ananas

V neděli jsem byla líná vařit. Škemrala a žebrala jsem o nějakou dobrou restauraci, ale můj milý muž byl líný někam jezdit, tak se chopil vaření. Já jsem dostala úkol jediný - vytáhnout „něco“ z mrazáku.

Vytáhla jsem něco - hovězí plátky. A ať připraví třeba roštěnky. Mňam. Nechala jsem ho kuchtit a v klidu se věnovala výrobě adventního věnce. Po chvilce krájení a prskání se celým domem linula neodolatelná vůně. A nebyly to žádné roštěnky...

Suroviny

libové hovězí maso - asi 500 g
1 velký čerstvý ananas
2 cibule
2 stroužky česneku
olej
2 lžíce medu
4 lžíce plnotučné hořčice
čerstvý tymián
sůl a pepř

Postup

Ve velké pánvi rozehřát olej, osmahnout nakrájenou cibulku a česnek, přihodit maso na kostičky a naprudko nechat zatáhnout, osolit, opepřit a přidat obyčejnou hořčici. Pak maso z  pánve vyndat, aby tam zůstala alespoň nějaká šťáva, stačí trochu (jen pro chuť) :-) a vložit do pánve ananas nakrájený na kostičky. Naprudko smažit, po chvilce přidat k ananasu ze dvě lžíce medu. Restovat a pak k ananasu přidat opět maso, které jsme předtím vyndali, chvíli restovat, pak podlít vodou a dusit. Během dušení přihodit pár snítek tymiánu.

Až maso změkne, naložit na talíř spolu s uvařenou rýží (nebo těstovinami), popřát si dobrou chuť a papkat. :-)))

Dobrou chuť vám přeje šéfkuchař Maja. :-)

Reklama