Ze zeleninové tržnice jsem si přinesla krásný velký květák. Nechci ho dělat klasicky v trojobalu a na "mozeček" taky nemáme chuť.
Kam jinam pro inspiraci než k Šárce Škachové?
A samozřejmě nezklamala. Takže květák už se vaří a vše ostatní je připraveno na tu skvěle vypadající pochoutku.

květákové krokety

Suroviny

vařený květák
hrubozrnná hořčice
1 vejce
2 lžíce mouky
sůl
pepř
strouhanka
olej na smažení
lístky rukoly (nepleťte si ji s roketou)
plátky mortadely

Postup

Květák uvaříme ve slané osolené vodě. Rozebereme na růžičky, osolíme, opepříme a ochutíme pikantní hrubozrnnou hořčicí. Nasekáme několik lístků rukoly a přidáme ji do směsi. Přidáme 1 vejce, mouku a hrstičku strouhanky na zahuštění a odložíme na nějaký čas do chladna. Ze směsi tvarujeme v dlani kulaté krokety do kterých vpíchneme salámovou roličku s lístkem rukoly. Oválíme ve strouhance a v rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Podáváme na salátu s jemným smetanovým dresinkem a pro chuť posypeme opraženými piniovými ořechy.

Dobrou chuť přeje Gurmánka Šárka Škachová.

Reklama