Nadcházející letní sezóna přeje grilování a to se neobejde bez šťavnatého burgeru. Šéfkuchař Jan Souček z restaurace La Casa Argentina si pro vás připravil recept na hamburger se slaninou, čedarem, pečenou cibulkou a BBQ balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou.

 

Hamburger se slaninou, čedarem, pečenou cibulkou a BBQ balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Kalamata

  • 4 burger bulky
  • 800 g mletého hovězího
  • 200 g másla
  • 8 plátků čedaru
  • 2 červené cibule
  • BBQ balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 rajčata
  • 1 snítka petržele
  • 8 plátků slaniny
  • listy salátu lollo biondo a rosso
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Do mletého masa vmícháme 100 g změklého másla, sůl a pepř. Z masa vytvoříme čtyři placky cca 1 cm vysoké a necháme odležet. Bulky po vnitřních stranách namažeme zbylým máslem. Rajčata nakrájíme na malé kostičky, které smícháme s najemno nakrájenou petrželí, půlkou červené cibule a olivovým olejem, lehce osolíme. Burgery z obou stran grilujeme na rozehřátém grilu, v půlce pečení přidáme na gril plátky slaniny, cibuli nakrájenou na kolečka a vše necháme řádně opéct. Před dopečením na každý burger položíme 2 plátky čedaru a rozpečeme bulky. Poté už vrstvíme: obě půlky bulky potřeme majonézou, na spodní dáme listy salátu, pokapeme BBQ balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou, salsou z rajčat, přidáme ugrilované burgery, slaninu, cibuli, znovu rajčatovou salsu a přiklopíme.

Více informací a další recepty najdete na www.papadim.com/cs

Reklama