Hlíva ústřičná je velmi chutná a chuťově výrazná houba, která je právem označována díky svým blahodárným účinkům jako tzv. superfood. A protože teď je superfood trend, připravily jsme pro vás s Juli tento jednoduchý a rychlý recept…

Co je třeba:

  • lžíce olivového oleje
  • 1 bílá cibule na jemno nakrájená
  • 200 g hlívy ústřičné nakrájené na libovolné kousky
  • 100 ml suchého bílého vína
  • kelímek smetany na vaření
  • sůl a pepř
  • bylinky (použila jsem medvědí česnek, majoránku a libeček)

p1220325

Foto: Barbara Vaňková

Jak na to:

Na pánvi si na troše oleje osmahněte cibulku a potom přidejte nakrájenou hlívu. Zalijte bílým vínem a nechte vyvařit, než se odpaří všechen alkohol, část tekutiny a taky než hlíva pěkně změkne. Potom osolte, opepřete, přidejte bylinky a zalijte smetanou. Ještě společně prohřejte a můžete podávat. Třeba s celozrnným chlebem.

Dobrou chuť

BaJu

juliS Julinkou v kuchyni

Bára je šestadvacetiletá máma na rodičovské a moc ráda vaří. Vlastně nejraději vaří nebo běhá (kolem Julie nebo po lese). Vaření, pečení, dušení i smažení ji bavilo odjakživa. Teď konečně má komu a zároveň s kým vařit… s Jůlinkou.

Můžete také vyzkoušet:

Reklama