Reklama

hamekins

Milujeme víkendové rodinné snídaně. Sejdeme se u stolu celá rodina a vychutnáváme si klidný start do nového dne. Vydržíme snídat klidně hodinu. Pochutnávat si, povídat si a plánovat, co se zbylou částí dne. Oběd po takovéto snídani může přijít výrazně později než ve všední den, protože ještě dlouho není, především v dětských, bříškách místo.

Při takovéto snídani vytáhneme na stůl všechno, co objevíme v lednici, oblíbené pochoutky ze spíže, čerstvé pečivo, zeleninu, džus, voňavou kávu. A občas také teplé, s láskou připravené dobroty. A téhle, objevené náhodou na facebooku, nemůžu prostě odolat!!!

Připravte si čtyři malé zapékací mističky a vyzkoušejte recept s námi.

Suroviny

4 vejce
kvalitní šunka
oblíbený tvrdý sýr
hustá kysaná smetana
sůl a čerstvě mletý pepř
kousek másla

Postup

Zapékací misku vymažeme máslem a naskládáme do ní šunku, kysanou smetanu, nahrubo nastrouhaný sýr a nahoru vyklepneme vajíčko. Osolíme a opepříme.
Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C, dokud není vajíčko na povrchu od pohledu hotové. Někdo má rád raději vajíčka tekutější, vyndá si proto zapékací misku z trouby dříve než ostatní.

Skvělou přílohou je čerstvá bageta nebo opečený toastový chleba.

Dobrou chuť přeje elly.