Domácnost

Hmmm, to je vůně kávy...

 
Pokud máte chuť na opravdu dobrou kávu, pravděpodobně se za ní vydáte do některé z kaváren a zcela jistě si objednáte espresso. Na jeho přípravu je však zapotřebí kvalitní „presso stroj“. Nechte si poradit, jak poznat kvalitní kávu a jak si kávovou dobrotu uvařit jednoduše doma pomocí kávy Jacobs Velvet. Zapomeňte na drahé přístroje. Sametově jemnou pěnu a intenzivní chuť, jako má espreso, dokážete vyčarovat také.

Rovnice je jednoduchá: horká voda, káva Jacobs Velvet a správná příprava rovná se „domací presso“, které chutná jako v restauraci. Menší 100g balení kávy Jacobs Velvet pořídíte za 79,90 Kč a 200g balení za 129,90 Kč.

Pokud si na kávě chcete opravdu pochutnat, použijte malý šálek na espresso s obsahem 90 ml, přidejte 1-2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet a zalijte ji převařenou vodou o teplotě 90 °C. Tvar šálku s podšálkem, do kterého servírujete kávu, není specificky vymezen. Co je však nezbytné - šálky by měly být předem vždy nahřáté. Jste-li při servírování kávy požádáni o mléko, snažte se podávat je vždy teplé a v keramické konvičce. Zvláštní lžička na cukr by měla být samozřejmostí. Pak už jen zbývá přizvat své přátele a společně si vychutnat šálek lahodné kávy Jacobs Velvet. A vy jako správná hostitelka můžete svým hostům, kromě kávového zákusku, nabídnout i pár zajímavostí o kávě.

Věděli jste například, že káva je odvozena od arabského výrazu qahwah, jednoho ze slov původně používaných pro víno? Zajímavé je také, že kávová zrna byla pouze žvýkána, než se zjistilo, že mohou být semleta a vařena ve vodě. Ze 60 druhů kávovníků je nejvýznamnější kávovník Arabica a Robusta. Kávovníky se dnes pěstují ve více než padesáti zemích světa. Hlavní pěstitelské země leží v oblasti kolem rovníku mezi Obratníkem Raka a Kozoroha. Toto pásmo zahrnuje celou Střední Ameriku a severní část Jižní Ameriky, převážnou část Afriky, Čínu, Indii, Indonésii, Austrálii a ostrovy v Indickém oceánu.

   
08.08.2008 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [7] V.Nováková [*]

    Jacobs Velvet je moc dobrá...s mlékem, nebo se zmrzlinou....

    superkarma: 0 12.08.2008, 13:23:30
  2. avatar
    [6] wich [*]

    Nowalie: Z fluidů děláme Frapé a je moc dobré

    superkarma: 0 12.08.2008, 09:25:41
  3. avatar
    [5] Nowalie [*]

    wich:Lavazza je úžasná

    superkarma: 0 10.08.2008, 23:26:10
  4. avatar
    [4] wich [*]

    Nejčastěji si dělám Presso z Lavazzy, ale když instantní, takprávě tohle. Když už si dávám jen 1 - 2 kávy denně, tak ať mi to aspoň voní a chutná.

    superkarma: 0 10.08.2008, 16:21:47
  5. avatar
    [3] Nowalie [*]

    Já jedině rozpustnou Gold ,teď dělají i nějaký kafe fluid.Samý novoty

    superkarma: 0 08.08.2008, 20:58:02
  6. avatar
    [2] vareni [*]

    káva se musí umět vařit. Ale rozpustná káva není káva, zrovna jako třeba rozpustný citronový čaj. já také nahřívám šálky,ale vodu nalévám po stěně a hodně pomalu,aby se rozvonila a uvolnila veškeré ingridience.A pokud dělám překápavanou,tak opět ze zrnkové.Rozpustné "něco" ať už s mlékem nebo cukrem, to ne.Ale proti gustu žádný .......

    superkarma: 0 08.08.2008, 19:11:01
  7. avatar
    [1] MEK [*]

    žádnou jinou už nekupuji

    superkarma: 0 08.08.2008, 18:40:51

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme