mas

Suroviny

500 g hovězího masa, já použila nízký roštěnec, který mi podstrčily protekčně holky v mém oblíbeném řeznictví, ale můžete použít i hovězí přední, nebo kližku - dlouhým dušením krásně změkne.
100 g anglické slaniny vcelku

velkou cibuli
2 mrkve
2 lžičky rajčatového protlaku
1 bobkový list
snítku tymiánu
snítku rozmarýny
sůl
pepř
300 ml těžkého červeného vína
trochu portského

Postup

Nejdříve nakrájíme anglickou na větší kostky, maso na kostky asi 5 cm, cibuli půlkolečka a mrkev na kolečka. Každý kousek masa pečlivě osušte papírovou utěrkou. Na oleji osmažíme slaninu dohněda. Vyndáme ji a na vysmaženém tuku osmahneme dohněda kousky masa. Musí se dělat jen v jedné vrstvě! Ty také vyndáme a osmahneme cibuli a mrkev. Dáme zpět maso se slaninou, přidáme koření a bylinky, protlak a vše zalijeme vínem a portským. Přidáme trochu vody (nebo ještě lépe hovězího vývaru, pokud někdo máte) a necháme pomalu dusit asi 2,5 hodiny.

Můžete dusit zakryté poklicí v hrnci na plotně nebo v troubě. Podáváme s čerstvou bagetou.

Dobrou chuť přeje Beaute - Beaute blog

Reklama