Vaření

Hříbkové rizoto na bílém víně sypané sýrem

Máte ráda houby a nasušila jste si nějaké do zásoby? Vyzkoušejte recept na vynikající hříbkové rizoto.

z

Hříbkové rizoto na bílém víně sypané sýrem

Počet porcí: 1

Ingredience

  • 60 g rostlinného tuku Flora Gold
  • 1 menší cibule
  • 80 g rýže carnaroli
  • 50 ml bílého vína
  • 25 g sýru gran moravia
  • sůl dle chuti
  • zeleninový vývar dle potřeby
  • 20 g sušených hub (nejlépe hříbků)
  • menší hrst nasekané plocholisté petrželové natě

Postup

1.    Houby namočíme na 30 minut do vody.

2.    V hrnci rozpustíme rostlinný tuk Flora Gold a na mírném ohni zpěníme na drobno nakrájenou cibuli.

3.    Přisypeme rýži a dobře promícháme.

4.    Podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno.

5.    Pomalu vaříme a stále mícháme, abychom rizoto nepřipálili a rovnoměrně se nám provařovalo.

6.    Jakmile rýže vsákne většinu vývaru, mírně podlijeme vývarem znovu a takto několikrát opakujeme.

7.    Rýži vaříme na skus do krémové konsistence.

8.    Nakonec rizoto zjemníme rostlinným tukem Flora Gold, posypeme nastrouhaným sýrem gran moravia a promícháme.

9.    Dle chuti osolíme.

Hotové rizoto zdobíme nasekanou plocholistou petrželovou natí.

www.flora.cz

Čtěte také:

   
29.07.2016 - Vaření - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme