Vaření

Halušky po Husárovsku

Škoda, že jsem vegetarián, jinak bych se receptem čtenářky Vlaďky 006 nechal jistotně zlákat. Takto jen trpce závidím všem nevegatariánům. No, vyzkoušejte tenhle recept za mě, milé čtenářky, věřím, že vám bude chutnat!


Milý Kubo,

posílám naše oblíbené jídlo. Pojmenovali jsme ho halušky po Husárovsku.

Potřebujeme

  • 500 g brambor
  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 g slanininy (nemusí být nutně)
  • 100 g měkkého salámu (šunka, šunkový salám, gothaj - co doma zrovna je)
  • 150 g nivy
  • 100 g žampionů (Lze použít sterilované, ty necháme okapat než dáme do halušek. Čerstvé dávám tak 3. Když nemám žampiony dávám jakékoliv houby)
  • 1 cibule
  • sůl dle chuti - já osobně nedávám, niva mi přijde slaná dost a při nejhorším se dají dosolit i na talíři.
  • trocha mléka nebo vody, jak je kdo zvyklý
  • Trocha másla, trocha oleje

Brambory oloupeme, uvaříme, nastrouháme do mísy. Přidáme trošku oleje, aby se pak halušky nelepily. Pak dáme mouku, přidáme trochu mléka nebo vody. Tak aby těsto nebylo ani řídké a ani moc husté. Přes síto na halušky protlačíme těsto do horké vody. Necháme vařit než vyplavou halušky na povrch, scedíme.

Na pánvi necháme rozehřát trochu másla. Přidáme pokrájenou cibulku a smažíme do něco mezi skleněnem a zlatovem. Do pánvičky přidáme slaninu a salám, chvilku posmahneme, pak přidáme žampiony, přiklopíme a dusíme než jsou žampiony měkké. Vodu slijeme, trochu v pánvičce necháme, vcucne se do halušek. Přidáme halušky a nivu a ještě chvilku mícháme a smažíme. Když dělám halušky pro víc lidí, tak na pánvi osmažím cibulku, slaninu a salám a dávám společně s haluškami a sýrem do pekáčku a nehcám tak 15 minut zapéct.

Je možné použít i halušky z prášku. Na dovolené jsme neměli ani brambory a ani halušky v prášku, v krámě zavřeno, tak jsem musela hodně improvizovat a použila hotové těsto na bramborové knedlíky. Ale i tak byly halušky mňamózní. To těsto na knedlíky jsem zadělala podle návodu a protlačila sítkem na halušky :).

Takto upravené halušky jí i manžel, který halušky nemá rád.

Hezký den ze severu přeje,
Vlaďka 006

Pozn. red.: Text neprošel jazykovou korekturou.

Téma dne: Vaše rychlovky k večeři

Otázka je tedy prostá...

Co vaříte k večeři, když zrovna nemáte čas?

Pošlete mi svůj recept na rychlé levné jídlo, které zasytí všechny hladové krky! Čekám ho v redakční poště (viz adresa níže). Když přiložíte i fotku, budete mít větší šanci, získat dárek, totiž krásnou soupravu čajů PICKWICK 9 chutí čaje.

   
29.09.2010 - Vaření - autor: Jakub D. Kočí

Komentáře:

  1. avatar
    [5] saruz [*]

    halušky nám chutnají, nejvíce s brynzou Sml22

    superkarma: 0 21.11.2012, 09:55:59
  2. avatar
    [4] hubajda [*]

    vladka006 — #3 aj ten muj je hodne mlsnej take vsechno neji

    superkarma: 0 16.11.2012, 01:29:27
  3. avatar
    [3] vladka006 [*]

    MEK — #2 Můj je maďaročechoslovák Sml16, ale málokteré slovenské jídlo mu chutná. Manžela babička tvrdí, že má jazyk maďarskej.

    1. na komentář reaguje hubajda — #4
    superkarma: 0 29.09.2010, 14:55:51
  4. avatar
    [2] MEK [*]

    taky naše oblíbené jídlo,muž je maďarSml16

    1. na komentář reaguje vladka006 — #3
    superkarma: 0 29.09.2010, 14:48:01
  5. [1] lenul [*]

    určitě ráda vyzkouším,děkuji za inspiraci

    superkarma: 0 29.09.2010, 14:08:07

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme