Vaření

Hovězí kousky na kokosovém mléce

hovězí s kokosovým mlékem

Máte rádi kokosové mléko? Dodá zvláštní exotickou chuť masu i dezertům. Když si ho jednou oblíbíte, tak už vám nesmí nikdy chybět ve spíži. Jak připravit výborné, velice snadné, hovězí maso, které se bude rozpadat a vonět jako dovolená u moře?

I když jde o jídlo, které lehce voní Asií, nemusíte za každou cenu používat hůlky. Jenže je fajn se s nimi naučit a potom je občas použít. Mám pocit, že k těmto jídlům hůlky prostě patří. Jejich používání přizpůsobuji i kusy masa v jídle, ať se jí pohodlně. Rýži už nepoužívám jinou než jasmínovou.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa (ideálně z kližky)
  • 2 pórky
  • sůl a čerstvě umletý pepř
  • čerstvý zázvor (kousek asi 3 x 3 cm)
  • 1 stroužek česneku
  • 400 g kokosového mléka
  • trocha kukuřičného škrobu
  • kokosový tuk

hovězí s kokosovým mlékem

Postup

Ve velké pánvičce s nepřilnavým povrchem si rozpalte kokosový tuk. Vhoďte na něj osolené a opepřené kousky hovězího masa. Nechejte maso ze všech stran zatáhnout.

Přidejte najemno nastrouhaný zázvor a česnek. Promíchejte. Zasypejte dvěma lžícemi škrobu a opět promíchejte. Do pánvičky přidejte bílé části pórku, nakrájené na malé kousky nebo půlkolečka. Promíchejte, zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené a nechejte pod pokličkou, na mírnou teplotu dusit.

Průběžně kontrolujte. Až je voda téměř vyvařená, zalijte maso kokosovým mlékem. Pokračujte v dušení při mírné teplotě. Podle potřeby můžete ještě přidat vodu. K masu by mělo zůstat trochu jemné omáčky.

Až je maso měkké, přidejte nakrájené zelené části pórku. Kousek pórku si ještě nechejte na ozdobení.

Maso podávejte s rýží, ozdobené pórkovými nudličkami.

Dobrou chuť přeje Elly.

Kokosové mléko: Pochoutka, se kterou se dají připravit zázraky...

kokosová zmrzlina

kuřecí s cizrnou a jáhly

Tefal Easy Soup dýňový krém

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
10.02.2017 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [9] GiGiLi [*]

    Měla jsem s kokosovým mlékem kuře na paprice a bylo to dost děsný, takže po téhle zkušenosti mě ani tohle neláká vyzkoušet.

    superkarma: 0 22.02.2017, 15:03:10
  2. avatar
    [8] AmeA [*]

    Dnes jsem si udělala hovězí kousky s ovesnými vločkami ostřejší Sml59Sml58

    superkarma: 0 10.02.2017, 21:48:44
  3. avatar
    [7] RenataMor [*]

    dala bych si kokosovou zmrzku

    superkarma: 0 10.02.2017, 14:40:41
  4. [6] bobani [*]

    hovězí kousky

    superkarma: 0 10.02.2017, 10:28:20
  5. avatar
    [5] gerda [*]

    Já jsem zkusila rýži jasmínovou a basmati a mně teda basmati chutná víc. Ovšem obě jsou výborné a jemné.Sml67

    superkarma: 0 10.02.2017, 09:53:08
  6. [4] babinka [*]

    Vyberu si určitě...třeba tu cizrnu...dobrých inspirací není nikdy dost...Sml59Sml59

    superkarma: 0 10.02.2017, 09:26:56
  7. [3] MARIE MATEJKOVA [*]

    Hovězí maso nejíme. Přemýšlím,zda to zkusit s jiným masem,nebo udělat jen tu zmrzlinu,kterou milujememSml22

    superkarma: 0 10.02.2017, 08:45:27
  8. [2] Darmovzalova [*]

    Nikdy jsem maso v kokosovém mléku nejedla tak si nedovedu představit jak chutná .Jedla jsem pouze kokosovou polévku a moc mě nechutnala.

    superkarma: 0 10.02.2017, 07:07:42
  9. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    Sml22Sml22Sml22Sml67

    superkarma: 0 10.02.2017, 00:21:07

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme