Domácnost

Hezká oslava a chudý recept

Milá redakce, posílám Vám pár foteček z oslavy mého šéfíka. Sice to bylo
minulý rok, ale pořád se na tu oslavu vzpomíná.

 

 

 

 

 

 

1. Začínáme s jídlem

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

2. Sehranost mých bývalých kolegyň

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Další večerní chod

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


4. No a nakonec to ............................ NEJHORŠÍ

 

 

 

 

 

 


  

 

 

 

 

 

Kolik jich tam je?

Vaše čtenářka Haňulinka


Díky Haňulinko, pěkně jsi namlsala mé chuťové buňky. Za to Bookcase mě následujícím receptem nepřesvědčila, ale vás třeba ano:


Chlebové karbanátky

Návod:
chleba, který nám zůstal a nechceme ho vyhodit, mouka, teplá voda, vajíčko, česnek, koření dle chuti, sůl, droždí.
Střídku z chleba nadrobíme do mísy, kdo chce, přidá i jemně nakrájenou kůrku, zalejeme teplou vodou tak, aby se daly tvarovat karbanátky. Přidáme rozmělněné droždí, vajíčko, sůl, koření, zahustíme moukou a děláme karbanátky, které smažíme obvyklým způsobem. Podáváme s bramborovou kaší, místo masových kuliček s rajskou omáčkou. Výborné jsou i studené jako chuťovka k pivu či vínu. Místo karbanátků můžeme upéct i sekanou.
Pokud chlebovou směs zalejeme větším množstvím vody, můžeme udělat i chlebové bramboráky.
Dobrou chuť všem přeje Bookcase


Jak v tom není maso, tak to není k žrádlu - říkával můj pradědeček

   
22.04.2005 - Dům a byt - autor: Radek Kříž

Komentáře:

  1. avatar
    [35] bednaroi [*]

    no moje rodina pochází z vesnice, kde není skoro žádná práce, lišky tam dávaj dobrou noc, a je tam docela bída, maminka pochází z pěti dětí, a její sestra,moje teta , ta ,jak říká můj miláček, uplete z hovna bič, ta totiž vaří i když doma nic není, a chlebové recepty jsou její specialita, ale já tomu jejímu vaření moc nevěřím, takže jsem to nikdy neochutnala, a ni nezkoušela, i když její 3 dcery to baští jak na běžícím pásu, ale ty karboše asi vyzkouším.

    mimochodem moje mi ted říkalo, jestli bych mu neudělala něco k jídlu, a tak jsem řekla že skusím ty chleboše, a bylo to kategoricky zamítnuto, že prej na to nemá chut, že by si ani pravý karboše ted nedal, ale asi to řekl jen abych se nenaštvala, takže to musím zrobit aniž by o tom věděl, a naservírovat to jako maso

    superkarma: 0 24.04.2005, 17:27:42
  2. avatar
    [34] murena [*]

    jako přílohu k půlce prasete to beru ...

    superkarma: 0 23.04.2005, 21:09:52
  3. avatar
    [33] Žábina [*]

    bookcase: ta anglická by se dala jíst i samotná

    superkarma: 0 22.04.2005, 13:28:15
  4. avatar
    [32] Aja [*]

    radek.kriz: A nějaký TVOJE osobní recepisy budou?

    superkarma: 0 22.04.2005, 12:52:23
  5. avatar
    [31] Clerenc [*]

    Radek Kriz: Muj deda rikaval "maso jako dort"

    superkarma: 0 22.04.2005, 12:11:43
  6. avatar
    [30] Clerenc [*]

    bookcase to si pis, ale muze byt i naky parecek Je to lahoda . Muj nepoznal ze jsou chlebovy a kdyz jsem mu to rekla, tak koukal jak blazen a ja sla delat dalsi varku

    superkarma: 0 22.04.2005, 12:10:02
  7. avatar
    [27] bookcase [*]

    Clerenc: hmm, ta slaninka tam musí dělat divy

    superkarma: 0 22.04.2005, 11:41:57
  8. avatar
    [26] Clerenc [*]

    Davam se svuj recept na chlebove karbose. Dame si je s bramborem a je to jako hlavni jidlo

    ½ chleba
    750 ml vývaru
    3 vejce
    10 dkg anglické, nebo uzenky
    1 l chilli
    1 cibule
    česnek (kolik kdo má rád)
    sůl, pepř
    strouhanka (nebo škrob)

    Chleba rozdrobíme do mísy i s kůrkou. Zalajeme vlažným vývarem, přidáme najemno nasekanou cibuli, lisovaný česnek, vrchovatou lžičku chilli, na malé kostičku nakrájenou anglickou, 3 vejce, osolíme, opepříme a pořádně promícháme. Pokud to je moc řídké přidáme strouhanku nebo škrob. Rozpálíme pánev a smažíme na malém množství oleje.

    Z této dávky se udělá zhruba 20 karbanatku velikosti dlaně

    superkarma: 0 22.04.2005, 11:40:42
  9. avatar
    [25] bookcase [*]

    Enya: já dělám hrozně jednoduché jídélko: Uvařím těstoviny, zvlášť na vodě podusím mraženou zeleninu, kterou okořením podle chuti - hlavně tam dám česnek, aby to mělo chuť a pak to smíchám dohromady. Totéž se dá i s rýží. Je to moc dobré, zdravé a syté.

    superkarma: 0 22.04.2005, 11:38:09
  10. avatar
    [24] Enya [*]

    bookcase: když mám na jídlo víc času, tak si ráda dělám indiánskou rýži a k tomu dušenou zeleninu, to jenom osolím, trochu omastím a jím to hůlkama, k tomu zelený čaj a připadám si jak někde v Japonsku Ale je pravda, že čím pomaleji jím, tím toho sním míň a je to zdravější Jenže ne vždycky mě baví jíst pomalu

    superkarma: 0 22.04.2005, 11:36:29
  11. avatar
    [21] bookcase [*]

    Enya: já taky maseno nemusím, ale když už je na talíři.... . Miluju uvařené těstoviny bez ničeho, jenom pokapané maggi, tak stejně vařené brambory - ty ale čerstvé, ohřívané

    superkarma: 0 22.04.2005, 11:30:42
  12. avatar
    [20] Enya [*]

    bookcase: pěknej receptík, ten si opíšu a hned zkusím Já mám totiž nejraději bezmasá jídla, my bysme s mohli jíst z jednoho talíře: on maso, já přílohu a byli bysme spokojení oba

    superkarma: 0 22.04.2005, 11:28:18
  13. avatar
    [19] Mici [*]

    Sirka: nemáme společného manžela?
    Když v něčem není maso, tak do toho aspoň pokrájet kousek párku (že párky už z masa taky dávno nejsou, to mu nevadí )

    superkarma: 0 22.04.2005, 11:15:30
  14. avatar
    [18] bookcase [*]

    Žábina: jak jsem koupila, prodávám. Znám to s droždím. Ale do včerejších placek jsem ho nedala, tam by se to asi nehodilo

    superkarma: 0 22.04.2005, 10:55:50
  15. avatar
    [17] Žábina [*]

    NiKina: nedalas tam moc mouky? musí se to jen malinko zahustit...

    superkarma: 0 22.04.2005, 10:43:03
  16. avatar
    [16] Radek Kříž [*]

    Aja: ja varim rad a dobre a pravidelne... vicemene kazdy vikend...
    i proto jsem si vybral tohle tema...

    superkarma: 0 22.04.2005, 10:42:31
  17. avatar
    [15] Žábina [*]

    tohle dělám už asi 5let, jen bych chtěla dodat že je úplně jedno jestli se to zalije teplou nebo studenou vodou...pak se to musí stejně vymačkat, aby tam ta voda nezůstala
    a hlavně to droždí tam není vůbec důležitý...já ho nikdy nedávám

    superkarma: 0 22.04.2005, 10:42:18
  18. avatar
    [10] bookcase [*]

    NiKina: asi jsi to málo zalila vodou

    superkarma: 0 22.04.2005, 10:37:23
  19. avatar
    [9] Aja [*]

    radek.kriz: Někdy zamachruj a upeč "chleboše" osazenstvu redakce Fakt je to dobrý Rychlý A jednoduchý...to zvládneš I TY!

    superkarma: 0 22.04.2005, 10:35:16
  20. avatar
    [8] RenataP [*]

    Já tohle jednou dělala jako bramborák a přišlo mi to děsně tuhý a tvrdý - jak podrážka
    Nevíte, kde jsem mohla udělat chybu ?
    Jinak chuťově ale fakt dobrý.

    superkarma: 0 22.04.2005, 10:03:33
  21. avatar
    [7] Machilka [*]

    bookcase: Já bych si tam taky přidala aspoň kousek špíčku

    superkarma: 0 22.04.2005, 09:59:47
  22. avatar
    [6] bookcase [*]

    radek.kriz: ale ne, v poho, a víš že jeden mlsný chlapík, který bez masa nedal ani ránu nepoznal, že ty karboše nejsou z masa? Zbaljzl celý talíř a ještě si přidal

    superkarma: 0 22.04.2005, 09:53:32
  23. avatar
    [5] Radek Kříž [*]

    bookcase: to je nadsazka... neber to vazne prosim.. nemyslim to zle... a nenapadlo, mne ze to budu muset vysvetlovat...
    pokud se te to dotklo tak promin...

    superkarma: 0 22.04.2005, 09:52:23
  24. avatar
    [2] Ivana. [*]

    No jo všichni chlapy stejný. Jak to aspoň nesmrdí masem, tak to nechtěj.

    superkarma: 0 22.04.2005, 09:46:26
  25. avatar
    [1] bookcase [*]

    Radek: Tak co jsi sem ten recept strkal, když se ti zdá divný

    superkarma: 0 22.04.2005, 09:38:18

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme