Vaření

Gurmánčiny květákové krokety

Ze zeleninové tržnice jsem si přinesla krásný velký květák. Nechci ho dělat klasicky v trojobalu a na "mozeček" taky nemáme chuť.
Kam jinam pro inspiraci než k Šárce Škachové?
A samozřejmě nezklamala. Takže květák už se vaří a vše ostatní je připraveno na tu skvěle vypadající pochoutku.

květákové krokety

Suroviny

vařený květák
hrubozrnná hořčice
1 vejce
2 lžíce mouky
sůl
pepř
strouhanka
olej na smažení
lístky rukoly (nepleťte si ji s roketou)
plátky mortadely

Postup

Květák uvaříme ve slané osolené vodě. Rozebereme na růžičky, osolíme, opepříme a ochutíme pikantní hrubozrnnou hořčicí. Nasekáme několik lístků rukoly a přidáme ji do směsi. Přidáme 1 vejce, mouku a hrstičku strouhanky na zahuštění a odložíme na nějaký čas do chladna. Ze směsi tvarujeme v dlani kulaté krokety do kterých vpíchneme salámovou roličku s lístkem rukoly. Oválíme ve strouhance a v rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Podáváme na salátu s jemným smetanovým dresinkem a pro chuť posypeme opraženými piniovými ořechy.

Dobrou chuť přeje Gurmánka Šárka Škachová.

   
13.09.2010 - Zelenina - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [14] hubajda [*]

    ukladam udelam

    superkarma: 0 16.11.2012, 00:25:14
  2. avatar
    [13] arminka [*]

    tak to jsem ještě nedělala , vypadá to dobře Sml22

    superkarma: 0 05.11.2012, 00:32:54
  3. avatar
    [12] Jindriska8 [*]

    Květákové kuličky dělám,ale bez salámu.Sml22

    superkarma: 0 06.10.2012, 01:30:15
  4. [11] jija [*]

    tamarinek — #7 kosík — #8 no přeci: vpíchnou se do květákové krokety (salámová rolička = plátek mortadely)

    superkarma: 0 10.06.2012, 09:42:12
  5. avatar
    [10] babicka11 [*]

    my máme stejně nejraději květák smaženýSml22, ale dneska budou řízky...Sml58

    superkarma: 0 26.09.2010, 09:05:41
  6. avatar
    [9] vodfon, kolie [*]

    Sml59

    superkarma: 0 25.09.2010, 06:54:26
  7. avatar
    [8] kosík [*]

    JJ mortadela - kam s ní - to tam Sml68chybí

    1. na komentář reaguje jija — #11
    superkarma: 0 24.09.2010, 20:28:51
  8. [7] tamarinek [*]

    Přečetla jsem si recept a zaujal mě,ale muže mi někdo říct prosím jak poznám ,,rukolu" od ,,rokety" a k čemu jsou v receptu ,,plátky mortadely"?Sml80

    1. na komentář reaguje jija — #11
    superkarma: 0 23.09.2010, 21:25:28
  9. [6] miklis [*]

    to tedy vypadá mooooc dobře, určo vyzkoušíme Sml59

    superkarma: 0 22.09.2010, 20:09:54
  10. avatar
    [5] Myškomedvídek [*]

    květák máme rádi Sml22

    superkarma: 0 21.09.2010, 20:18:36
  11. avatar
    [4] elly [*]

    dneska si přesně na tomhle pochutnáváme Sml59 mňaM!!!

    superkarma: 0 14.09.2010, 13:14:12
  12. avatar
    [3] Myškomedvídek [*]

    to může být dobré,květák uvařím,poliji ho bešamelovou omáčkou a sýrem a peču,je to také moc dobréSml67

    superkarma: 0 13.09.2010, 12:01:16
  13. avatar
    [2] Clerenc [*]

    Skoro jako květákové placičkySml16

    superkarma: 0 13.09.2010, 11:29:50
  14. [1] dasad [*]

    Vypada bajecne, zrovna jsem se dneska chystala delat obalovany kvetak s bramborem a hellmanskou, tak to asi prehodnotimSml22

    superkarma: 0 13.09.2010, 10:44:36

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Akce pro čtenářky: Velikonoční pečení a vaření s Globusem
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme