Vaření

Hamburger se slaninou, čedarem, pečenou cibulkou a BBQ balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Nadcházející letní sezóna přeje grilování a to se neobejde bez šťavnatého burgeru. Šéfkuchař Jan Souček z restaurace La Casa Argentina si pro vás připravil recept na hamburger se slaninou, čedarem, pečenou cibulkou a BBQ balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou.

 

Hamburger se slaninou, čedarem, pečenou cibulkou a BBQ balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Kalamata

  • 4 burger bulky
  • 800 g mletého hovězího
  • 200 g másla
  • 8 plátků čedaru
  • 2 červené cibule
  • BBQ balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 rajčata
  • 1 snítka petržele
  • 8 plátků slaniny
  • listy salátu lollo biondo a rosso
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Do mletého masa vmícháme 100 g změklého másla, sůl a pepř. Z masa vytvoříme čtyři placky cca 1 cm vysoké a necháme odležet. Bulky po vnitřních stranách namažeme zbylým máslem. Rajčata nakrájíme na malé kostičky, které smícháme s najemno nakrájenou petrželí, půlkou červené cibule a olivovým olejem, lehce osolíme. Burgery z obou stran grilujeme na rozehřátém grilu, v půlce pečení přidáme na gril plátky slaniny, cibuli nakrájenou na kolečka a vše necháme řádně opéct. Před dopečením na každý burger položíme 2 plátky čedaru a rozpečeme bulky. Poté už vrstvíme: obě půlky bulky potřeme majonézou, na spodní dáme listy salátu, pokapeme BBQ balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou, salsou z rajčat, přidáme ugrilované burgery, slaninu, cibuli, znovu rajčatovou salsu a přiklopíme.

Více informací a další recepty najdete na www.papadim.com/cs

   
18.05.2016 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [8] navia [*]

    bobani — #4Obvyklý problém.... nevejde se to do pusy, nedá se to "inteligentně" jíst... a všechno to z boků vypadává....Sml15

    superkarma: 0 19.05.2016, 09:58:38
  2. avatar
    [7] chanahd [*]

    dala bych si:-)

    superkarma: 0 18.05.2016, 21:42:51
  3. [6] bábovka [*]

    moje děti to milují.

    superkarma: 0 18.05.2016, 19:34:51
  4. [5] Boros [*]

    Tomuhle jsem nějak nepřišla na chuť

    superkarma: 0 18.05.2016, 12:02:13
  5. [4] bobani [*]

    kdo na to otevře pusu ?

    1. na komentář reaguje navia — #8
    superkarma: 1 18.05.2016, 09:03:26
  6. [3] bouzina [*]

    To bude dobrota

    superkarma: 0 18.05.2016, 08:12:32
  7. [2] Darmovzalova [*]

    vypadá to dobře

    superkarma: 0 18.05.2016, 07:28:23
  8. [1] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 18.05.2016, 07:03:41

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme