Vaření

Hovězí plátky s kokosovým mlékem a rajčaty

hovězí maso s kokosovým mlékem a rajčaty

Netradiční kombinace bývají často velice dobré. Už znáte červenou rýži? Její výbornou chuť a lehce oříškovou vůni si zamilujete. Připravili jsme k ní plátky hovězího masa, dlouze dušené v exotickém kokosovém mléce, spolu s rajčaty a cibulí. Tak málo surovin a tak skvělá chuť.

Tohle jídlo jsem připravila jako čistou improvizaci po nákupu surovin ve vietnamské tržnici. Pytel červené rýže a kokosové mléko si říkaly o spojení a rychlé vyzkoušení. V lednici jsem měla připravené dva plátky libového hovězího masa a po chvilce přemýšlení byl plán na oběd na světě.

Červená rýže

  • neloupaná rýže s pevnějších, lehce křupavou slupkou
  • lehce oříšková chuť a vůně
  • díky slupce si zachovává spoustu živin, vitamin E, vitamíny skupiny B, hořčík, vápník, draslík a fosfor
  • hodí se do sladkých a slaných jídel
  • k uvaření potřebujete více vody než k uvaření bílé rýže, ale upravovat ji můžete stejnými způsoby jako rýži loupanou
  • před vařením na dvě hodiny namočte do vody
  • výborná i za dva, tři dny od uvaření
  • rychleji se kazí, než bílá rýže (otevřený sáček spotřebujte do 3 měsíců)

červená rýže

Suroviny

  • 4 plátky libového hovězího masa
  • 300 ml kokosového mléka
  • 3 rajčata
  • 1 velká cibule
  • sůl a pepř
  • červená rýže
  • trocha oleje

Postup

Namočenou rýži dejte vařit, jak jste zvyklí. V rýžovaru, dusit v hrnci nebo péct v troubě.

Na pánvi rozehřejte olej, na kterém z obou stran osmahněte osolené a opepřené maso. Dejte stranou a na výpeku osmahněte nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte kousky rajčat, osolte a ochuťte pepřem. Zalijte kokosovým mlékem.

Teď můžete postupovat dvěma různými způsoby. Buď do pánvičky vraťte maso a na slabší teplotu a pod pokličkou duste maso doměkka. Já jsem maso i směs z pánvičky dala do malého pekáčku a na 150 °C pekla asi hodinu a půl. Doba pečení nebo dušení záleží na druhu a kvalitě použitého masa.

Podávejte s rýží.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

   
24.07.2015 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [10] AmeA [*]

    Sml67

    superkarma: 0 25.09.2015, 21:39:05
  2. avatar
    [9] judi [*]

    Zajímavý recept a doporučení.Sml16

    superkarma: 0 04.09.2015, 18:23:35
  3. [8] gazdina [*]

    Je to výborný recept...

    superkarma: 0 29.07.2015, 21:34:57
  4. avatar
    [7] gerda [*]

    Červenou rýži jsem koupila nedávno, poprvé a naposledy. Tolik nám nechutnala, že skončila na slepičím dvorečku.Sml80

    superkarma: 0 26.07.2015, 11:18:33
  5. avatar
    [6] risina [*]

    Ten obrázek snad ale patří k jinému jídlu?

    superkarma: 0 25.07.2015, 20:21:32
  6. avatar
    [5] cibulicka [*]

    Dobrá papka

    superkarma: 0 24.07.2015, 22:05:12
  7. [4] ZdenaZ [*]

    vypadá to moc dobře mňamSml67

    superkarma: 0 24.07.2015, 11:13:15
  8. [3] bobani [*]

    dala bych si

    superkarma: 0 24.07.2015, 10:06:29
  9. avatar
    [2] misa.35 [*]

    To snad konce zkusím uvařit, i když červená rýže je pro mne novinka Sml58

    superkarma: 0 24.07.2015, 07:29:11
  10. avatar
    [1] renda4141 [*]

    A už mám zase hlad Sml30

    superkarma: 0 24.07.2015, 06:35:33

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme