Vaření

Hlíva ústřičná na smetaně s bylinkami

Hlíva ústřičná je velmi chutná a chuťově výrazná houba, která je právem označována díky svým blahodárným účinkům jako tzv. superfood. A protože teď je superfood trend, připravily jsme pro vás s Juli tento jednoduchý a rychlý recept…

Co je třeba:

  • lžíce olivového oleje
  • 1 bílá cibule na jemno nakrájená
  • 200 g hlívy ústřičné nakrájené na libovolné kousky
  • 100 ml suchého bílého vína
  • kelímek smetany na vaření
  • sůl a pepř
  • bylinky (použila jsem medvědí česnek, majoránku a libeček)

p1220325

Foto: Barbara Vaňková

Jak na to:

Na pánvi si na troše oleje osmahněte cibulku a potom přidejte nakrájenou hlívu. Zalijte bílým vínem a nechte vyvařit, než se odpaří všechen alkohol, část tekutiny a taky než hlíva pěkně změkne. Potom osolte, opepřete, přidejte bylinky a zalijte smetanou. Ještě společně prohřejte a můžete podávat. Třeba s celozrnným chlebem.

Dobrou chuť

BaJu

juliS Julinkou v kuchyni

Bára je šestadvacetiletá máma na rodičovské a moc ráda vaří. Vlastně nejraději vaří nebo běhá (kolem Julie nebo po lese). Vaření, pečení, dušení i smažení ji bavilo odjakživa. Teď konečně má komu a zároveň s kým vařit… s Jůlinkou.

Můžete také vyzkoušet:

   
10.11.2016 - Vaření - autor: Barbara Vaňková

Komentáře:

  1. avatar
    [18] vercas01 [*]

    Vypadá to dobře ale chlap by mi to nejedl :-D

    superkarma: 0 10.11.2016, 20:37:08
  2. [17] Andreadornova [*]

    Moc vábně to nevypadá teda, ale mohlo by to být dobrý.

    superkarma: 0 10.11.2016, 18:53:00
  3. [16] kkamcatko [*]

    Vyzkouším, vypadá to dobře :)

    superkarma: 0 10.11.2016, 17:15:31
  4. avatar
    [15] selinka [*]

    Dělám, výborný.

    superkarma: 0 10.11.2016, 16:33:38
  5. [14] V19 [*]

    Dnes sme mali k obedu hlivovú omáčku s cestovinouSml67

    superkarma: 0 10.11.2016, 16:16:45
  6. [13] dadma [*]

    Misička — #10 Výborná je polévka na způsob jako dršťková.

    superkarma: 0 10.11.2016, 15:56:21
  7. [12] dadma [*]

    Omáčku dělám ,ale nohy ,nebo vlastně konce hlívy ,které jsou již dost tuhé ,tak v robotu rozmixuji a ono to i omáčku dobře zahustí.

    superkarma: 0 10.11.2016, 15:52:35
  8. [11] babos [*]

    Vyzkouším pouze omáčku

    superkarma: 0 10.11.2016, 15:23:12
  9. [10] Misička [*]

    Ještě jsem hlívu nejedla,takže ráda vyzkouším.

    1. na komentář reaguje dadma — #13
    superkarma: 0 10.11.2016, 13:53:08
  10. avatar
    [9] Majoranka1997 [*]

    To je recept přesně pro mě - jasný, hlavně krátký a z dostupných surovin Sml67

    superkarma: 0 10.11.2016, 13:47:13
  11. avatar
    [8] delfi.na [*]

    Omáčku vyzkouším, zní to dobře.

    superkarma: 0 10.11.2016, 13:36:18
  12. avatar
    [7] babytka [*]

    Výborná je polévkaSml22

    superkarma: 1 10.11.2016, 12:16:38
  13. avatar
    [6] Janki [*]

    Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 10.11.2016, 11:52:55
  14. avatar
    [5] Hanyna [*]

    Zrovna včera jsem hlívu koupila, myslela jsem, že na polévku, ale asi to přehodnotímSml58

    superkarma: 0 10.11.2016, 10:58:51
  15. avatar
    [4] Myškomedvídek [*]

    Sml59

    superkarma: 0 10.11.2016, 10:36:08
  16. [3] bobani [*]

    to může být pochoutka

    superkarma: 0 10.11.2016, 09:34:51
  17. avatar
    [2] koralek59 [*]

    Sml67

    superkarma: 0 10.11.2016, 08:47:31
  18. avatar
    [1] paníliška [*]

    Hlívu miluji a omáčka vypadá skvěle. Sml67

    superkarma: 1 10.11.2016, 08:05:49

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme