Hráškový polévka

Perfektní rychlá polévka, která chutná snad téměř všem. Klidně ji můžete uvařit z mraženého hrášku a její chuť odlehčit jemnou zakysanou smetanou.

Je krásně vesele zelená, jemná, a když do ní vhodíte něco křupavého, tak bude úplně perfektní. Použijte třeba smažené kuličky nebo krutonky z rohlíků nebo toastového chleba.

Suroviny

  • 500 g čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 200 ml zakysané smetany
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 1 malá cibule
  • kousek másla
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • špetka muškátového oříšku

Postup

Tuto polévku jsem připravovala opět v Tefal Easy Soup. A to tak, že jsem jednoduše všechny suroviny dala do přístroje, zapnula a po dvaceti minutách podávala polévku. Byla tak krásně hladká, že nebylo ani nutné ji přecedit, kvůli nepříjemným slupkám.

Kdo přístroj nemá, nemusí si zoufat. Polévku si připraví na plotně v hrnci...

V hrnci si rozpusťte kousek másla, na kterém osmahnete cibulku, nakrájenou nadrobno. Jen velice lehce, ať stále zůstane bílá. Přidejte hrášek. Do hrnce přidejte vývar. Promíchejte, přidejte pepř a muškátový oříšek a nechejte deset minut vařit. Déle ne, aby krém zůstal krásně zelený.

Přidejte do polévky smetanu. Ještě asi minutu provařte, aby se ohřála.

Hotovou polévku rozmixujte do krémova. Poté přeceďte, protože hrachových slupek se bohužel mixováním nezbavíte.

Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami a doplněné třeba o křupavé polévkové kuličky.

Dobrou chuť přeje Elly.

Máte rádi krémové polévky? My ano!

polévka z pečeného celeru

Bramborová polévka s pórkem

polevka

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama