Dobré ráno všem! Taky si často lámete hlavu, co připravit rodině dobrého k obědu nebo na večeři? Také já „tento problém“ řeším pořád dokola. :) A teď jsem narazila na velmi chutný recept. A protože jsme poctivě houbařili a máme nasušené plody lesa, zajímají mne hlavně recepty s houbami. Navíc je mám velmi ráda a můžu je jíst pořád.

Takže, milé čtenářky, chci se s vámi o něho podělit. Sice není z mojí hlavy, ale proč se neinspirovat. Svou inspiraci jsem našla v časopise Apetit. Určitě i vám bude pokrm chutnat. :)

ape

Ingredience:
750 gramů středních brambor, dobře omytých a nakrájených na silné plátky
sůl a pepř
1 velká cibule
6 velkých hub nakrájené na plátky (lze nahradit i žampiony)
4 vepřové kotlety
200 ml smetany na vaření 12%
4 lžíce nahrubo nastrouhaného sýra gouda
3 snítky tymiánu

Postup:
1. Troubu předehřejte na 170 stupňů. Do hlubokého pekáčku vyskládejte plátky brambor, osolte a opepřete. Pak navršte kolečka cibule, přidejte houby, snítky tymiánu a nakonec přidejte opepřené a osolené kotlety. Zalijte vše smetanou a pečte asi 45 minut.

2. Když jsou brambory skoro měkké, zvyšte mírně teplotu a pekáček odkryjte, aby maso zezlátlo. Asi pět minut před vytažením posypte povrch sýrem a zapečte do zlatova.

A jaké pokrmy máte z hub rády vy? Pište do diskuze. A autorka receptu, který se bude líbít nejvíce, získá malou odměnu.

Reklama