cukru

Zapékací formu vymažeme máslem a na dno vyskládáme vrstvu plátků jablek.  Kus-Štrúdlu připravíme přesně dle návodu na obalu a do vychladlého vmícháme 2 vejce a cukr. Směs přelijeme na plátky jablek a pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 20 minut.

Koláč necháme zchladnout, tak aby byl pouze vlažný a opatrně překlopíme. Krásně zlatavá a vláčná jablka tak budou navrchu. Podávat můžete ještě vlažný s čerstvou šlehačkou, nokem ricotty nebo vanilkovou zmrzlinou.

Ricottovo - makový koláč s máslovou krustou

Chia

  • 1 hrnek hladké mouka + na vysypání
  • 1/4 hrnku cukru moučka + 4 polévkové lžíce na oslazení máku a ricotty
  • 1 čajová lžička kypřícího  prášku
  • 1/2 hrnku mléka + 1 hrnek mléka na svaření máku
  • 1/4 hrnku oleje (arašídový) + na vymazání formy
  • 100 g  mletého máku
  • 1 kelímek sýru ricotta
  • 1 celé vejce
  • 50 - 70  g másla

V jedné míse smícháme 1 hrnek hladké mouky a 1/4 hrnku cukru moučka.

V druhé míse smícháme ricottu, 2 polévkové lžíce cukru, 1 vejce, 1/4 hrnku oleje a 1/2 hrnku mléka.

V hrnci svaříme za stálého míchání asi 15 minut mák v 1 hrnku mléka se 2 lžíce cukru. Necháme vychladnout a vmícháme 1 čajovou lžičku kypřícího prášku (aby mák nepropadl do ricotty).

Do vymazané a vysypané (hlavně okraje) formy nasypeme asi 2/3 směsi z první mísy –mouka s cukrem, poté nalijeme z druhé mísy celou ricottovou směs. Dále poklademe na ricottu svařený mák. Na závěr zasypeme zbylou směsí z první mísy – mouka a cukr.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 st. asi 40 minut. Po cca 15 minutách pečení celý koláč zalijeme rozpuštěným máslem. Ze sypké směsi se tak vytvoří máslová krusta na povrchu.

 Po upečení nechte koláč vychladnout  alespoň 20 minut. Chutná vlažný i zcela vychlazený druhý den.

www.legracie.cz

   
14.06.2016 - Mlsání - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [4] janavys [*]

    Asi to není úplně můj šálek kávy.Sml22

    superkarma: 2 14.06.2016, 13:15:38
  2. [3] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 14.06.2016, 08:51:20
  3. avatar
    [2] Hanula [*]

    Sml16ten pudink bych si dala...Sml22

    superkarma: 0 14.06.2016, 08:49:43
  4. [1] bobani [*]

    nic moc

    superkarma: 0 14.06.2016, 07:44:23

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme