Vztahy

Hladový chlap je nesnesitelný

Čtenářka Iva konstatuje staré babičkovské moudro, ale přiznává, že se s jídlem pro svého nemaže tak jak to dělala její starší příbuzná

Dobrý den,
již moje babička tvrdívala, že hladový chlap je nesnesitelný...
A tak se snažím, aby muž hladový nebyl :-) a nebo když je, aby si prostě něco ukuchtil.
Snažím se prosazovat více zeleniny - i té vařené. Představte si, že babička polívku cedila, aby, nedejbože, kousek mrkvičky či jiné zeleninky neplaval v polívčičce..

No to jsem odmítla dělat, a dnes? Polívku se zeleninou zbaští, ani nemrkne.
Na víkend se těšíme - budeme mít králíka a dostala jsem recept  na výbornou králičí paštiku z předků, takže jí zkusím - to bude pro naše kluky překvapení, doufám že se povede.

Takže ještě sehnat hmoždíř na koření, nějakou tu zeleninu a čerstvý chléb a doufám, že se ta zaplněná bříška budou tetelit blahem.
A všem přeji dobrou náladu a trochu toho sluníčka.
Iva
Text nebyl redakčně upraven


Díky Ivo za zajímavý příspěvek. Časy se mění, a jak se tak ohlížím zpět, tak svět, ve kterém žena dbala, aby ani kousek mrkvičky oko živitele rodiny v polévce nespatřilo, mi vhání slzy do očí. Ta moje mi ani talíř pod špagety, které si uvařím, nenahřeje…

A k té paštice z králíka… dejte mi prosím recept třeba do diskuse… Já mám všechno, hmoždíř, koření i zeleninu  a chleba si upeču

Dnes máme vztahové téma o jídle a našich vztazích

A tak se vás ptám:

  • Jakou roli plní jídlo ve vašich vztazích?
  • Vykrmila jste si svého muže?
  • Nebo on vás?
  • Umíte tím, co uvaříte dát najevo, co k němu cítíte?
  • Rozpadl se vám vztah, protože jste nevařila jako jeho maminka?
  • Přeučila jste ho z prasáren na zdravou stravu?

Vaše příspěvky k dnešnímu tématu posílejte na redakční e-mail:

redakce@zena-in.cz

a jednu z vás dnes odpoledne kolem 16. Hodiny odměním knihami

Bio Abecedář a Chléb v hlavní roli.

   
27.10.2011 - Příběhy - autor: Radek Kříž

Komentáře:

  1. [4] toupalova [*]

    Králičí "paštika"

    Suroviny:

    předek králíka

    20 dkg slaniny a plátky na směs

    20 dkg jater

    cibule,pepř,nové koření,1 bobkový list,hřebíček, tymián, vejce,strouhanka

    Předek králíka uvaříme s kořením, osolíme.Maso obereme,umeleme se slaninou, játry a cibulí. Umletou směs smícháme s vajíčkem, osolíme, okořeníme (rozdrtíme 5 pepřů,4 nové koření,1 bobk. list, 2hřebíčky, tymián),zahustíme strouhankou. Paštiku narovnáme do formy,kterou vyložíme plátky slaniny a směs přikryjeme též slaninou. Pečeme v pekáči s vodou 90 minut při teplotě 180 stupńů.

    Dobrou chuť.

    Tak pádím vařit ten předek, a možná zadělám i na ty kynutý buchty s tvarohem, jukla jsem na příspěvek od Jazuzinky a asi to nevydržím :-) neudělat je, i když nemám pekárnu. Když je dobré droždí a teploučko, kyne to samo. Tak fakt už jdu...

    superkarma: 0 27.10.2011, 11:22:10
  2. avatar
    [3] Radek Kříž [*]

    enka1 — #2 První zeleninu z polévky scedím a pak přidávám na konec zeleninu aby byla jen al dente. nesnáším rozvařenou zeleninu ...

    superkarma: 0 27.10.2011, 10:25:50
  3. avatar
    [2] enka1 [*]

    Zeleninu do polévky strouhámSml24

    1. na komentář reaguje Radek Kříž — #3
    superkarma: 0 27.10.2011, 10:15:21
  4. [1] cilani [*]

    Tak to já taky nemám ráda zeleninu v polívce, proto ji tam dávám nakrájenou na velké kusy, které pak vyndám a odkrojím tam jen malý kousek. Na zbytku mrkve si pochutnají psi, ti ji vařenou milují, ostatní vyhodím. Jinde nejdříve vyjím tu zeleninu a pak si pochutnám na dobrém jídle. Už babi mě učila, že to nedobré si mám vyjíst nejprve a to nejlepší hezky nechat na konec. Ale asi tak jednou až dvakrát za rok si zajedu k mamce na zeleninovou polévku. Když je tam květák, kedluben, brokolice, to můžu (ale ne moc často). Mrkev, petržel, celer a podobné mi nejedou.

    superkarma: 0 27.10.2011, 09:16:15

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme