Řecké balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou mají široké využití v české i mezinárodní kuchyni. Hodí se jak do studených, tak do teplých jídel, která výborně dochutí. Inspiraci na neobvyklé recepty přináší šéfkuchař Jan Souček z restaurace La Casa Argentina. Dnes vyzkoušejte hráškovou polévku s pečenou červenou paprikou a klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou.

hHrášková polévka s pečenou červenou paprikou a klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

  • 400 g mraženého hrášku
  • 1 l mléka
  • 250 ml smetany
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika
  • olej
  • 100 g hladké mouky
  • 2  polévkové lžíce klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
  • sůl a pepř

Na oleji orestujeme dorůžova najemno nakrájenou cibuli, kterou poté zalijeme mlékem a smetanou. Ze 100 ml oleje a 100 g mouky připravíme jíšku, kterou necháme vychladnout. Po zavaření polévky přidáme dle potřeby jíšku tak, aby nám vznikl hustší bešamel. Přidáme rozmražený hrášek, necháme projít varem a rozmixujeme tyčovým mixérem. Polévku propasírujeme přes síto a dochutíme solí. Na tenké plátky nakrájenou papriku zprudka opečeme na lžíci olivového oleje a následně zastříkneme klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou. Naservírovanou polévku ozdobíme orestovanou paprikou.

Více informací a další recepty najdete na www.papadim.com/cs

Reklama